Rabarber muffins



Rabarbermuffins

Rabarber is, net als asperges, zo’n prachtige seizoensgroente (ja, groente, geen fruit zoals veel mensen denken) die op het moment volop verkrijgbaar is. En je kunt er zo veel mee maken. Een frisse compote, lekker in de yoghurt of met wat aardbeien. Of je maakt er sap van. Heerlijk! Maar wij maken er dit keer muffins mee.

Net weer even anders dan de gewone, reguliere muffins. De rabarber doe je er rauw in en wordt gaar in de muffins. Hoe makkelijk wil je het hebben? In minder dan een half uur heb je 12 heerlijk verse muffins op tafel staan, die groot én klein niet zullen kunnen weerstaan.

Voor 12 muffins
150g suiker
250g rabarber, in stukjes gesneden
160 ml zonnebloemolie
1 ei, losgeklopt
1 el vanille extract
225ml karnemelk
300g bloem
1 el bakpoeder
1 el zuiveringszout
1 tl kaneel

optioneel: voor een krokante top
50gr suiker
50g bloem
25g havervlokken
1 el kaneel
50g zachte boter

Rabarber muffins

Meng de rabarber met de suiker en laat even staan. Verwarm de oven voor op 200C. Voor de krokante bovenlaag van de muffins mix je alle droge ingrediënten en meng je daarna de boter er met je handen doorheen. Je krijgt uiteindelijk een kruimelig mengsel

Voor de muffins meng je alle droge ingrediënten in één kom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten. Voeg het natte mengsel toe aan de rabarber en meng. Als laatste de droge ingrediënten er door mengen, maar vooral niet te veel mengen. Het mengsel mag wat klonterig blijven. (als je teveel mengt worden de muffins niet zo luchtig)

Pak een muffinblik en vet de holtes in of voorzie ze van een muffinvormpje. Vul voor 2/3 (ik doe dit altijd met een ijslepel, de perfecte maat hiervoor) en dek af met een goede laag van het kruimelmengsel.

Bak gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi gouden bruin zijn. Wil je zeker weten dat ze gaar zijn, prik dan met een saté prikker in het midden. Als die er schoon uitkomt, zijn je muffins klaar.

Laat nog even afkoelen in het bakblik, haal ze er daarna voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een rekje. Het lekkerst zo uit de oven, nog een heel klein beetje warm. Ook lekker als ontbijt! Maak dan het beslag de avond ervoor en bak op de ochtend dat je ze wilt eten. Krijg je ze niet allemaal in één keer op, verwarm de dag erna de oven dan op 100C en doe ze nog even 5 minuutjes in de oven en zezijn weer net zo lekker als op de dag dat je ze gebakken had.

Gepubliceerd op 4 juli 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.