Hartige Mexicaanse – muffins



Dól zijn we op blueberry muffins. Of chocolate chip muffins. Heerlijk allemaal. Maar heb je al eens een hartige muffin geprobeerd? Verrassend lekker en ook nog eens verrassend makkelijk te maken. Serveer ze bij onze mexicaanse ovenschotel. Of doe er eentje – koud – in de lunchtrommel van je kinderen (of jezelf natuurlijk).

Variatie

En variëren kan, zoals altijd, door er een keertje wat blokjes feta of andere kaas door te doen. Of hamblokjes. Of andere groente. De mogelijkheden zijn eindeloos! En wil je ze niet te pittig maken, halveer dan de hoeveelheid jalapeño pepers. Of laat ze helemaal weg en vervang door wat fijn gesneden paprika.

Voor 12 muffins heb je nodig

225g bloem
10g bakpoeder
1 tl zout
1/2 tl cayenne peper
100g maiskorrels (uit blik of (ontdooid) uit de vriezer)
50g jalapeño pepers, grof gesneden (potje Casa Fiësta bijvoorbeeld)
50g geraspte Parmazaan (plus 1 eetlepel extra)
250 ml melk
100ml mayonaise (ik gebruikte citroenmayonaise, wat verrassend lekker bleek)
Muffin bakplaat

Optioneel
Wat gebakken bacon, in stukjes verkruimeld voor door het beslag

Oven voorverwarmen op 200C.

Het èchte fast food

Meng bloem, bakpoeder, zout en cayenne peper en voeg daar de mais, pepers en Parmezaan aan toe (en ook de bacon, als je die gebruikt. Zorg dan wel dat die met keukenpapier is droog gedept)

Roer de melk en mayonaise door dit mengsel en meng goed. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet overmixen! Zorg dat je je muffin plaat hebt ingevet, of hebt voorzien van papieren houders. Met een ijslepel schep je het mengsel daar in. Bak het geel 15 minuten, haal het uit de oven en sprenkel de resterende kaas erover. Bak daarna nog 10-12 minuten, tot de muffins goudbruin zijn

Gepubliceerd op 4 september 2013


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.