Smulpaapje kookt! – Groentestoofschotel met venkel & garnalen



Dit gerecht ontstond in mijn hoofd omdat ik eens wat anders met venkel wilde maken dan de salade die ik er normaliter van maak. Verrast was ik zelf door het resultaat én het feit dat onze kleuter haar bakje bijna uitlikte, omdat ze het – zoals ze zelf riep – zó lekker vond.

Het restje dat overbleef at ze de dag daarna, op haar eigen verzoek, ook op.

Voor vier personen

2el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de pers
1 venkel, in kleine blokjes
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
250g trostomaten (ik gebruikte Tasty Toms), in blokjes
350g grote garnalen
1 pak couscous/bulgur (Artisan)
¼ tl gerookte paprikapoeder (o.a. bij Foodelicious)
zout & peper

In een half uur aan tafel

Verhit een hapjespan met de olie en fruit hier de ui en knoflook een paar minuutjes in aan. Venkel- en paprikablokjes erbij en op hoger vuur 5 minuutjes meebakken, terwijl je af en toe alles doorroert. Dan de verse tomaten en tomaten uit blik erbij, alles doorroeren en tegen de kook aan brengen. Kruiden met zout, peper en het paprikapoeder.

Groentestoofschotel

Vuur daarna wat lager en het zo een half uurtje laten pruttelen, terwijl je af en toe alles even doorroert. In de laatste 5 minuten kook je de couscous/bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. En tot slot, de laatste 2 minuten de grote, rauwe, garnalen erbij en alles omscheppen. De garnalen hebben maar kort nodig en worden gaar van de warmte van de groentestoofschotel. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar.

Serveer de stoofschotel met de coucous/bulgur en garneer, als je dat wilt, met wat platte peterselie (kan zowel gedroogd, als vers)

Variatietip

Hou je niet van garnalen, dan zou je die ook kunnen vervangen door stukjes vis. Of bak wat blokjes kip en meng die door de groentestoofschotel. Helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook prima. In dat geval zou ik bijvoorbeeld nog wat blokjes courgette extra meebakken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.