Smulpaapje kookt! – Appeldonuts uit de oven



Soms kom je online een recept tegen waar je a) ontzettende trek van krijgt en b) amper iets aan hoeft te veranderen, zó lekker is het.

Het recept voor deze appel donuts was er zo eentje. Een klein beetje tweaken en hoppa, semi-gezonde donuts uit de oven!

Voor 10 donuts

225g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel

55g gesmolten boter
2el karnemelk
1ei
75g suiker
150g appelmoes (potje á 200g)
1 appel, geraspt (100g)

50g appelmoes
100g suiker, gemengd met 1tl kaneel + snuf nootmuskaat

Oven voorverwarmen op 190C – ingevet donutblik *)

Waar koop ik een donutblik?

Hartstikke leuk zo’n donutrecept, maar waar koop je zo’n donutblik? Je hoeft er niet voor naar Amerika, ze blijken op meerdere plekken online aangeboden te worden, maar ik vond een betaalbare bij deleukstetaarten.nl en had ‘de dag erna al in huis. Ideaal!

Zo maak je donuts

Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de boter, karnemelk, ei, suiker en appelmoes. Meng dat even goed door. Daarbij mag de geraspte appel. Natte en droge ingrediënten nu mengen en voilá, je donutbeslag is klaar!

Donuts uit de oven

Schep of spuit het beslag nu in de holtes, tot ongeveer 2/3 vol. Met een natte vinger zorg je dat de randen schoon zijn en het midden vrij. Bak de donuts in de voorverwarmde oven in 14-16 minuten goudbruin. Afhankelijk van de grootte van je donutblik bak je ze in twee keer.

Semi-gezonde donuts

Bestrijk de warme, gebakken donuts met wat appelmoes aan weerszijde en doop ze in het suiker & kaneelmengsel. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster. Dit zijn geen donuts om te bewaren (daar worden ze niet lekkerder van) dus nodig gezellig wat mensen uit en lekker samen van genieten!
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.