Smulpaapje kookt! – Appeldonuts uit de oven



Soms kom je online een recept tegen waar je a) ontzettende trek van krijgt en b) amper iets aan hoeft te veranderen, zó lekker is het.

Het recept voor deze appel donuts was er zo eentje. Een klein beetje tweaken en hoppa, semi-gezonde donuts uit de oven!

Voor 10 donuts

225g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel

55g gesmolten boter
2el karnemelk
1ei
75g suiker
150g appelmoes (potje á 200g)
1 appel, geraspt (100g)

50g appelmoes
100g suiker, gemengd met 1tl kaneel + snuf nootmuskaat

Oven voorverwarmen op 190C – ingevet donutblik *)

Waar koop ik een donutblik?

Hartstikke leuk zo’n donutrecept, maar waar koop je zo’n donutblik? Je hoeft er niet voor naar Amerika, ze blijken op meerdere plekken online aangeboden te worden, maar ik vond een betaalbare bij deleukstetaarten.nl en had ‘de dag erna al in huis. Ideaal!

Zo maak je donuts

Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de boter, karnemelk, ei, suiker en appelmoes. Meng dat even goed door. Daarbij mag de geraspte appel. Natte en droge ingrediënten nu mengen en voilá, je donutbeslag is klaar!

Donuts uit de oven

Schep of spuit het beslag nu in de holtes, tot ongeveer 2/3 vol. Met een natte vinger zorg je dat de randen schoon zijn en het midden vrij. Bak de donuts in de voorverwarmde oven in 14-16 minuten goudbruin. Afhankelijk van de grootte van je donutblik bak je ze in twee keer.

Semi-gezonde donuts

Bestrijk de warme, gebakken donuts met wat appelmoes aan weerszijde en doop ze in het suiker & kaneelmengsel. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster. Dit zijn geen donuts om te bewaren (daar worden ze niet lekkerder van) dus nodig gezellig wat mensen uit en lekker samen van genieten!
 

Gepubliceerd op 10 oktober 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus