Salade met Zespri kiwi en walnoten



Een gezonde start van je maaltijd, dat is deze salade met twee soorten kiwi en noten zeker. Maar bovenal heerlijk én in een handomdraai gemaakt!

Want laten we wel wezen, iedere dag genoeg vitaminen en vezels binnenkrijg is soms best een uitdaging. Wij hebben, al jaren, standaard altijd Zespri kiwi’s in huis liggen. Meestal om gewoon lekker leeg te lepelen, bij het ontbijt of in het fruitbakje mee naar school. Maar je kunt met Zespri kiwi’s zo veel meer.

Wat dacht je van een zoete flammkuchen. Of maak er eens deze pancakes mee, dan heb je meteen een gezonde én lekkere start van de dag. Maar ook op een goed belegde bagel of in een gevulde wrap komt een kiwi geweldig tot zijn recht.

Vandaag echter maken we er een salade mee. Eentje die alle componenten van een salade in zich heeft. Knapperige noten. Het zoute van de feta met als tegenhanger die zoete, sappige kiwi. Ik gebruikte beide soorten Zespri kiwi, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één favoriet.

Dit heb je nodig voor je salade met kiwi (voor 2 personen, als lunchsalade)

  • 1 zak gemengde veldsla à 100 gram
  • 3 Zespri kiwi’s naar keuze, in plakjes
  • handje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • halve komkommer, zonder zaadlijst, in reepjes
  • halve rode ui, in dunne ringen
  • 25 gram ongebrande walnoten
  • 25 – 50 gram feta, verkruimeld (hoeveelheid naar smaak)
  • verse dille, naar smaak
  • zout & peper, naar smaak
  • citrusdressing, gemaakt volgens dit recept

Verder nodig: grote saladeschaal
Bereidingstijd: 10 minuten

salade met kiwi en tomaat

Salade met Zespri kiwi en walnoten

Bereid voor je salade met kiwi en walnoten alle ingrediënten voor. Zorg dat je de dressing in een flesje maakt, zodat je die nog even goed kunt schudden voor gebruik. Als eerste gaat de veldsla op de saladeschaal. Daarop gaan de rest van de ingrediënten, waarbij je de salade zo kort mogelijk voor serveren maakt. Dan blijft alles lekker fris en knapperig. Als laatste de feta en walnoten erover.

Vlak voor serveren schenk je, naar smaak, de dressing over de salade met kiwi en hussel je het geheel door elkaar. Serveer er een lekker knapperig vers brood bij en je bent klaar voor een gezonde start van je maaltijd!

SusanAretz.nl x Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht van Zespri kiwi, met wie ik voor het derde jaar op rij met heel veel plezier en trots samenwerk.

Gepubliceerd op 12 december 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.