Salade met Zespri kiwi en walnoten



Een gezonde start van je maaltijd, dat is deze salade met twee soorten kiwi en noten zeker. Maar bovenal heerlijk én in een handomdraai gemaakt!

Want laten we wel wezen, iedere dag genoeg vitaminen en vezels binnenkrijg is soms best een uitdaging. Wij hebben, al jaren, standaard altijd Zespri kiwi’s in huis liggen. Meestal om gewoon lekker leeg te lepelen, bij het ontbijt of in het fruitbakje mee naar school. Maar je kunt met Zespri kiwi’s zo veel meer.

Wat dacht je van een zoete flammkuchen. Of maak er eens deze pancakes mee, dan heb je meteen een gezonde én lekkere start van de dag. Maar ook op een goed belegde bagel of in een gevulde wrap komt een kiwi geweldig tot zijn recht.

Vandaag echter maken we er een salade mee. Eentje die alle componenten van een salade in zich heeft. Knapperige noten. Het zoute van de feta met als tegenhanger die zoete, sappige kiwi. Ik gebruikte beide soorten Zespri kiwi, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één favoriet.

Dit heb je nodig voor je salade met kiwi (voor 2 personen, als lunchsalade)

  • 1 zak gemengde veldsla à 100 gram
  • 3 Zespri kiwi’s naar keuze, in plakjes
  • handje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • halve komkommer, zonder zaadlijst, in reepjes
  • halve rode ui, in dunne ringen
  • 25 gram ongebrande walnoten
  • 25 – 50 gram feta, verkruimeld (hoeveelheid naar smaak)
  • verse dille, naar smaak
  • zout & peper, naar smaak
  • citrusdressing, gemaakt volgens dit recept

Verder nodig: grote saladeschaal
Bereidingstijd: 10 minuten

salade met kiwi en tomaat

Salade met Zespri kiwi en walnoten

Bereid voor je salade met kiwi en walnoten alle ingrediënten voor. Zorg dat je de dressing in een flesje maakt, zodat je die nog even goed kunt schudden voor gebruik. Als eerste gaat de veldsla op de saladeschaal. Daarop gaan de rest van de ingrediënten, waarbij je de salade zo kort mogelijk voor serveren maakt. Dan blijft alles lekker fris en knapperig. Als laatste de feta en walnoten erover.

Vlak voor serveren schenk je, naar smaak, de dressing over de salade met kiwi en hussel je het geheel door elkaar. Serveer er een lekker knapperig vers brood bij en je bent klaar voor een gezonde start van je maaltijd!

SusanAretz.nl x Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht van Zespri kiwi, met wie ik voor het derde jaar op rij met heel veel plezier en trots samenwerk.

Gepubliceerd op 12 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.