Salade met Zespri kiwi en walnoten



Een gezonde start van je maaltijd, dat is deze salade met twee soorten kiwi en noten zeker. Maar bovenal heerlijk én in een handomdraai gemaakt!

Want laten we wel wezen, iedere dag genoeg vitaminen en vezels binnenkrijg is soms best een uitdaging. Wij hebben, al jaren, standaard altijd Zespri kiwi’s in huis liggen. Meestal om gewoon lekker leeg te lepelen, bij het ontbijt of in het fruitbakje mee naar school. Maar je kunt met Zespri kiwi’s zo veel meer.

Wat dacht je van een zoete flammkuchen. Of maak er eens deze pancakes mee, dan heb je meteen een gezonde én lekkere start van de dag. Maar ook op een goed belegde bagel of in een gevulde wrap komt een kiwi geweldig tot zijn recht.

Vandaag echter maken we er een salade mee. Eentje die alle componenten van een salade in zich heeft. Knapperige noten. Het zoute van de feta met als tegenhanger die zoete, sappige kiwi. Ik gebruikte beide soorten Zespri kiwi, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één favoriet.

Dit heb je nodig voor je salade met kiwi (voor 2 personen, als lunchsalade)

  • 1 zak gemengde veldsla à 100 gram
  • 3 Zespri kiwi’s naar keuze, in plakjes
  • handje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • halve komkommer, zonder zaadlijst, in reepjes
  • halve rode ui, in dunne ringen
  • 25 gram ongebrande walnoten
  • 25 – 50 gram feta, verkruimeld (hoeveelheid naar smaak)
  • verse dille, naar smaak
  • zout & peper, naar smaak
  • citrusdressing, gemaakt volgens dit recept

Verder nodig: grote saladeschaal
Bereidingstijd: 10 minuten

salade met kiwi en tomaat

Salade met Zespri kiwi en walnoten

Bereid voor je salade met kiwi en walnoten alle ingrediënten voor. Zorg dat je de dressing in een flesje maakt, zodat je die nog even goed kunt schudden voor gebruik. Als eerste gaat de veldsla op de saladeschaal. Daarop gaan de rest van de ingrediënten, waarbij je de salade zo kort mogelijk voor serveren maakt. Dan blijft alles lekker fris en knapperig. Als laatste de feta en walnoten erover.

Vlak voor serveren schenk je, naar smaak, de dressing over de salade met kiwi en hussel je het geheel door elkaar. Serveer er een lekker knapperig vers brood bij en je bent klaar voor een gezonde start van je maaltijd!

SusanAretz.nl x Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht van Zespri kiwi, met wie ik voor het derde jaar op rij met heel veel plezier en trots samenwerk.

Gepubliceerd op 12 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd