Salade met Zespri kiwi en walnoten



Een gezonde start van je maaltijd, dat is deze salade met twee soorten kiwi en noten zeker. Maar bovenal heerlijk én in een handomdraai gemaakt!

Want laten we wel wezen, iedere dag genoeg vitaminen en vezels binnenkrijg is soms best een uitdaging. Wij hebben, al jaren, standaard altijd Zespri kiwi’s in huis liggen. Meestal om gewoon lekker leeg te lepelen, bij het ontbijt of in het fruitbakje mee naar school. Maar je kunt met Zespri kiwi’s zo veel meer.

Wat dacht je van een zoete flammkuchen. Of maak er eens deze pancakes mee, dan heb je meteen een gezonde én lekkere start van de dag. Maar ook op een goed belegde bagel of in een gevulde wrap komt een kiwi geweldig tot zijn recht.

Vandaag echter maken we er een salade mee. Eentje die alle componenten van een salade in zich heeft. Knapperige noten. Het zoute van de feta met als tegenhanger die zoete, sappige kiwi. Ik gebruikte beide soorten Zespri kiwi, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één favoriet.

Dit heb je nodig voor je salade met kiwi (voor 2 personen, als lunchsalade)

  • 1 zak gemengde veldsla à 100 gram
  • 3 Zespri kiwi’s naar keuze, in plakjes
  • handje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • halve komkommer, zonder zaadlijst, in reepjes
  • halve rode ui, in dunne ringen
  • 25 gram ongebrande walnoten
  • 25 – 50 gram feta, verkruimeld (hoeveelheid naar smaak)
  • verse dille, naar smaak
  • zout & peper, naar smaak
  • citrusdressing, gemaakt volgens dit recept

Verder nodig: grote saladeschaal
Bereidingstijd: 10 minuten

salade met kiwi en tomaat

Salade met Zespri kiwi en walnoten

Bereid voor je salade met kiwi en walnoten alle ingrediënten voor. Zorg dat je de dressing in een flesje maakt, zodat je die nog even goed kunt schudden voor gebruik. Als eerste gaat de veldsla op de saladeschaal. Daarop gaan de rest van de ingrediënten, waarbij je de salade zo kort mogelijk voor serveren maakt. Dan blijft alles lekker fris en knapperig. Als laatste de feta en walnoten erover.

Vlak voor serveren schenk je, naar smaak, de dressing over de salade met kiwi en hussel je het geheel door elkaar. Serveer er een lekker knapperig vers brood bij en je bent klaar voor een gezonde start van je maaltijd!

SusanAretz.nl x Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht van Zespri kiwi, met wie ik voor het derde jaar op rij met heel veel plezier en trots samenwerk.

Gepubliceerd op 12 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.