Citrusdressing voor salades



Een geweldig frisse dressing met maar liefst 3 soorten citrus erin. Een citrusdressing die voor vele zomerse én winterse salades perfect te gebruiken is.

De inspiratie vond ik in een van mijn lievelingsboeken als ik met groente kook – Zes Seizoenen van Joshua McFadden Ik zocht naar manieren om het enorme groentepakket dat ik had gekregen op een lekkere manier op te maken. Deze dressing maakte ik nét even op een andere manier dan hij, maar het resultaat liegt er niet om!

Wil je in de winter een salade met bijvoorbeeld boerenkool of palmkool een frisse boost geven, dan is deze dressing echt fantastisch. Maar ook voor zomerse varianten, bijvoorbeeld nadat je bietjes op de BBQ hebt gepoft is het een manier om je groente een extra kick te geven.

Kun je niet, zoals ik, aan bergamot citroen komen dan kun je ook heel prima het sap van een gewone citroen gebruiken. Of gebruik in plaats van vers mandarijnensap eens sinaasappelsap. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor één potje dressing

  • 45 ml sap van mandarijn
  • 45 ml sap van bergamot citroen
  • 35 ml sap van limoen
  • 1 el bloemenhoning
  • 1 el rode wijnazijn
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • zout en peper

verder nodig: afsluitbaar potje

citrusdressing

Citrusdressing voor salades

Doe alle ingrediënten voor je dressing in het potje en schudt dit flink tot een egale emulsie ontstaat. Proef of er misschien nog wat extra honing, zout en/of peper bij moet. In een schoon potje is de citrusdressing een week houdbaar.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!