Citrusdressing voor saladesEen geweldig frisse dressing met maar liefst 3 soorten citrus erin. Een citrusdressing die voor vele zomerse én winterse salades perfect te gebruiken is.

De inspiratie vond ik in een van mijn lievelingsboeken als ik met groente kook – Zes Seizoenen van Joshua McFadden Ik zocht naar manieren om het enorme groentepakket dat ik had gekregen op een lekkere manier op te maken. Deze dressing maakte ik nét even op een andere manier dan hij, maar het resultaat liegt er niet om!

Wil je in de winter een salade met bijvoorbeeld boerenkool of palmkool een frisse boost geven, dan is deze dressing echt fantastisch. Maar ook voor zomerse varianten, bijvoorbeeld nadat je bietjes op de BBQ hebt gepoft is het een manier om je groente een extra kick te geven.

Kun je niet, zoals ik, aan bergamot citroen komen dan kun je ook heel prima het sap van een gewone citroen gebruiken. Of gebruik in plaats van vers mandarijnensap eens sinaasappelsap. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor één potje dressing

  • 45 ml sap van mandarijn
  • 45 ml sap van bergamot citroen
  • 35 ml sap van limoen
  • 1 el bloemenhoning
  • 1 el rode wijnazijn
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • zout en peper

verder nodig: afsluitbaar potje

citrusdressing

Citrusdressing voor salades

Doe alle ingrediënten voor je dressing in het potje en schudt dit flink tot een egale emulsie ontstaat. Proef of er misschien nog wat extra honing, zout en/of peper bij moet. In een schoon potje is de citrusdressing een week houdbaar.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.