Wraps met (gerookte) kip & Zespri Green kiwi-salsa



Samenwerking – Dat je met kiwi heel veel meer kunt dan gewoon zo, lekker opeten heb ik je al een paar keer laten zien Maar ik geloof dat ik er een nieuwe favoriet bij heb. Want met Zespri Green kiwi kun je namelijk ook een heerlijke salsa maken.

En als je die kiwi-salsa dan weer combineert met een wrap en gerookte kipfilet, dan heb je in een mum van tijd een heerlijk lunchgerecht, voor thuis, op school of je werk. Of een hele snelle doordeweekse, makkelijke maaltijd. Zo veelzijdig is dat kleine vitaminebommetje dus!

Voor vier personen

4 wraps (ik gebruik de wortelwrap van No Fairytales)
2 gerookte kipfilets, in dunne plakjes gesneden *
4 Zespri Green kiwi’s
1 avocado
½ limoen
½ rode ui
verse munt en plattepeterselie, naar smaak
zout peper en (optioneel) chiliflakes
handje rucola (of andere sla)

*houd je niet van gerookte kip, dan kun je ook plakjes kipfilet van de vleeswaren afdeling gebruiken

Verrassende kiwi-salsa

Maak de kiwi-salsa door de groene kiwi te schillen en te halveren. Je snippert de kiwi vervolgens, zoals een ui, zo fijn mogelijk. Datzelfde doe je met de avocado en rode ui. Meng dit voorzichtig in een kommetje met het sap van de halve limoen. Voeg fijngesneden munt en peterselie naar smaak toe. Breng tot slot op smaak met zout, peper en als je die gebruikt wat gedroogde chiliflakes uit de molen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg. Dit kan prima al eventjes van tevoren.

Wraps met kiwisalsa_hand Smulpaapje

Wraps met gerookte kipfilet en kiwisalsa

Ben je zover, dan leg je een wrap naar keuze op een bord. Daarop gaat wat sla, ik vind rucola het lekkerst omdat dat een beetje pit geeft. Daarop gaan plakjes gerookte kipfilet. Tot slot gaat er flink wat van de salsa op. Vouw de wrap op en serveer. Heel lekker ook om in de lunchtrommel mee te geven naar school. Of om zelf mee naar je werk te nemen.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri kiwi. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.