Wraps met (gerookte) kip & Zespri Green kiwi-salsa



Samenwerking – Dat je met kiwi heel veel meer kunt dan gewoon zo, lekker opeten heb ik je al een paar keer laten zien Maar ik geloof dat ik er een nieuwe favoriet bij heb. Want met Zespri Green kiwi kun je namelijk ook een heerlijke salsa maken.

En als je die kiwi-salsa dan weer combineert met een wrap en gerookte kipfilet, dan heb je in een mum van tijd een heerlijk lunchgerecht, voor thuis, op school of je werk. Of een hele snelle doordeweekse, makkelijke maaltijd. Zo veelzijdig is dat kleine vitaminebommetje dus!

Voor vier personen

4 wraps (ik gebruik de wortelwrap van No Fairytales)
2 gerookte kipfilets, in dunne plakjes gesneden *
4 Zespri Green kiwi’s
1 avocado
½ limoen
½ rode ui
verse munt en plattepeterselie, naar smaak
zout peper en (optioneel) chiliflakes
handje rucola (of andere sla)

*houd je niet van gerookte kip, dan kun je ook plakjes kipfilet van de vleeswaren afdeling gebruiken

Verrassende kiwi-salsa

Maak de kiwi-salsa door de groene kiwi te schillen en te halveren. Je snippert de kiwi vervolgens, zoals een ui, zo fijn mogelijk. Datzelfde doe je met de avocado en rode ui. Meng dit voorzichtig in een kommetje met het sap van de halve limoen. Voeg fijngesneden munt en peterselie naar smaak toe. Breng tot slot op smaak met zout, peper en als je die gebruikt wat gedroogde chiliflakes uit de molen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg. Dit kan prima al eventjes van tevoren.

Wraps met kiwisalsa_hand Smulpaapje

Wraps met gerookte kipfilet en kiwisalsa

Ben je zover, dan leg je een wrap naar keuze op een bord. Daarop gaat wat sla, ik vind rucola het lekkerst omdat dat een beetje pit geeft. Daarop gaan plakjes gerookte kipfilet. Tot slot gaat er flink wat van de salsa op. Vouw de wrap op en serveer. Heel lekker ook om in de lunchtrommel mee te geven naar school. Of om zelf mee naar je werk te nemen.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri kiwi. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.