Wraps met (gerookte) kip & Zespri Green kiwi-salsa



Samenwerking – Dat je met kiwi heel veel meer kunt dan gewoon zo, lekker opeten heb ik je al een paar keer laten zien Maar ik geloof dat ik er een nieuwe favoriet bij heb. Want met Zespri Green kiwi kun je namelijk ook een heerlijke salsa maken.

En als je die kiwi-salsa dan weer combineert met een wrap en gerookte kipfilet, dan heb je in een mum van tijd een heerlijk lunchgerecht, voor thuis, op school of je werk. Of een hele snelle doordeweekse, makkelijke maaltijd. Zo veelzijdig is dat kleine vitaminebommetje dus!

Voor vier personen

4 wraps (ik gebruik de wortelwrap van No Fairytales)
2 gerookte kipfilets, in dunne plakjes gesneden *
4 Zespri Green kiwi’s
1 avocado
½ limoen
½ rode ui
verse munt en plattepeterselie, naar smaak
zout peper en (optioneel) chiliflakes
handje rucola (of andere sla)

*houd je niet van gerookte kip, dan kun je ook plakjes kipfilet van de vleeswaren afdeling gebruiken

Verrassende kiwi-salsa

Maak de kiwi-salsa door de groene kiwi te schillen en te halveren. Je snippert de kiwi vervolgens, zoals een ui, zo fijn mogelijk. Datzelfde doe je met de avocado en rode ui. Meng dit voorzichtig in een kommetje met het sap van de halve limoen. Voeg fijngesneden munt en peterselie naar smaak toe. Breng tot slot op smaak met zout, peper en als je die gebruikt wat gedroogde chiliflakes uit de molen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg. Dit kan prima al eventjes van tevoren.

Wraps met kiwisalsa_hand Smulpaapje

Wraps met gerookte kipfilet en kiwisalsa

Ben je zover, dan leg je een wrap naar keuze op een bord. Daarop gaat wat sla, ik vind rucola het lekkerst omdat dat een beetje pit geeft. Daarop gaan plakjes gerookte kipfilet. Tot slot gaat er flink wat van de salsa op. Vouw de wrap op en serveer. Heel lekker ook om in de lunchtrommel mee te geven naar school. Of om zelf mee naar je werk te nemen.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri kiwi. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.