Paashaaskoekjes met paaseitjes



“Mama, ik vraag me al een tijdje af hoe laat de paashaas eigenlijk begint met het verstoppen van paaseieren…” Ik slik even als ik deze vraag (begin januari!) van onze dochter krijg. We dachten net het grote geheim van Sinterklaas getackled te hebben en nu dit. “Wat denk jezelf?” vraag ik haar… Ze kijkt me met grote ogen aan. Het kwartje valt…

Ondanks dat onze keuken dit jaar rond Pasen waarschijnlijk niet bruikbaar is wegens een megaverbouwing kan ik niet wachten om de Paasdagen met mijn gezin door te brengen. Samen de paastakken versieren, lekker lang en uitgebreid ontbijten op Paaszondag. En ja hoor, toch ook dit jaar weer eieren zoeken. Hopelijk kunnen we op enig moment ook samen deze Paaskoekjes bakken.

Paashaaskoekjes Smulpaapje

Paashaaskoekjes – ongeveer 16-20 stuks

175g zachte boter
200g suiker
1tl vanille
1 ei
400g bloem
1tl bakingsoda
1tl zout
1tl kaneel
rasp van 1 citroen
20-30 kleine gesuikerde paaseitjes (ik gebruikte ze van Cadbury)

Verder nodig: huishoudfolie, mixer, bakplaat met bakpapier, 2 uur geduld, oven op 175C (hetelucht) – paashaaskoekjesuitsteker

Koekjesdeeg voor paaskoekjes

Mix de suiker met de boter, minimaal 5 minuten met een (stand)mixer, zodat de suiker goed is opgenomen en de boter mooi wit en crémig is. Voeg dan de vanille toe en daarna het ei. Schraap de zijkanten van de kom schoon, voordat je de bloem erbij doet. Mix in een aparte kom de bloem, bakingsoda, zout, kaneel en citroenrasp. Voeg dit (gezeefd) in delen toe aan het boter/suikermengsel tot het is opgenomen. Mix het niet te lang door.

Stort het deeg op een schoon aanrecht en kneed het nog even goed door tot een samenhangend deeg. Pak die in huishoudfolie in en leg minstens 2 uur in de koelkast.

Zelfgebakken paashaasjes

Verwarm vlak voor je gaat bakken de oven voor. Rol het deeg uit, tot ongeveer een halve centimeter dikte en steek er met een paashaassteker koekjes uit. Leg die op de bakplaat, met iets ruimte ertussen. Van het overgebleven deeg vorm je weer een samenhangend deeg, dat je daarna weer uitrolt. Herhaal tot je geen deeg meer over hebt.

Snijd de armpjes van de paashaasjes iets in en duw ze richting de buik van de paashaas, zodat het lijkt of de paashaas z’n armen vouwt. Daar leg je namelijk straks, als de koekjes zijn gebakken, het paaseitje in. Een scherp mesje helpt je met netjes snijden. Omdat het deeg inmiddels wat zachter is kun je het ook makkelijk vormen. Met de achterkant van een satéprikker prik je tot slot oogjes en een neus.

Paashaas met eitje

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal ze er dan uit en leg het gesuikerde eitje tussen de handjes van de paashaas. Haal de koekjes daarna met een vlaaischep voorzichtig van het bakblik en laat op een rooster afkoelen, hierdoor worden ze lekker knapperig.

Gepubliceerd op 12 april 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.