Ontbijtvariatie – de laatste weekZondag – bacon & egg muffins én kaneelrolletjes

Het was niet helemaal de bedoeling zó vroeg wakker te zijn, maar die tijd kun je dan maar beter benutten. En aangezien de aanstichtster van dit ochtendmoment graag een keer samen met mij wilde ontbijt picknicken stonden wij om 6.15u al bacon & egg muffins én kaneelrolletjes te maken. Je kunt maar nuttig bezig zijn zo ’s morgens vroeg.

 De muffins die niet werden opgegeten liggen nu in de vriezer, ideale snelle lunchtrommelvulling. En ook de kaneelrolletjes die niet opgingen kregen een goede bestemming, voor onze kleuter in haar lunchtrommel (na even oppiepen in de oven) en voor manlief als ontbijtje de dag erna.

Het recept van de muffins vind je hier, die van de kaneelrolletjes staat hier.

Maandag – yoghurt & granola

De zak met diepvriesfruit die ik vier weken geleden in de vriezer gooide is bijna op. Voor vandaag nog een bakje gevuld met fruit. Gisteravond in de koelkast gezet en vandaag met wat Skyr (honing) en zelfgemaakte granola een heerlijk snel ontbijtje.

Dinsdag – kaiserschmarrn

Vandaag zit bomvol afspraken, maar aangezien ik toch altijd vroeg wakker ben was er wel alle tijd om dit heerlijke ontbijtje te maken. Gisteravond alle ingrediënten alvast klaar gezet, dat helpt in de tijd. Daarna met z’n allen aan tafel en genieten. Het recept van deze Oostenrijkse lekkernij staat al op Smulpaapje.

Woensdag – avocado & ei

Hoe lekker pancakes e.d. ook zijn, ik hou toch echt het meest van een hartig ontbijtje. Niet alleen qua smaak, maar ook omdat deze ontbijtcombi zo heerlijk vult. Het allerlekkerst vind ik het in combinatie met een gepocheerd ei, maar voor het gemak is een gekookt eitje een prima en net zo smakelijk alternatief.

Donderdag – omelet met tomaat & kaas

Tenminste.. dat was het plan. Maar hoe goed je je ontbijtjes ook plant, je moet natuurlijk wel even checken of alles in huis is. Met 1 ei is het lastig een ometetje maken en brood dat beschimmeld op het aanrecht ligt helpt ook niet echt. Dus werd het een snel bolletje met kaas. Ook lekker 😉

Vrijdag – yoghurt & granola

Vroeg op pad, het huis nog donker en stil. De vaste waarde op vrijdag is dat yoghurt & granola. Ik geloof serieus dat er nooit meer een pak kant & klare cruesli of iets dergelijks in komt!

Zaterdag – American pancakes

De allerlaatste dat van vier weken ontbijtvariatie! Dat vieren we met deze all American pancakes en met heel veel bosbessen en maple syrup. Het recept vind je hier

Conclusie

Het was echt een feestje om vier weken lang na te denken over mijn ontbijt. Of nee, drie weken lang. De laatste week was minder fijn, toen raakte mijn inspiratie op en voelde ik regelmatig de behoefte om terug te vallen op gemak. Dat kon ook, want door de weken heen heb ik bijna geen dag hetzelfde gegeten. Variëren met je ontbijt kan dus prima!

En hierna? Ik ga zeker door met variëren. Niet meer 7 dagen in de week, er zijn grenzen 😉 Maar een aantal ontbijtjes zijn inmiddels echt nieuwe favorieten. Hier vind je terug wat ik in week 1, week 2 en week 3 als ontbijt at.

Mijn top 3 favoriete ontbijtjes

–       Yoghurt en zelfgemaakte granola – je vindt meerdere granola recepten hier

–       Avocado & ei – makkelijker dan dat wordt het niet (hoewel het omeletje ook niet mis is!)

–       Pancakes – het blijft toch een feestje om zo de dag te beginnen. Diverse recepten vind je hier

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en laten zien dat ook met een drukke baan, en ook in alle vroegte, je heerlijk en gevarieerd kunt ontbijten!

Gepubliceerd op 30 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!