Ontbijtvariatie – de laatste weekZondag – bacon & egg muffins én kaneelrolletjes

Het was niet helemaal de bedoeling zó vroeg wakker te zijn, maar die tijd kun je dan maar beter benutten. En aangezien de aanstichtster van dit ochtendmoment graag een keer samen met mij wilde ontbijt picknicken stonden wij om 6.15u al bacon & egg muffins én kaneelrolletjes te maken. Je kunt maar nuttig bezig zijn zo ’s morgens vroeg.

 De muffins die niet werden opgegeten liggen nu in de vriezer, ideale snelle lunchtrommelvulling. En ook de kaneelrolletjes die niet opgingen kregen een goede bestemming, voor onze kleuter in haar lunchtrommel (na even oppiepen in de oven) en voor manlief als ontbijtje de dag erna.

Het recept van de muffins vind je hier, die van de kaneelrolletjes staat hier.

Maandag – yoghurt & granola

De zak met diepvriesfruit die ik vier weken geleden in de vriezer gooide is bijna op. Voor vandaag nog een bakje gevuld met fruit. Gisteravond in de koelkast gezet en vandaag met wat Skyr (honing) en zelfgemaakte granola een heerlijk snel ontbijtje.

Dinsdag – kaiserschmarrn

Vandaag zit bomvol afspraken, maar aangezien ik toch altijd vroeg wakker ben was er wel alle tijd om dit heerlijke ontbijtje te maken. Gisteravond alle ingrediënten alvast klaar gezet, dat helpt in de tijd. Daarna met z’n allen aan tafel en genieten. Het recept van deze Oostenrijkse lekkernij staat al op Smulpaapje.

Woensdag – avocado & ei

Hoe lekker pancakes e.d. ook zijn, ik hou toch echt het meest van een hartig ontbijtje. Niet alleen qua smaak, maar ook omdat deze ontbijtcombi zo heerlijk vult. Het allerlekkerst vind ik het in combinatie met een gepocheerd ei, maar voor het gemak is een gekookt eitje een prima en net zo smakelijk alternatief.

Donderdag – omelet met tomaat & kaas

Tenminste.. dat was het plan. Maar hoe goed je je ontbijtjes ook plant, je moet natuurlijk wel even checken of alles in huis is. Met 1 ei is het lastig een ometetje maken en brood dat beschimmeld op het aanrecht ligt helpt ook niet echt. Dus werd het een snel bolletje met kaas. Ook lekker 😉

Vrijdag – yoghurt & granola

Vroeg op pad, het huis nog donker en stil. De vaste waarde op vrijdag is dat yoghurt & granola. Ik geloof serieus dat er nooit meer een pak kant & klare cruesli of iets dergelijks in komt!

Zaterdag – American pancakes

De allerlaatste dat van vier weken ontbijtvariatie! Dat vieren we met deze all American pancakes en met heel veel bosbessen en maple syrup. Het recept vind je hier

Conclusie

Het was echt een feestje om vier weken lang na te denken over mijn ontbijt. Of nee, drie weken lang. De laatste week was minder fijn, toen raakte mijn inspiratie op en voelde ik regelmatig de behoefte om terug te vallen op gemak. Dat kon ook, want door de weken heen heb ik bijna geen dag hetzelfde gegeten. Variëren met je ontbijt kan dus prima!

En hierna? Ik ga zeker door met variëren. Niet meer 7 dagen in de week, er zijn grenzen 😉 Maar een aantal ontbijtjes zijn inmiddels echt nieuwe favorieten. Hier vind je terug wat ik in week 1, week 2 en week 3 als ontbijt at.

Mijn top 3 favoriete ontbijtjes

–       Yoghurt en zelfgemaakte granola – je vindt meerdere granola recepten hier

–       Avocado & ei – makkelijker dan dat wordt het niet (hoewel het omeletje ook niet mis is!)

–       Pancakes – het blijft toch een feestje om zo de dag te beginnen. Diverse recepten vind je hier

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en laten zien dat ook met een drukke baan, en ook in alle vroegte, je heerlijk en gevarieerd kunt ontbijten!

Gepubliceerd op 30 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.