Ontbijtvariatie – de laatste weekZondag – bacon & egg muffins én kaneelrolletjes

Het was niet helemaal de bedoeling zó vroeg wakker te zijn, maar die tijd kun je dan maar beter benutten. En aangezien de aanstichtster van dit ochtendmoment graag een keer samen met mij wilde ontbijt picknicken stonden wij om 6.15u al bacon & egg muffins én kaneelrolletjes te maken. Je kunt maar nuttig bezig zijn zo ’s morgens vroeg.

 De muffins die niet werden opgegeten liggen nu in de vriezer, ideale snelle lunchtrommelvulling. En ook de kaneelrolletjes die niet opgingen kregen een goede bestemming, voor onze kleuter in haar lunchtrommel (na even oppiepen in de oven) en voor manlief als ontbijtje de dag erna.

Het recept van de muffins vind je hier, die van de kaneelrolletjes staat hier.

Maandag – yoghurt & granola

De zak met diepvriesfruit die ik vier weken geleden in de vriezer gooide is bijna op. Voor vandaag nog een bakje gevuld met fruit. Gisteravond in de koelkast gezet en vandaag met wat Skyr (honing) en zelfgemaakte granola een heerlijk snel ontbijtje.

Dinsdag – kaiserschmarrn

Vandaag zit bomvol afspraken, maar aangezien ik toch altijd vroeg wakker ben was er wel alle tijd om dit heerlijke ontbijtje te maken. Gisteravond alle ingrediënten alvast klaar gezet, dat helpt in de tijd. Daarna met z’n allen aan tafel en genieten. Het recept van deze Oostenrijkse lekkernij staat al op Smulpaapje.

Woensdag – avocado & ei

Hoe lekker pancakes e.d. ook zijn, ik hou toch echt het meest van een hartig ontbijtje. Niet alleen qua smaak, maar ook omdat deze ontbijtcombi zo heerlijk vult. Het allerlekkerst vind ik het in combinatie met een gepocheerd ei, maar voor het gemak is een gekookt eitje een prima en net zo smakelijk alternatief.

Donderdag – omelet met tomaat & kaas

Tenminste.. dat was het plan. Maar hoe goed je je ontbijtjes ook plant, je moet natuurlijk wel even checken of alles in huis is. Met 1 ei is het lastig een ometetje maken en brood dat beschimmeld op het aanrecht ligt helpt ook niet echt. Dus werd het een snel bolletje met kaas. Ook lekker 😉

Vrijdag – yoghurt & granola

Vroeg op pad, het huis nog donker en stil. De vaste waarde op vrijdag is dat yoghurt & granola. Ik geloof serieus dat er nooit meer een pak kant & klare cruesli of iets dergelijks in komt!

Zaterdag – American pancakes

De allerlaatste dat van vier weken ontbijtvariatie! Dat vieren we met deze all American pancakes en met heel veel bosbessen en maple syrup. Het recept vind je hier

Conclusie

Het was echt een feestje om vier weken lang na te denken over mijn ontbijt. Of nee, drie weken lang. De laatste week was minder fijn, toen raakte mijn inspiratie op en voelde ik regelmatig de behoefte om terug te vallen op gemak. Dat kon ook, want door de weken heen heb ik bijna geen dag hetzelfde gegeten. Variëren met je ontbijt kan dus prima!

En hierna? Ik ga zeker door met variëren. Niet meer 7 dagen in de week, er zijn grenzen 😉 Maar een aantal ontbijtjes zijn inmiddels echt nieuwe favorieten. Hier vind je terug wat ik in week 1, week 2 en week 3 als ontbijt at.

Mijn top 3 favoriete ontbijtjes

–       Yoghurt en zelfgemaakte granola – je vindt meerdere granola recepten hier

–       Avocado & ei – makkelijker dan dat wordt het niet (hoewel het omeletje ook niet mis is!)

–       Pancakes – het blijft toch een feestje om zo de dag te beginnen. Diverse recepten vind je hier

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en laten zien dat ook met een drukke baan, en ook in alle vroegte, je heerlijk en gevarieerd kunt ontbijten!

Gepubliceerd op 30 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!