Kaiserschmarrn



Kaiserschmarrn is officieel een dessert, maar wij eten deze wintersport favoriet het liefst als ontbijt. Gewoon omdat het kan!

Wij aten Kaiserschmarnn meestal uit een pakje dat we uit Duitsland mee brachten. Maar het is ook heel goed zelf te maken. Het zal je niet verbazen dat kaiserschmarrn zelfgemaakt echt veel lekkerder is dan kant & klaar!

Een lekkere ontbijtvariant op de bekendere American pancakes.

Voor 4 personen, als ontbijt

  • 3 eieren, eigeel en eiwit in aparte kommen
  • 1el suiker
  • 1tl vanille extract
  • 100ml halfvolle melk
  • 40g roomboter, gesmolten (en extra boter om in te bakken)
  • 75g zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje zout
  • 50g rozijnen

kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Meng voor het beslag van je Kaiserschmarrn de eidooiers met de suiker, vanille, melk en boter. Zeef tot slot het bakmeel erbij en roer de rozijnen er door. Laat dit even een half uurtje rusten. De laatste paar minuten dat het beslag rust klop je met een mixer de eiwitten stijf, maar dat de pieken nog net omvallen. Spatel dit door het beslag, niet te lang roeren zodat het luchtig blijft.

Kaiserschmarrn als ontbijt

Doe het beslag voor je Kaiserschmarrn in een hete koekpan, waar je een klein beetje boter in hebt gesmolten. Bak als grote pannenkoek op medium vuur tot de bovenkant bubbelt en de onderkant mooi goudbruin kleurt. Draai om – eventueel met behulp van een groot bord – en bak de andere kant. Terwijl je de onderkant bakt verdeel je de pannenkoek in kwarten. Die kwarten verdeel je ook weer. Tot je allemaal kleine stukjes hebt.

Serveer de Kaiserschmarnn warm en bestrooi royaal met poedersuiker.

Gepubliceerd op 2 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.