Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn is officieel een dessert, maar wij eten deze wintersport favoriet het liefst als ontbijt. Gewoon omdat het kan!
Wij aten Kaiserschmarnn meestal uit een pakje dat we uit Duitsland mee brachten. Maar het is ook heel goed zelf te maken. Het zal je niet verbazen dat kaiserschmarrn zelfgemaakt echt veel lekkerder is dan kant & klaar!
Een lekkere ontbijtvariant op de bekendere American pancakes.
Voor 4 personen, als ontbijt
- 3 eieren, eigeel en eiwit in aparte kommen
- 1el suiker
- 1tl vanille extract
- 100ml halfvolle melk
- 40g roomboter, gesmolten (en extra boter om in te bakken)
- 75g zelfrijzend bakmeel
- mespuntje zout
- 50g rozijnen
Kaiserschmarrn
Meng voor het beslag van je Kaiserschmarrn de eidooiers met de suiker, vanille, melk en boter. Zeef tot slot het bakmeel erbij en roer de rozijnen er door. Laat dit even een half uurtje rusten. De laatste paar minuten dat het beslag rust klop je met een mixer de eiwitten stijf, maar dat de pieken nog net omvallen. Spatel dit door het beslag, niet te lang roeren zodat het luchtig blijft.
Kaiserschmarrn als ontbijt
Doe het beslag voor je Kaiserschmarrn in een hete koekpan, waar je een klein beetje boter in hebt gesmolten. Bak als grote pannenkoek op medium vuur tot de bovenkant bubbelt en de onderkant mooi goudbruin kleurt. Draai om – eventueel met behulp van een groot bord – en bak de andere kant. Terwijl je de onderkant bakt verdeel je de pannenkoek in kwarten. Die kwarten verdeel je ook weer. Tot je allemaal kleine stukjes hebt.
Serveer de Kaiserschmarnn warm en bestrooi royaal met poedersuiker.
Gepubliceerd op 2 december 2014