Kaiserschmarrn



Kaiserschmarrn is officieel een dessert, maar wij eten deze wintersport favoriet het liefst als ontbijt. Gewoon omdat het kan!

Wij aten Kaiserschmarnn meestal uit een pakje dat we uit Duitsland mee brachten. Maar het is ook heel goed zelf te maken. Het zal je niet verbazen dat kaiserschmarrn zelfgemaakt echt veel lekkerder is dan kant & klaar!

Een lekkere ontbijtvariant op de bekendere American pancakes.

Voor 4 personen, als ontbijt

  • 3 eieren, eigeel en eiwit in aparte kommen
  • 1el suiker
  • 1tl vanille extract
  • 100ml halfvolle melk
  • 40g roomboter, gesmolten (en extra boter om in te bakken)
  • 75g zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje zout
  • 50g rozijnen

kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Meng voor het beslag van je Kaiserschmarrn de eidooiers met de suiker, vanille, melk en boter. Zeef tot slot het bakmeel erbij en roer de rozijnen er door. Laat dit even een half uurtje rusten. De laatste paar minuten dat het beslag rust klop je met een mixer de eiwitten stijf, maar dat de pieken nog net omvallen. Spatel dit door het beslag, niet te lang roeren zodat het luchtig blijft.

Kaiserschmarrn als ontbijt

Doe het beslag voor je Kaiserschmarrn in een hete koekpan, waar je een klein beetje boter in hebt gesmolten. Bak als grote pannenkoek op medium vuur tot de bovenkant bubbelt en de onderkant mooi goudbruin kleurt. Draai om – eventueel met behulp van een groot bord – en bak de andere kant. Terwijl je de onderkant bakt verdeel je de pannenkoek in kwarten. Die kwarten verdeel je ook weer. Tot je allemaal kleine stukjes hebt.

Serveer de Kaiserschmarnn warm en bestrooi royaal met poedersuiker.

Gepubliceerd op 2 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.