Ontbijtvariatie week 2



Zondag – gevulde wentelteefjes met fruit

Vééls te vroeg wakker, maar de gedachte aan ontbijt verzacht die pijn. Want vandaag op het menu staan de gevulde wentelteefjes met fruit uit Jamie Olivers SuperFood. Dat boek heeft echt een briljant aantal lekkere en gezonde ontbijtjes. Ik vermoed wel dat het met echt zomersfruit nóg lekkerder is, maar het was een heerlijk begin van de ochtend.

Dit is wel echt een weekend ontbijt, het gepruts met een goed envelopje snijden in je brood om het fruit in te doen vraagt wat tijd. Tegelijkertijd, ik vermoed dat je ‘m ook prima de avond ervoor kunt klaarmaken. Dan hoef je het brood alleen nog maar door het ei/banaanmengsel te halen en daarna te bakken in de ochtend.

Maandag – omelet met avocado & tomaat

Wederom uit Jamie’s SuperFood. Oorspronkelijk is het recept met babyspinazie en roggebrood. En hoewel ik toch zeker wist dat ik dat had ingekocht, blijkt de realiteit anders. Even improviseren dus. Op een restje Turks brood, even opgepiept in de broodrooster, gaat een halve avocado. Daarop een super luchtige omelet (2 eieren) met wat geraspte kaas en erbij wat kleine tomaatjes. Top begin van de week. En onze kleuter ook dolblij, want avocado en ei is inmiddels wel een van haar favoriete ontbijtjes. Oh en ook heel fijn dat ik nog geen 5 minuten werk aan dit ontbijt had.

Dinsdag – brood met ricotta, ei & tomaat

Hartige ontbijtjes zijn toch wel mijn favoriete start van de dag, zo ook vandaag. Maar dan weer even net iets anders. Een dikke snee brood (nog over van zondag), geroosterd, lekker wat ricotta gemengd met limoensap en daarop zout & peper, dan een gekookt ei en plakjes tomaat. Zó klaar! En onze kleuter ook blij, want als die ’s ochtends ergens blij van wordt is het wel van een gekookt eitje!

Woensdag – overnight oats met amandel & pindakaas

Hoewel ik woensdags meestal wat meer tijd heb zette ik toch mijn ontbijtje de avond ervoor al klaar. Een mix van amandel/kokosmelk, banaan en pindakaas werd samen met havermout bijna een taartje. ’s Ochtends nog wat banaan en kokossnippers erbij en klaar alweer. Ik begin dat plannen van mijn ontbijtjes steeds meer te waarderen 😉 Dit recept deel ik zeer zeker binnenkort ook met jullie!

Donderdag – havermout pancakes met appel

Met een hele rits ontbijtjes op Smulpaapje kan ik gelukkig ook terugvallen op eigen werk. Vandaag bleek een prima dag voor pannenkoekjes als ontbijt. Gezonde in dit geval, want gemaakt van havermout. Het idee van verwennen, maar dan weten dat je goed bezig bent. Hoe goed kan je dag beginnen?! Het recept van deze snelle pancakes vind je hier!

Vrijdag – yoghurt met granola

Laatste werkdag van de week en die begint, zoals gebruikelijk, vroeg. Dus terugvallen op eerder gemaakte granola, dikke yoghurt en fruit uit de vriezer werkt dan het beste. Het fruit ’s avonds, met de yoghurt alvast in een kommetje in de koelkast zetten. ’s Ochtends alleen nog de granola erop, koffie zetten en klaar!

Zaterdag – American pancakes

De zaterdagen, hoewel relaxt, zijn wel altijd druk met heen en weer vliegen naar zwemles, balletles, de markt en boodschappen doen. Dan is een goede start minstens zo belangrijk als door de week. Maar die is dan wel éxtra lekker. Omdat we gisteravond al pannenkoeken aten vanochtend niet de bedachte American pancakes, maar een luxe eitje; Eggs Benedict. Op en top verwennerij!

Hoe beviel week 2 van de Ontbijtchallenge?

De tweede week zit er al weer op. Ik ben oprecht verrast door hoe fijn het is om iedere dag zo lekker, zonder er te veel tijd aan kwijt te zijn, en gevarieerd te ontbijten. Ik merk ook echt dat sommige ontbijtjes er voor zorgen dat ik veel minder snel weer trek heb gedurende ochtend. Zeker de ontbijtjes waar ei en andere proteïne aan te pas komt.

Als gezin ontbijten we nu ook veel gevarieerder, want de meeste ontbijtjes vallen eigenlijk bij iedereen wel in de smaak. Ik verheug me stiekem alweer op week 3, want ik heb nog veel meer variatie in petto! Vandaag en morgen deel ik twee receptjes met je van vorige week, de banaangranola en de havermout met amandel en kokos.

Buiten de deur ontbijten

Dit was overigens ook de week dat ik ook buiten de deur brunchte en ontdekte hoe heerlijk dat is. Wil je wel met je kind(eren) uit eten , maar is de avond voor jullie niet het meest handige moment, dan is dit een hele goeie optie. Je leest mijn review over brunchen buiten de deur hier!

 

 

Gepubliceerd op 16 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!