Ontbijt kaneelrolletjes uit de oven



Kaneelbroodjes. Oh wat ben ik er dol op. Maar wachten tot het deeg gerezen is kost tijd en ik ben niet het geduldigste mens op aarde. Dus toen ik een ‘cheat’ versie vond ben ik direct gaan experimenteren.

Zó naar om meerdere versies te maken, tot je de perfect hebt. Not! Maar dit zijn ze hoor, mijn ultieme, supersnelle, kaneelrolletjes.

Voor 20 rolletjes

1 casinobrood, wit
1 bakje roomkaas (á 185g, Philadelphia)
1 ei
50g suiker

150g suiker + 1½ tl kaneel (gemengd)
100g boter, gesmolten

Oven voorverwarmen op 175C – Bakplaat met bakpapier

Kaneelrolletjes

Snijd van het brood de korstjes en met een deegroller rol je ze nog wat dunner uit. Meng de roomkaas met het ei en de suiker en bestrijk ieder plakje hiermee. Je gebruikt ongeveer een eetlepel vulling. Rol ze dan op en bestrijk met de gesmolten boter. Rol direct door het suiker/kaneelmengsel en leg op de bakplaat. Herhaal met alle sneetjes opgerold brood.

Ontbijt voorbereiden

Tot het moment dat de rolletjes gebakken worden kun je alles voorbereiden. Je kunt ze zelfs invriezen, en op een later moment (bevroren en al) afbakken. Ideaal voor lazy Sundays en een relaxt, feestelijk (kerst)ontbijt!

Kaneelbroodjes, maar dan sneller

Bak de rolletjes, in de voorverwarmde oven, in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Variaties

Dit zijn trouwens nog wat andere opties, voor nóg meer lekkers tijdens je ontbijt.

–       Lik Nutella op het brood, voor het roomkaasmengsel erop gaat

–       Doe wat bosbessen of ander kleingesneden fruit door het roomkaasmengsel

–       Bestrooi de rolletjes met wat gezeefd cacaopoeder, voor je ze bakt

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.