Ontbijt kaneelrolletjes uit de oven



Kaneelbroodjes. Oh wat ben ik er dol op. Maar wachten tot het deeg gerezen is kost tijd en ik ben niet het geduldigste mens op aarde. Dus toen ik een ‘cheat’ versie vond ben ik direct gaan experimenteren.

Zó naar om meerdere versies te maken, tot je de perfect hebt. Not! Maar dit zijn ze hoor, mijn ultieme, supersnelle, kaneelrolletjes.

Voor 20 rolletjes

1 casinobrood, wit
1 bakje roomkaas (á 185g, Philadelphia)
1 ei
50g suiker

150g suiker + 1½ tl kaneel (gemengd)
100g boter, gesmolten

Oven voorverwarmen op 175C – Bakplaat met bakpapier

Kaneelrolletjes

Snijd van het brood de korstjes en met een deegroller rol je ze nog wat dunner uit. Meng de roomkaas met het ei en de suiker en bestrijk ieder plakje hiermee. Je gebruikt ongeveer een eetlepel vulling. Rol ze dan op en bestrijk met de gesmolten boter. Rol direct door het suiker/kaneelmengsel en leg op de bakplaat. Herhaal met alle sneetjes opgerold brood.

Ontbijt voorbereiden

Tot het moment dat de rolletjes gebakken worden kun je alles voorbereiden. Je kunt ze zelfs invriezen, en op een later moment (bevroren en al) afbakken. Ideaal voor lazy Sundays en een relaxt, feestelijk (kerst)ontbijt!

Kaneelbroodjes, maar dan sneller

Bak de rolletjes, in de voorverwarmde oven, in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Variaties

Dit zijn trouwens nog wat andere opties, voor nóg meer lekkers tijdens je ontbijt.

–       Lik Nutella op het brood, voor het roomkaasmengsel erop gaat

–       Doe wat bosbessen of ander kleingesneden fruit door het roomkaasmengsel

–       Bestrooi de rolletjes met wat gezeefd cacaopoeder, voor je ze bakt

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd