Ontbijt kaneelrolletjes uit de oven
Kaneelbroodjes. Oh wat ben ik er dol op. Maar wachten tot het deeg gerezen is kost tijd en ik ben niet het geduldigste mens op aarde. Dus toen ik een ‘cheat’ versie vond ben ik direct gaan experimenteren.
Zó naar om meerdere versies te maken, tot je de perfect hebt. Not! Maar dit zijn ze hoor, mijn ultieme, supersnelle, kaneelrolletjes.
Voor 20 rolletjes
1 casinobrood, wit
1 bakje roomkaas (á 185g, Philadelphia)
1 ei
50g suiker
150g suiker + 1½ tl kaneel (gemengd)
100g boter, gesmolten
Oven voorverwarmen op 175C – Bakplaat met bakpapier
Kaneelrolletjes
Snijd van het brood de korstjes en met een deegroller rol je ze nog wat dunner uit. Meng de roomkaas met het ei en de suiker en bestrijk ieder plakje hiermee. Je gebruikt ongeveer een eetlepel vulling. Rol ze dan op en bestrijk met de gesmolten boter. Rol direct door het suiker/kaneelmengsel en leg op de bakplaat. Herhaal met alle sneetjes opgerold brood.
Ontbijt voorbereiden
Tot het moment dat de rolletjes gebakken worden kun je alles voorbereiden. Je kunt ze zelfs invriezen, en op een later moment (bevroren en al) afbakken. Ideaal voor lazy Sundays en een relaxt, feestelijk (kerst)ontbijt!
Kaneelbroodjes, maar dan sneller
Bak de rolletjes, in de voorverwarmde oven, in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst!
Variaties
Dit zijn trouwens nog wat andere opties, voor nóg meer lekkers tijdens je ontbijt.
– Lik Nutella op het brood, voor het roomkaasmengsel erop gaat
– Doe wat bosbessen of ander kleingesneden fruit door het roomkaasmengsel
– Bestrooi de rolletjes met wat gezeefd cacaopoeder, voor je ze bakt
Gepubliceerd op 9 december 2015