Ontbijt kaneelrolletjes uit de oven



Kaneelbroodjes. Oh wat ben ik er dol op. Maar wachten tot het deeg gerezen is kost tijd en ik ben niet het geduldigste mens op aarde. Dus toen ik een ‘cheat’ versie vond ben ik direct gaan experimenteren.

Zó naar om meerdere versies te maken, tot je de perfect hebt. Not! Maar dit zijn ze hoor, mijn ultieme, supersnelle, kaneelrolletjes.

Voor 20 rolletjes

1 casinobrood, wit
1 bakje roomkaas (á 185g, Philadelphia)
1 ei
50g suiker

150g suiker + 1½ tl kaneel (gemengd)
100g boter, gesmolten

Oven voorverwarmen op 175C – Bakplaat met bakpapier

Kaneelrolletjes

Snijd van het brood de korstjes en met een deegroller rol je ze nog wat dunner uit. Meng de roomkaas met het ei en de suiker en bestrijk ieder plakje hiermee. Je gebruikt ongeveer een eetlepel vulling. Rol ze dan op en bestrijk met de gesmolten boter. Rol direct door het suiker/kaneelmengsel en leg op de bakplaat. Herhaal met alle sneetjes opgerold brood.

Ontbijt voorbereiden

Tot het moment dat de rolletjes gebakken worden kun je alles voorbereiden. Je kunt ze zelfs invriezen, en op een later moment (bevroren en al) afbakken. Ideaal voor lazy Sundays en een relaxt, feestelijk (kerst)ontbijt!

Kaneelbroodjes, maar dan sneller

Bak de rolletjes, in de voorverwarmde oven, in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Variaties

Dit zijn trouwens nog wat andere opties, voor nóg meer lekkers tijdens je ontbijt.

–       Lik Nutella op het brood, voor het roomkaasmengsel erop gaat

–       Doe wat bosbessen of ander kleingesneden fruit door het roomkaasmengsel

–       Bestrooi de rolletjes met wat gezeefd cacaopoeder, voor je ze bakt

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.