Ontbijt kaneelrolletjes uit de oven



Kaneelbroodjes. Oh wat ben ik er dol op. Maar wachten tot het deeg gerezen is kost tijd en ik ben niet het geduldigste mens op aarde. Dus toen ik een ‘cheat’ versie vond ben ik direct gaan experimenteren.

Zó naar om meerdere versies te maken, tot je de perfect hebt. Not! Maar dit zijn ze hoor, mijn ultieme, supersnelle, kaneelrolletjes.

Voor 20 rolletjes

1 casinobrood, wit
1 bakje roomkaas (á 185g, Philadelphia)
1 ei
50g suiker

150g suiker + 1½ tl kaneel (gemengd)
100g boter, gesmolten

Oven voorverwarmen op 175C – Bakplaat met bakpapier

Kaneelrolletjes

Snijd van het brood de korstjes en met een deegroller rol je ze nog wat dunner uit. Meng de roomkaas met het ei en de suiker en bestrijk ieder plakje hiermee. Je gebruikt ongeveer een eetlepel vulling. Rol ze dan op en bestrijk met de gesmolten boter. Rol direct door het suiker/kaneelmengsel en leg op de bakplaat. Herhaal met alle sneetjes opgerold brood.

Ontbijt voorbereiden

Tot het moment dat de rolletjes gebakken worden kun je alles voorbereiden. Je kunt ze zelfs invriezen, en op een later moment (bevroren en al) afbakken. Ideaal voor lazy Sundays en een relaxt, feestelijk (kerst)ontbijt!

Kaneelbroodjes, maar dan sneller

Bak de rolletjes, in de voorverwarmde oven, in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Variaties

Dit zijn trouwens nog wat andere opties, voor nóg meer lekkers tijdens je ontbijt.

–       Lik Nutella op het brood, voor het roomkaasmengsel erop gaat

–       Doe wat bosbessen of ander kleingesneden fruit door het roomkaasmengsel

–       Bestrooi de rolletjes met wat gezeefd cacaopoeder, voor je ze bakt

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.