Mosselen van de barbecue (in tomatensaus)



Al enige tijd koken we eens in de zoveel tijd – met en voor vrienden – op zondag een barbecuelunch. En omdat we allemaal van lekker eten houden verschijnen de lekkerste dingen op tafel. Iedereen kookt bij toerbeurt.

Zo ook deze keer, mossels van de barbecue in tomaat met groente. Gemaakt door Herman & Jaimie, van Foodelicious. Ge-wel-dig, tot de bodem ging het op. Die ben ik dus thuis gaan namaken, het recept ietsie aangepast en voor jullie opgeschreven. Want dit wil je echt een keer proberen, geloof me!

Voor 4 personen

2kg mossels, goed schoongemaakt *)
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes (ik gebruikte een halve gele en een halve rode)
2 tenen knoflook
2el zongedroogde tomaatje (op olie)
100g zwarte olijven
5 takjes verse tijm
1 ui
150g pancetta, in blokjes (of gebruik gewone spekblokjes)
scheut olie
2-3 verse tomaten, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
½ fles witte wijn (of gebruik bouillon)
zout en peper
verse basilicum, naar smaak

Barbecue verhitten tot 200C (direct) – grote braadslee

Mossels van de BBQ

Zodra de barbecue op temperatuur is zet je de braadslee op de grill en bak je de courgette, paprika, knoflook, ui, pancetta, olijven, tomaatjes in een goede scheut olie 5 minuten aan. Blus af met de wijn en doe er dan de mossels, verse tomaten en tomaten uit blik bij. Breng op smaak met zout en peper.

Zo lekker zijn mossels van de barbecue!

Deksel van de barbecue nu dicht (kan jouw barbecue niet dicht, sluit dan het braadblik goed af met aluminiumfolie) en laat de mossels in 10-minuten gaar worden, of tot alle schelpen openstaan. Schep tussendoor met enige regelmaat om. Tot slot nog verse basilicum er door, knapperig brood erbij en je kunt aan tafel!

Mossels schoonmaken

Om zeker te zijn dat je de meest verse mossels eet is mijn advies om ze áltijd bij de visboer te kopen, niet in de supermarkt. Maar ook dan moet je er voor zorgen dat je er goed mee omgaat. Dus spoel ze een flink aantal keren in een bak met koud water, tot het water dat overblijft helder is. Verwijder alle kapotte schelpen, of schelpen die – na een paar keer tikken – niet meer sluiten. En alle mosselschelpen die na het koken niet open zijn gegaan, ook die gooi je weg. Beter safe than sorry!

Gepubliceerd op 12 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.