Menu van de week (week 48)



Groente eten wij eigenlijk altijd de hele dag door. Mee in de lunchtrommel, tijdens het tv kijken en dan ook nog eens 's avonds, aan tafel. Soms zonder dat ze het door heeft, in een pannenkoek bijvoorbeeld. Of lekker door de stamppot.

Deze week dan ook volop groente in alle gerechten van het weekmenu. Zo komen we de koude dagen wel door!

Maandag                           tweebonen chili met zoete aardappel & chorizo
Budgetrecept, maar zonder te korten op smaak. Voor een goed begin van de week!

Dinsdag                             gevulde spinaziepannenkoeken 
Welke kinderen houden nou niet van pannenkoeken? Hier zit alleen ook nog eens lekker wat groente in!

Woensdag                        citroenpasta met garnalen
In 10 minuten aan tafel! En dat terwijl het nog niet eens fastfood friday is 😉

Donderdag                       broccolistamppotje
Een stamppotje met een twist. Gewoon, omdat het lekker is

Vrijdag                               pasta met boerenkool
Met boerenkool kun je meer dan stamppot maken. En je zit ook nog eens lekker snel aan tafel!

Ontbijttip                           peanutbutter & banana pancakes
Pancakes is áltijd een goed idee. Zeker in het weekend!

Boodschappen

4 rode paprika
2 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
1 chorizo (à 225g, Stegeman)
300g verse spinazie
verse munt
750g prei
100g feta
150g pijnboompitten
200g gare kip
1 zak reuzegarnalen (à 750g – diepvries)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
100g bacon in dikke plak
300g pasta
250g boerenkool
1 kuipje roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)

 

Controleer de voorraad-, kruiden- en/of koelkast of je dit in huis hebt

gemalen komijn
kaneel
gerookt paprikapoeder
paprikapoeder, mild
zout & peper
neutrale olie
knoflook
2 uien
1 rode ui
300g bloem
1 doosje eieren
1 pak melk
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
poedersuiker
karnemelk
3 rijpe bananen
pindakaas

 

 

Gepubliceerd op 1 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.