Menu van de week (week 48)



Groente eten wij eigenlijk altijd de hele dag door. Mee in de lunchtrommel, tijdens het tv kijken en dan ook nog eens 's avonds, aan tafel. Soms zonder dat ze het door heeft, in een pannenkoek bijvoorbeeld. Of lekker door de stamppot.

Deze week dan ook volop groente in alle gerechten van het weekmenu. Zo komen we de koude dagen wel door!

Maandag                           tweebonen chili met zoete aardappel & chorizo
Budgetrecept, maar zonder te korten op smaak. Voor een goed begin van de week!

Dinsdag                             gevulde spinaziepannenkoeken 
Welke kinderen houden nou niet van pannenkoeken? Hier zit alleen ook nog eens lekker wat groente in!

Woensdag                        citroenpasta met garnalen
In 10 minuten aan tafel! En dat terwijl het nog niet eens fastfood friday is 😉

Donderdag                       broccolistamppotje
Een stamppotje met een twist. Gewoon, omdat het lekker is

Vrijdag                               pasta met boerenkool
Met boerenkool kun je meer dan stamppot maken. En je zit ook nog eens lekker snel aan tafel!

Ontbijttip                           peanutbutter & banana pancakes
Pancakes is áltijd een goed idee. Zeker in het weekend!

Boodschappen

4 rode paprika
2 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
1 chorizo (à 225g, Stegeman)
300g verse spinazie
verse munt
750g prei
100g feta
150g pijnboompitten
200g gare kip
1 zak reuzegarnalen (à 750g – diepvries)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
100g bacon in dikke plak
300g pasta
250g boerenkool
1 kuipje roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)

 

Controleer de voorraad-, kruiden- en/of koelkast of je dit in huis hebt

gemalen komijn
kaneel
gerookt paprikapoeder
paprikapoeder, mild
zout & peper
neutrale olie
knoflook
2 uien
1 rode ui
300g bloem
1 doosje eieren
1 pak melk
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
poedersuiker
karnemelk
3 rijpe bananen
pindakaas

 

 

Gepubliceerd op 1 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.