Menu van de week (week 48)



Groente eten wij eigenlijk altijd de hele dag door. Mee in de lunchtrommel, tijdens het tv kijken en dan ook nog eens 's avonds, aan tafel. Soms zonder dat ze het door heeft, in een pannenkoek bijvoorbeeld. Of lekker door de stamppot.

Deze week dan ook volop groente in alle gerechten van het weekmenu. Zo komen we de koude dagen wel door!

Maandag                           tweebonen chili met zoete aardappel & chorizo
Budgetrecept, maar zonder te korten op smaak. Voor een goed begin van de week!

Dinsdag                             gevulde spinaziepannenkoeken 
Welke kinderen houden nou niet van pannenkoeken? Hier zit alleen ook nog eens lekker wat groente in!

Woensdag                        citroenpasta met garnalen
In 10 minuten aan tafel! En dat terwijl het nog niet eens fastfood friday is 😉

Donderdag                       broccolistamppotje
Een stamppotje met een twist. Gewoon, omdat het lekker is

Vrijdag                               pasta met boerenkool
Met boerenkool kun je meer dan stamppot maken. En je zit ook nog eens lekker snel aan tafel!

Ontbijttip                           peanutbutter & banana pancakes
Pancakes is áltijd een goed idee. Zeker in het weekend!

Boodschappen

4 rode paprika
2 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
1 chorizo (à 225g, Stegeman)
300g verse spinazie
verse munt
750g prei
100g feta
150g pijnboompitten
200g gare kip
1 zak reuzegarnalen (à 750g – diepvries)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
100g bacon in dikke plak
300g pasta
250g boerenkool
1 kuipje roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)

 

Controleer de voorraad-, kruiden- en/of koelkast of je dit in huis hebt

gemalen komijn
kaneel
gerookt paprikapoeder
paprikapoeder, mild
zout & peper
neutrale olie
knoflook
2 uien
1 rode ui
300g bloem
1 doosje eieren
1 pak melk
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
poedersuiker
karnemelk
3 rijpe bananen
pindakaas

 

 

Gepubliceerd op 1 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.