Menu van de week (week 48)

Groente eten wij eigenlijk altijd de hele dag door. Mee in de lunchtrommel, tijdens het tv kijken en dan ook nog eens 's avonds, aan tafel. Soms zonder dat ze het door heeft, in een pannenkoek bijvoorbeeld. Of lekker door de stamppot.
Deze week dan ook volop groente in alle gerechten van het weekmenu. Zo komen we de koude dagen wel door!
Maandag tweebonen chili met zoete aardappel & chorizo
Budgetrecept, maar zonder te korten op smaak. Voor een goed begin van de week!
Dinsdag gevulde spinaziepannenkoeken
Welke kinderen houden nou niet van pannenkoeken? Hier zit alleen ook nog eens lekker wat groente in!
Woensdag citroenpasta met garnalen
In 10 minuten aan tafel! En dat terwijl het nog niet eens fastfood friday is 😉
Donderdag broccolistamppotje
Een stamppotje met een twist. Gewoon, omdat het lekker is
Vrijdag pasta met boerenkool
Met boerenkool kun je meer dan stamppot maken. En je zit ook nog eens lekker snel aan tafel!
Ontbijttip peanutbutter & banana pancakes
Pancakes is áltijd een goed idee. Zeker in het weekend!
Boodschappen
4 rode paprika
2 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
1 chorizo (à 225g, Stegeman)
300g verse spinazie
verse munt
750g prei
100g feta
150g pijnboompitten
200g gare kip
1 zak reuzegarnalen (à 750g – diepvries)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
100g bacon in dikke plak
300g pasta
250g boerenkool
1 kuipje roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
Controleer de voorraad-, kruiden- en/of koelkast of je dit in huis hebt
gemalen komijn
kaneel
gerookt paprikapoeder
paprikapoeder, mild
zout & peper
neutrale olie
knoflook
2 uien
1 rode ui
300g bloem
1 doosje eieren
1 pak melk
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
poedersuiker
karnemelk
3 rijpe bananen
pindakaas
Gepubliceerd op 1 december 2016