Menu van de week (week 45)



Krijg je al stress van het idee dat je wéér moet bedenken wat jullie komende week eten? Geen nood, daar is het Smulpaapje weekmenu voor! Vijf dagen lekker, makkelijk en snel met het hele gezin aan tafel.

Ook deze week weer volop variatie. Hoe klinkt pasta, bami, stamppot, chil en fastfood op vrijdag? Doen we er ook nog een lekkere weekendontbijttip bij!

Maandag            pasta met spinazieroomsaus

Dinsdag              bami met kip & groente

Woensdag         doperwtenpuree met vis in parmaham

Donderdag         chili met zoete aardappel en chorizo

Vrijdag                 visburger op een desembroodje

Ontbijttip             ontbijttaartje

Boodschappen

125g gerookte spekblokjes,
1 doosje kastanjechampignons
125ml crème fraîche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
400g verse spinazie
250g mini pommodori
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)
1 prei
2 kippendijen
1 doosje witte champignons
1 rode paprika
100g hamreepjes
handje taugé
8 mienestjes
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
1 bosje verse munt
1kg kruimige aardappel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
8 plakjes Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo, in blokjes (à 225g, Stegeman)
500g kabeljauw
4-6 desembroodjes
1 pakje roomboterbladerdeeg (helft nodig)
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
4 grote (kastanje)champignons
 

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog hebt

uien
knoflook
gemalen komijn
kaneel
gerookt paprikapoeder
mierikswortel (1 flinke tl)
zwarte peper & zout
gemalen koriander
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
sesamolie
1 citroen
Panko (grove Japanse broodkruim)
eieren (5 stuks)
honing (of maple syrup)
gedroogde oregano

 

Gepubliceerd op 10 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.