Menu van de week (week 45)

Krijg je al stress van het idee dat je wéér moet bedenken wat jullie komende week eten? Geen nood, daar is het Smulpaapje weekmenu voor! Vijf dagen lekker, makkelijk en snel met het hele gezin aan tafel.
Ook deze week weer volop variatie. Hoe klinkt pasta, bami, stamppot, chil en fastfood op vrijdag? Doen we er ook nog een lekkere weekendontbijttip bij!
Maandag pasta met spinazieroomsaus
Dinsdag bami met kip & groente
Woensdag doperwtenpuree met vis in parmaham
Donderdag chili met zoete aardappel en chorizo
Vrijdag visburger op een desembroodje
Ontbijttip ontbijttaartje
Boodschappen
125g gerookte spekblokjes,
1 doosje kastanjechampignons
125ml crème fraîche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
400g verse spinazie
250g mini pommodori
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)
1 prei
2 kippendijen
1 doosje witte champignons
1 rode paprika
100g hamreepjes
handje taugé
8 mienestjes
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
1 bosje verse munt
1kg kruimige aardappel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
8 plakjes Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo, in blokjes (à 225g, Stegeman)
500g kabeljauw
4-6 desembroodjes
1 pakje roomboterbladerdeeg (helft nodig)
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
4 grote (kastanje)champignons
Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog hebt
uien
knoflook
gemalen komijn
kaneel
gerookt paprikapoeder
mierikswortel (1 flinke tl)
zwarte peper & zout
gemalen koriander
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
sesamolie
1 citroen
Panko (grove Japanse broodkruim)
eieren (5 stuks)
honing (of maple syrup)
gedroogde oregano
Gepubliceerd op 10 november 2016