Pasta met spinazieroomsaus



Je kent ‘vast nog wel, pasta met Boursin. Decennia lang al een hit in menig studentenhuis. Deze versie is gemaakt met verse spinazie, maar nog steeds net zo lekker romig.

En zo klaar, dus ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd.

Voor 4 personen

125g gerookte spekblokjes,
200g kastanjechampignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
125ml creme fraiche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
300g verse spinazie
handje mini pommodori, gehalveerd en zaadlijst eruit
zwarte peper
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)

Snelle pasta met spekjes

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente en giet af. In een droge hapjespan op hoog vuur bak je de spekblokjes, zonder extra olie, knapperig. Champignons erbij en een paar minuten meebakken. Vuur iets lager en knoflook en ui een paar minuten meebakken. Dan handje voor handje de spinazie erbij, goed omscheppen zodat de spinazie kan slinken. Tot slot de creme fraiche en Boursin erbij en laten smelten.

Pasta met Boursin en spinazie

Wil je nog wat extra groenten? Voeg dan nog een goede hand gehalveerde tomaatjes toe. Duw wel de zaadlijst eruit, anders wordt de saus te nat. Breng op smaak met nog wat versgemalen zwarte peper. Schep de pasta door de saus en serveer meteen.

Gepubliceerd op 2 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.