Pasta met spinazieroomsaus



Je kent ‘vast nog wel, pasta met Boursin. Decennia lang al een hit in menig studentenhuis. Deze versie is gemaakt met verse spinazie, maar nog steeds net zo lekker romig.

En zo klaar, dus ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd.

Voor 4 personen

125g gerookte spekblokjes,
200g kastanjechampignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
125ml creme fraiche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
300g verse spinazie
handje mini pommodori, gehalveerd en zaadlijst eruit
zwarte peper
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)

Snelle pasta met spekjes

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente en giet af. In een droge hapjespan op hoog vuur bak je de spekblokjes, zonder extra olie, knapperig. Champignons erbij en een paar minuten meebakken. Vuur iets lager en knoflook en ui een paar minuten meebakken. Dan handje voor handje de spinazie erbij, goed omscheppen zodat de spinazie kan slinken. Tot slot de creme fraiche en Boursin erbij en laten smelten.

Pasta met Boursin en spinazie

Wil je nog wat extra groenten? Voeg dan nog een goede hand gehalveerde tomaatjes toe. Duw wel de zaadlijst eruit, anders wordt de saus te nat. Breng op smaak met nog wat versgemalen zwarte peper. Schep de pasta door de saus en serveer meteen.

Gepubliceerd op 2 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.