Pasta met spinazieroomsaus
Je kent ‘vast nog wel, pasta met Boursin. Decennia lang al een hit in menig studentenhuis. Deze versie is gemaakt met verse spinazie, maar nog steeds net zo lekker romig.
En zo klaar, dus ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Voor 4 personen
125g gerookte spekblokjes,
200g kastanjechampignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
125ml creme fraiche
80g kruidenroomkaas (ik gebruikte Boursin)
300g verse spinazie
handje mini pommodori, gehalveerd en zaadlijst eruit
zwarte peper
250-300g fusilli (of een andere gedroogde pasta)
Snelle pasta met spekjes
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente en giet af. In een droge hapjespan op hoog vuur bak je de spekblokjes, zonder extra olie, knapperig. Champignons erbij en een paar minuten meebakken. Vuur iets lager en knoflook en ui een paar minuten meebakken. Dan handje voor handje de spinazie erbij, goed omscheppen zodat de spinazie kan slinken. Tot slot de creme fraiche en Boursin erbij en laten smelten.
Pasta met Boursin en spinazie
Wil je nog wat extra groenten? Voeg dan nog een goede hand gehalveerde tomaatjes toe. Duw wel de zaadlijst eruit, anders wordt de saus te nat. Breng op smaak met nog wat versgemalen zwarte peper. Schep de pasta door de saus en serveer meteen.
Gepubliceerd op 2 januari 2016