Menu van de week (week 44)



Door op zondag even wat tijd uit te trekken voor het eerste gerecht van de week begint je maandag smakelijk én relaxt. Daarna wordt het er alleen maar lekkerder en makkelijker op.

Nieuw is deze week dat we je vanaf nu ook ieder weekmenu een weekendontbijttip geven. Dan eindigt je week net zo lekker als 'ie begonnen is 😉

Maandag                           dahl met spinazie
Deze soep bereid je op zondagmiddag in alle rust alvast voor. Niet alleen zit je dan maandag zó aan tafel, hij is ook nog eens extra lekker de dag erna.

Dinsdag                             broccolikoekjes met vis uit de oven
Heb je restjes van de soep van gisteren over, dan kun je die er ook bij serveren. Maar nog lekkerder is het als je deze broccolikoekjes tegelijk bakt met de vis uit de oven. Heb jij je handen vrij om even bij te komen van de dag!

Woensdag                         pasta met worstjes
Sport, muziek, zwemles vandaag? Dan wil je snel aan tafel. Geen probleem!

Donderdag                        zuurkool uit de oven
Een lichte en frisse variant van de reguliere zuurkoolstamppot

Vrijdag                                kipburger met frietjes
Fastfood friday met een zelfgemaakte variant van de bekende McChicken. Serveer er eventueel nog wat frietjes bij, dan kan het weekend echt beginnen!

Weekendontbijt                citroenpancakes met maanzaad
Wat dacht je van pancakes dit weekend? Vanaf nu ieder weekmenu een weekendontbijttip. Fijn weekend!

Boodschappen voor weekmenu van Smulpaapje

verse gember (stukje van 4cm)
400g gedroogde linzen (ik gebruikte rode)
3 blikken tomaten op sap (à 400g)
350g verse spinazie
600g broccoli + 1 stronk
1 zak Panko broodkruim (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
15g peterselie
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
1 zak Italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 zak Pasta, naar keuze
Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
250g zuurkool
200g zure room
Halve rookworst (liefst van de slager)
1 kg aardappels t.b.v. aardappelpuree
1 verpakking spekreepjes
3 enkele scharrelkipfilets ( +/- 200g per stuk)
250ml Griekse yoghurt
10g dille
1 limoen
½ liter karnemelk
3 citroenen
kleine verpakking maanzaad

Check de voorraad-/koelkast op deze ingrediënten

zonnebloemolie
olijfolie
uien
knoflook
mosterdpoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
kurkuma
garam masala (toko)
bouillonblokjes (kip of groente)
basterdsuiker
kaneelstokje
3 eieren (maat L)
grove mosterd / Dijon mosterd
bakpoeder
poedersuiker
zelfrijzend bakmeel

 

Gepubliceerd op 3 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.