Menu van de week (week 44)



Door op zondag even wat tijd uit te trekken voor het eerste gerecht van de week begint je maandag smakelijk én relaxt. Daarna wordt het er alleen maar lekkerder en makkelijker op.

Nieuw is deze week dat we je vanaf nu ook ieder weekmenu een weekendontbijttip geven. Dan eindigt je week net zo lekker als 'ie begonnen is 😉

Maandag                           dahl met spinazie
Deze soep bereid je op zondagmiddag in alle rust alvast voor. Niet alleen zit je dan maandag zó aan tafel, hij is ook nog eens extra lekker de dag erna.

Dinsdag                             broccolikoekjes met vis uit de oven
Heb je restjes van de soep van gisteren over, dan kun je die er ook bij serveren. Maar nog lekkerder is het als je deze broccolikoekjes tegelijk bakt met de vis uit de oven. Heb jij je handen vrij om even bij te komen van de dag!

Woensdag                         pasta met worstjes
Sport, muziek, zwemles vandaag? Dan wil je snel aan tafel. Geen probleem!

Donderdag                        zuurkool uit de oven
Een lichte en frisse variant van de reguliere zuurkoolstamppot

Vrijdag                                kipburger met frietjes
Fastfood friday met een zelfgemaakte variant van de bekende McChicken. Serveer er eventueel nog wat frietjes bij, dan kan het weekend echt beginnen!

Weekendontbijt                citroenpancakes met maanzaad
Wat dacht je van pancakes dit weekend? Vanaf nu ieder weekmenu een weekendontbijttip. Fijn weekend!

Boodschappen voor weekmenu van Smulpaapje

verse gember (stukje van 4cm)
400g gedroogde linzen (ik gebruikte rode)
3 blikken tomaten op sap (à 400g)
350g verse spinazie
600g broccoli + 1 stronk
1 zak Panko broodkruim (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
15g peterselie
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
1 zak Italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 zak Pasta, naar keuze
Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
250g zuurkool
200g zure room
Halve rookworst (liefst van de slager)
1 kg aardappels t.b.v. aardappelpuree
1 verpakking spekreepjes
3 enkele scharrelkipfilets ( +/- 200g per stuk)
250ml Griekse yoghurt
10g dille
1 limoen
½ liter karnemelk
3 citroenen
kleine verpakking maanzaad

Check de voorraad-/koelkast op deze ingrediënten

zonnebloemolie
olijfolie
uien
knoflook
mosterdpoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
kurkuma
garam masala (toko)
bouillonblokjes (kip of groente)
basterdsuiker
kaneelstokje
3 eieren (maat L)
grove mosterd / Dijon mosterd
bakpoeder
poedersuiker
zelfrijzend bakmeel

 

Gepubliceerd op 3 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.