Menu van de week (week 44)



Door op zondag even wat tijd uit te trekken voor het eerste gerecht van de week begint je maandag smakelijk én relaxt. Daarna wordt het er alleen maar lekkerder en makkelijker op.

Nieuw is deze week dat we je vanaf nu ook ieder weekmenu een weekendontbijttip geven. Dan eindigt je week net zo lekker als 'ie begonnen is 😉

Maandag                           dahl met spinazie
Deze soep bereid je op zondagmiddag in alle rust alvast voor. Niet alleen zit je dan maandag zó aan tafel, hij is ook nog eens extra lekker de dag erna.

Dinsdag                             broccolikoekjes met vis uit de oven
Heb je restjes van de soep van gisteren over, dan kun je die er ook bij serveren. Maar nog lekkerder is het als je deze broccolikoekjes tegelijk bakt met de vis uit de oven. Heb jij je handen vrij om even bij te komen van de dag!

Woensdag                         pasta met worstjes
Sport, muziek, zwemles vandaag? Dan wil je snel aan tafel. Geen probleem!

Donderdag                        zuurkool uit de oven
Een lichte en frisse variant van de reguliere zuurkoolstamppot

Vrijdag                                kipburger met frietjes
Fastfood friday met een zelfgemaakte variant van de bekende McChicken. Serveer er eventueel nog wat frietjes bij, dan kan het weekend echt beginnen!

Weekendontbijt                citroenpancakes met maanzaad
Wat dacht je van pancakes dit weekend? Vanaf nu ieder weekmenu een weekendontbijttip. Fijn weekend!

Boodschappen voor weekmenu van Smulpaapje

verse gember (stukje van 4cm)
400g gedroogde linzen (ik gebruikte rode)
3 blikken tomaten op sap (à 400g)
350g verse spinazie
600g broccoli + 1 stronk
1 zak Panko broodkruim (o.a. te koop bij toko en AH)
125g oude geraspte kaas
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
15g peterselie
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
1 zak Italiaanse wokgroente (diepvries, AH)
1 zak Pasta, naar keuze
Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
250g zuurkool
200g zure room
Halve rookworst (liefst van de slager)
1 kg aardappels t.b.v. aardappelpuree
1 verpakking spekreepjes
3 enkele scharrelkipfilets ( +/- 200g per stuk)
250ml Griekse yoghurt
10g dille
1 limoen
½ liter karnemelk
3 citroenen
kleine verpakking maanzaad

Check de voorraad-/koelkast op deze ingrediënten

zonnebloemolie
olijfolie
uien
knoflook
mosterdpoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
kurkuma
garam masala (toko)
bouillonblokjes (kip of groente)
basterdsuiker
kaneelstokje
3 eieren (maat L)
grove mosterd / Dijon mosterd
bakpoeder
poedersuiker
zelfrijzend bakmeel

 

Gepubliceerd op 3 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.