Menu van de week (week 42)



Comfortfood waar een hoop groente aan te pas komt. Maar liefst een kilo bloemkool en een kilo broccoli worden er gebruikt, voor slechts 2 gerechten. Gezond én lekker, dat is het credo deze week!

En verheug jij je ook al weer op Fastfood Friday? We gaan naar Mexico, ga je mee? Olé!

Smulpaapje weekmenu

pasta bloemkool.JPG

Maandag bloemkool met pasta ovenschotel
Maak ‘m zondagavond al klaar, het is maar een kwartiertje werk. Maar je zit er maandag nóg sneller door aan tafel. Slim én lekkker!

Dinsdag –  Marokkaanse maaltijdsoep
Een goed vullende, niet te pittige maar wel smaakvolle Marokkaanse maaltijdsoep. Restjes lekker in de vriezer voor later gemak!

Woensdag Makreel met aardappeltjes & groente
Haal als er bij jou ook markt is op woensdag lekker vier verse en heel betaalbare visjes. Gezond én lekker!

Donderdag Broccoli stamppot
Wie houdt er nou niet van stamppot? Deze zit ook nog eens boordenvol groente waar ook kinderen dol op zijn

kip fajitas web2.jpg
Foto: Simone van den Berg

Vrijdag      –  Mexicaanse kip fajitas
Fastfood Friday brengt ons vandaag naar Mexico. Geniet van deze snelle, zelfgemaakte kipfajita’s!

Boodschappenlijstje

1 bloemkool
1 zak pasta (liefst Penne)
100g geraspte kaas naar keuze
bleekselderij
1 prei
2 blikken kikkererwten (à 310g)
1 kilo tomaten
2 rode paprika’s
2cm verse gember
1 bos verse platte peterselie
Klein potje harissa
kleine verpakking raselhanout
optioneel: 500g lams- of rundvlees
4 makrelen (laat ze door de visboer fileren)
1 pak aardappeltjes, om te bakken
groente voor bij de makreel, bijvoorbeeld sperzieboontjes
1 citroen
1kg aardappel (kruimig),
1kg broccoli
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
500g kippendijen
1 limoen
1 pak tortilla’s
125ml zure room
guacemole (of maak het vers)
nacho chips (optioneel)
 

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

roomboter, ongezouten
bloem
melk
3 witte uien
1 rode ui
knoflook
olie
gedroogde laurierblaadjes
kurkuma
paprikapoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
groentebouillonblokjes
honing
mosterd

 

Gepubliceerd op 20 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.