Menu van de week (week 42)



Comfortfood waar een hoop groente aan te pas komt. Maar liefst een kilo bloemkool en een kilo broccoli worden er gebruikt, voor slechts 2 gerechten. Gezond én lekker, dat is het credo deze week!

En verheug jij je ook al weer op Fastfood Friday? We gaan naar Mexico, ga je mee? Olé!

Smulpaapje weekmenu

pasta bloemkool.JPG

Maandag bloemkool met pasta ovenschotel
Maak ‘m zondagavond al klaar, het is maar een kwartiertje werk. Maar je zit er maandag nóg sneller door aan tafel. Slim én lekkker!

Dinsdag –  Marokkaanse maaltijdsoep
Een goed vullende, niet te pittige maar wel smaakvolle Marokkaanse maaltijdsoep. Restjes lekker in de vriezer voor later gemak!

Woensdag Makreel met aardappeltjes & groente
Haal als er bij jou ook markt is op woensdag lekker vier verse en heel betaalbare visjes. Gezond én lekker!

Donderdag Broccoli stamppot
Wie houdt er nou niet van stamppot? Deze zit ook nog eens boordenvol groente waar ook kinderen dol op zijn

kip fajitas web2.jpg
Foto: Simone van den Berg

Vrijdag      –  Mexicaanse kip fajitas
Fastfood Friday brengt ons vandaag naar Mexico. Geniet van deze snelle, zelfgemaakte kipfajita’s!

Boodschappenlijstje

1 bloemkool
1 zak pasta (liefst Penne)
100g geraspte kaas naar keuze
bleekselderij
1 prei
2 blikken kikkererwten (à 310g)
1 kilo tomaten
2 rode paprika’s
2cm verse gember
1 bos verse platte peterselie
Klein potje harissa
kleine verpakking raselhanout
optioneel: 500g lams- of rundvlees
4 makrelen (laat ze door de visboer fileren)
1 pak aardappeltjes, om te bakken
groente voor bij de makreel, bijvoorbeeld sperzieboontjes
1 citroen
1kg aardappel (kruimig),
1kg broccoli
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
500g kippendijen
1 limoen
1 pak tortilla’s
125ml zure room
guacemole (of maak het vers)
nacho chips (optioneel)
 

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

roomboter, ongezouten
bloem
melk
3 witte uien
1 rode ui
knoflook
olie
gedroogde laurierblaadjes
kurkuma
paprikapoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
groentebouillonblokjes
honing
mosterd

 

Gepubliceerd op 20 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.