Menu van de week (week 41)



We gaan deze week lekker veel met kruiden koken. Misschien staat niet alles in je kruidenkast, maar alle kruiden uit het weekmenu zijn goed verkrijgbaar bij supermarkt en/of toko en kunnen eindeloos bewaard worden.

Kruiden voegen niet alleen smaak toe aan je eten, ze kunnen een gerecht ook echt afmaken. Zoals de curry, die je maakt zonder dat er een potje aan te pas komt en die voor het hele gezin toegankelijk is qua smaak. Of wat dacht je van zelf stroganoff saus maken voor over de pasta? Het wordt weer smullen deze week!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                Pasta met spruitjes & pancetta
Het is het absolute favoriete gerecht van onze dochter, waar ze al weer maanden om vraagt. Ze zijn er eindelijk weer, spruitjes. En op deze manier vindt iedereen ze lekker. Wedden?!

Dinsdag                 Minestrone maaltijdsoep
Een makkelijke maaltijdsoep, waar alles in zit voor een gezonde maaltijd!

Woensdag             Viscurry 
Voor wie een keer een milde curry wil proberen is dit een echte aanrader. Niet te pittig, lekker wat groente en natuurlijk vis!

Donderdag            Tagliatelle stroganoff
Snel op tafel, rijke saus en lekker veel gehaktballetjes.

Vrijdag                    Spinazie falafel
Wat zou Fast Food Friday zijn zonder een snelle, verantwoorde fast food maaltijd. Vegetarisch deze week!

Boodschappen

750g spruitjes
200g pancetta
200ml slagroom, ongezoet
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
1 bos bleekselderij
1 gele, rode én oranje paprika
2 wortels, in plakjes
2 preien
1 courgette
1 pot bonenmix (HAK)
1 worstje (ik gebruikte een Fuet)
200g (kleine) pasta, naar keuze
klein stukje verse gember
groente, naar keuze (250g) voor de viscurry
250g kabeljauw
1 pak Naans (Patak)
1 pak zilvervliesrijst
1 potje garam masala (AH of toko)
600g gehaktballetjes (kant en klaar, of genoeg gehakt om ze zelf te maken)
250g kastanjechampignons
4 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
125ml zure room
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)
1 pak tuinerwtjes (biologisch, diepvries AH)
150g verse spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400g)
1 potje Ras el hanout (AH of toko)
6 stuks pittabroodjes
Kant & klare humus (of maak het zelf)
 

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

zout en peper
bloem
knoflook
uien
cayennepoeder
paprikapoeder
zonnebloemolie
balsamico
Gedroogde tijm
Oregano
Blaadjes laurier
Komijnzaad (de hele korrels)
Kurkuma
Yoghurt
citroenen

Gepubliceerd op 13 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.