Menu van de week (week 41)



We gaan deze week lekker veel met kruiden koken. Misschien staat niet alles in je kruidenkast, maar alle kruiden uit het weekmenu zijn goed verkrijgbaar bij supermarkt en/of toko en kunnen eindeloos bewaard worden.

Kruiden voegen niet alleen smaak toe aan je eten, ze kunnen een gerecht ook echt afmaken. Zoals de curry, die je maakt zonder dat er een potje aan te pas komt en die voor het hele gezin toegankelijk is qua smaak. Of wat dacht je van zelf stroganoff saus maken voor over de pasta? Het wordt weer smullen deze week!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                Pasta met spruitjes & pancetta
Het is het absolute favoriete gerecht van onze dochter, waar ze al weer maanden om vraagt. Ze zijn er eindelijk weer, spruitjes. En op deze manier vindt iedereen ze lekker. Wedden?!

Dinsdag                 Minestrone maaltijdsoep
Een makkelijke maaltijdsoep, waar alles in zit voor een gezonde maaltijd!

Woensdag             Viscurry 
Voor wie een keer een milde curry wil proberen is dit een echte aanrader. Niet te pittig, lekker wat groente en natuurlijk vis!

Donderdag            Tagliatelle stroganoff
Snel op tafel, rijke saus en lekker veel gehaktballetjes.

Vrijdag                    Spinazie falafel
Wat zou Fast Food Friday zijn zonder een snelle, verantwoorde fast food maaltijd. Vegetarisch deze week!

Boodschappen

750g spruitjes
200g pancetta
200ml slagroom, ongezoet
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
1 bos bleekselderij
1 gele, rode én oranje paprika
2 wortels, in plakjes
2 preien
1 courgette
1 pot bonenmix (HAK)
1 worstje (ik gebruikte een Fuet)
200g (kleine) pasta, naar keuze
klein stukje verse gember
groente, naar keuze (250g) voor de viscurry
250g kabeljauw
1 pak Naans (Patak)
1 pak zilvervliesrijst
1 potje garam masala (AH of toko)
600g gehaktballetjes (kant en klaar, of genoeg gehakt om ze zelf te maken)
250g kastanjechampignons
4 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
125ml zure room
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)
1 pak tuinerwtjes (biologisch, diepvries AH)
150g verse spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400g)
1 potje Ras el hanout (AH of toko)
6 stuks pittabroodjes
Kant & klare humus (of maak het zelf)
 

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

zout en peper
bloem
knoflook
uien
cayennepoeder
paprikapoeder
zonnebloemolie
balsamico
Gedroogde tijm
Oregano
Blaadjes laurier
Komijnzaad (de hele korrels)
Kurkuma
Yoghurt
citroenen

Gepubliceerd op 13 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.