Menu van de week (week 41)



We gaan deze week lekker veel met kruiden koken. Misschien staat niet alles in je kruidenkast, maar alle kruiden uit het weekmenu zijn goed verkrijgbaar bij supermarkt en/of toko en kunnen eindeloos bewaard worden.

Kruiden voegen niet alleen smaak toe aan je eten, ze kunnen een gerecht ook echt afmaken. Zoals de curry, die je maakt zonder dat er een potje aan te pas komt en die voor het hele gezin toegankelijk is qua smaak. Of wat dacht je van zelf stroganoff saus maken voor over de pasta? Het wordt weer smullen deze week!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                Pasta met spruitjes & pancetta
Het is het absolute favoriete gerecht van onze dochter, waar ze al weer maanden om vraagt. Ze zijn er eindelijk weer, spruitjes. En op deze manier vindt iedereen ze lekker. Wedden?!

Dinsdag                 Minestrone maaltijdsoep
Een makkelijke maaltijdsoep, waar alles in zit voor een gezonde maaltijd!

Woensdag             Viscurry 
Voor wie een keer een milde curry wil proberen is dit een echte aanrader. Niet te pittig, lekker wat groente en natuurlijk vis!

Donderdag            Tagliatelle stroganoff
Snel op tafel, rijke saus en lekker veel gehaktballetjes.

Vrijdag                    Spinazie falafel
Wat zou Fast Food Friday zijn zonder een snelle, verantwoorde fast food maaltijd. Vegetarisch deze week!

Boodschappen

750g spruitjes
200g pancetta
200ml slagroom, ongezoet
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
1 bos bleekselderij
1 gele, rode én oranje paprika
2 wortels, in plakjes
2 preien
1 courgette
1 pot bonenmix (HAK)
1 worstje (ik gebruikte een Fuet)
200g (kleine) pasta, naar keuze
klein stukje verse gember
groente, naar keuze (250g) voor de viscurry
250g kabeljauw
1 pak Naans (Patak)
1 pak zilvervliesrijst
1 potje garam masala (AH of toko)
600g gehaktballetjes (kant en klaar, of genoeg gehakt om ze zelf te maken)
250g kastanjechampignons
4 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
125ml zure room
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)
1 pak tuinerwtjes (biologisch, diepvries AH)
150g verse spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400g)
1 potje Ras el hanout (AH of toko)
6 stuks pittabroodjes
Kant & klare humus (of maak het zelf)
 

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

zout en peper
bloem
knoflook
uien
cayennepoeder
paprikapoeder
zonnebloemolie
balsamico
Gedroogde tijm
Oregano
Blaadjes laurier
Komijnzaad (de hele korrels)
Kurkuma
Yoghurt
citroenen

Gepubliceerd op 13 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.