Smulpaapje kookt! – Spinazie falafel



Zelf falafel maken is helemaal niet zo moeilijk en een lekkere manier om eens een dagje vegetarisch te eten. Maar je kunt van falafel ook een klein groentefeestje maken.

Deze falafel zit vol met groene groente. Een lekkere snack voor in het weekend als je niet uitgebreid wilt koken maar toch lekker wilt eten. Ook ideaal als snelle en makkelijke maaltijd op drukke dagen.

Voor ongeveer 12 stuks

160g tuinerwtjes (biologisch, diepvries AH)
150g verse spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400g)
1 teen knoflook
50g bloem
1 ½ tl ras el hanout (Simply Spices)
zout en peper

Vegetarisch met kinderen

Blancheer de diepvrieserwtjes kort in kokend water, 2 minuten is genoeg. Doe de spinazie (goed gewassen) in een groot vergiet en giet daarover heen de erwtjes af. De erwtjes vang je uiteraard op in een ander vergiet/zeef. Door de hitte van het kokend water slinkt de spinazie al wat. De erwtjes nu bij de spinazie doen en goed laten uitlekken.

Zelf falafel maken

In een keukenmachine doe je nu de uitgelekte kikkererwten, knoflook, bloem, kruiden en de uitgelekte spinazie en erwtjes. Dit mix je nu, tot alles fijngemalen is en je een soort pasta overhoudt. Haal hier met natte handen balletjes uit, ter grootte van een golfbal, en druk ze plat. Herhaal dit tot alles op is. Bestrooi nu aan weerszijde met een klein beetje extra bloem.

Falafel met spinazie

Verhit een grote koekenpan en doe hier 1-2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak de falafel in 5-7 minuten om en om goudbruin. Serveer de falafel met flatbreads of pittabroodjes, een lekkere salade en nog wat humus.

Gepubliceerd op 16 oktober 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.