Tagliatelle met gehaktballetjes en stroganoffsaus



Van oorsprong is beef stroganoff met biefstukreepjes. Maar om er een makkelijke doordeweekse maaltijd van te maken koos ik voor gehaktballetjes en pasta.

Een romige saus, lekker met groente en pasta, die snel op tafel staat. Wie wordt daar nou niet blij van?!

Voor 4 personen

2el neutrale olie
600g gehaktballetjes
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen (goed gewassen!)
250g kastanjechampignons, in kwarten
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
125ml zure room
2tl paprikapoeder (mild)
mespunt cayenne (of meer, naar smaak)
zout en peper
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)

Tagliatelle met stroganoffsaus

Verhit de olie en bak hier de gehaktballetjes goudbruin in aan. Ik koos voor kant en klare gehaktballetjes van rundergehakt. Ze zelf draaien, en andere soorten gehakt kan natuurlijk altijd. Bak daarna de paprika, ui, prei en champignons 5 minuten mee.

Stroganoff saus

Bestrooi alles nu met het paprikapoeder, bak even mee. Dan de tomaten en zure room erbij en alles mengen tot één egale saus. Breng op smaak met zout en peper. Voor wat pit kan er nog cayenne bij. Doe dit naar smaak. Laat alles nu lekker pruttelen tot het goed warm is en je gehaktballetjes gaar zijn.

Serveer met beetgaar gekookte tagliatelle. Maar ook heel erg lekker met rijst. Nog wat extra groente erbij? Kook dan broccoli beetgaar en serveer het erbij.

 

Gepubliceerd op 13 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.