Tagliatelle met gehaktballetjes en stroganoffsaus



Van oorsprong is beef stroganoff met biefstukreepjes. Maar om er een makkelijke doordeweekse maaltijd van te maken koos ik voor gehaktballetjes en pasta.

Een romige saus, lekker met groente en pasta, die snel op tafel staat. Wie wordt daar nou niet blij van?!

Voor 4 personen

2el neutrale olie
600g gehaktballetjes
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen (goed gewassen!)
250g kastanjechampignons, in kwarten
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
125ml zure room
2tl paprikapoeder (mild)
mespunt cayenne (of meer, naar smaak)
zout en peper
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)

Tagliatelle met stroganoffsaus

Verhit de olie en bak hier de gehaktballetjes goudbruin in aan. Ik koos voor kant en klare gehaktballetjes van rundergehakt. Ze zelf draaien, en andere soorten gehakt kan natuurlijk altijd. Bak daarna de paprika, ui, prei en champignons 5 minuten mee.

Stroganoff saus

Bestrooi alles nu met het paprikapoeder, bak even mee. Dan de tomaten en zure room erbij en alles mengen tot één egale saus. Breng op smaak met zout en peper. Voor wat pit kan er nog cayenne bij. Doe dit naar smaak. Laat alles nu lekker pruttelen tot het goed warm is en je gehaktballetjes gaar zijn.

Serveer met beetgaar gekookte tagliatelle. Maar ook heel erg lekker met rijst. Nog wat extra groente erbij? Kook dan broccoli beetgaar en serveer het erbij.

 

Gepubliceerd op 13 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.