Tagliatelle met gehaktballetjes en stroganoffsaus
Van oorsprong is beef stroganoff met biefstukreepjes. Maar om er een makkelijke doordeweekse maaltijd van te maken koos ik voor gehaktballetjes en pasta.
Een romige saus, lekker met groente en pasta, die snel op tafel staat. Wie wordt daar nou niet blij van?!
Voor 4 personen
2el neutrale olie
600g gehaktballetjes
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen (goed gewassen!)
250g kastanjechampignons, in kwarten
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
125ml zure room
2tl paprikapoeder (mild)
mespunt cayenne (of meer, naar smaak)
zout en peper
Tagliatelle (genoeg voor 4 personen)
Tagliatelle met stroganoffsaus
Verhit de olie en bak hier de gehaktballetjes goudbruin in aan. Ik koos voor kant en klare gehaktballetjes van rundergehakt. Ze zelf draaien, en andere soorten gehakt kan natuurlijk altijd. Bak daarna de paprika, ui, prei en champignons 5 minuten mee.
Stroganoff saus
Bestrooi alles nu met het paprikapoeder, bak even mee. Dan de tomaten en zure room erbij en alles mengen tot één egale saus. Breng op smaak met zout en peper. Voor wat pit kan er nog cayenne bij. Doe dit naar smaak. Laat alles nu lekker pruttelen tot het goed warm is en je gehaktballetjes gaar zijn.
Serveer met beetgaar gekookte tagliatelle. Maar ook heel erg lekker met rijst. Nog wat extra groente erbij? Kook dan broccoli beetgaar en serveer het erbij.
Gepubliceerd op 13 maart 2016