Smulpaapje kookt! – Minestronesoep



Minestronesoep is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse goed gevulde groentesoep. Wij gaan nog een stapje verder en maken er een maaltijdsoep van. Ideaal voor koude zondagen, of als je een grote hoeveelheid mensen over de vloer hebt.

Rijk gevuld, vól met groente en door de toevoeging van bonen en pasta heb je een hele maaltijd in één kom. Smullen maar!

Voor 6 porties, als maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2 wortels, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 oranje paprika, in kleine blokjes
1 prei, in ringen
½ courgette, in blokjes
1L groentebouillon
1blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap
1 pot bonenmix (HAK), afgespoeld
1tl tijm
1tl oregano
3 blaadjes laurier
1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
zout & peper
(kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

Minestrone, de basis

In een grote soeppan, die je verwarmt, gaan 2 eetlepels olie. Fruit op zacht vuur hierin de ui en knoflook even aan (niet bruin laten worden). Daarbij nu de bleekselderij, wortel, paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Dan de prei en courgette erbij, en ook die nog een paar minuten meebakken. Kruid de groente met tijm en oregano en schep nog even om

Soep maak je zelf

Nu de bouillon en de tomaten erbij. De tomaten kun je, in het blik, nog wat kleiner snijden als je wilt. Laurierblaadjes en bonen erin en alles een half uurtje laten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. De pasta warm je nu mee en laat je in de soep gaar worden. Laatste minuten mag ook de worst erin. Ik had nog een Spaanse fuet met olijven liggen, maar denk ook eens aan hamblokjes of chorizo.

Serveer de soep met lekker wat geraspte (Cheddar of Parmezaanse) kaas en brood. Er kan een heel elftal mee eten!

Gepubliceerd op 23 september 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.