Menu van de week #5



Variatie, niet zelf hoeven nadenken, kant & klaar boodschappenlijstje, het zijn de gemakken van het Smulpaapje weekmenu. Ik maakte weer een afwissend menu voor je met vis, vlees en vegagerechten waar iedereen van mee kan eten.

En waarom dit weekend niet megalekker je dag beginnen met een van de lekkerste eiergerechten die ik ken. Ik zou het gewoon doen 😉  Heb een smakelijke week!

Maandag            Freekehsalade met bonen & gerookte kip
Maak het jezelf éxtra gemakkelijk door deze salade de avond van te voren al klaar te maken en je zit helemaal razend snel aan tafel.

Dinsdag              Doperwtenpuree met vis in parmaham
Niks mis met groente uit de vriezer, zeker niet als je er deze lekkere puree mee maakt!

Woensdag         Pastasaus met pompoen en tomaat
Pasta in het weekmenu kan eigenlijk gewoon niet ontbreken, en pompoen maakt deze pastasaus nét effe anders.

Donderdag        Oosterse gehaktballetjes met rijst & broccoli
Lekkere gehaktballetjes, maar dan met Oosterse kruiden en specerijen. Voor wat lekkere variatie!

Vrijdag                Portobella burgers
Een gouwe ouwe (de foto zegt genoeg hé…) maar onverminderd lekker. Deze vegaburger met paddenstoelen en focaccia

Ontbijttip             Eggs benedict
Een klassieker in de ontbijtkeuken, die er super fancy uitziet maar makkelijker te maken is dan je denkt!

Boodschappenlijstje

100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
1 paprika
300g gerookte kipfilet
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
klein bosje verse munt
1kg kruimige aardappel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
325g rundergehakt
3 lente uitjes
optioneel: sesamzaad
1 sjalot
3 rijpe tomaten
2 rijpe avocado's
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes kaas, naar keuze (Morbier volgens recept)
handje sla
Klein flesje Hoisinsaus (toko of AH)
klein bosje bieslook
2 Engelse muffins, geroosterd (of gebruik dik gesneden, geroosterd brood)
2 goeie plakken gerookte zalm
 

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
potje mierikswortel
gedroogde rozemarijn
knoflook
olijfolie
Parmezaanse kaas
3 eieren
Panko
citroen
sesamolie
gemalen gember
Agave siroop (of gebruik honing)
roomboter (ongezouten)
rijstazijn
sojasaus
rietsuiker
wittewijnazijn
 

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!