Menu van de week #5



Variatie, niet zelf hoeven nadenken, kant & klaar boodschappenlijstje, het zijn de gemakken van het Smulpaapje weekmenu. Ik maakte weer een afwissend menu voor je met vis, vlees en vegagerechten waar iedereen van mee kan eten.

En waarom dit weekend niet megalekker je dag beginnen met een van de lekkerste eiergerechten die ik ken. Ik zou het gewoon doen 😉  Heb een smakelijke week!

Maandag            Freekehsalade met bonen & gerookte kip
Maak het jezelf éxtra gemakkelijk door deze salade de avond van te voren al klaar te maken en je zit helemaal razend snel aan tafel.

Dinsdag              Doperwtenpuree met vis in parmaham
Niks mis met groente uit de vriezer, zeker niet als je er deze lekkere puree mee maakt!

Woensdag         Pastasaus met pompoen en tomaat
Pasta in het weekmenu kan eigenlijk gewoon niet ontbreken, en pompoen maakt deze pastasaus nét effe anders.

Donderdag        Oosterse gehaktballetjes met rijst & broccoli
Lekkere gehaktballetjes, maar dan met Oosterse kruiden en specerijen. Voor wat lekkere variatie!

Vrijdag                Portobella burgers
Een gouwe ouwe (de foto zegt genoeg hé…) maar onverminderd lekker. Deze vegaburger met paddenstoelen en focaccia

Ontbijttip             Eggs benedict
Een klassieker in de ontbijtkeuken, die er super fancy uitziet maar makkelijker te maken is dan je denkt!

Boodschappenlijstje

100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
1 paprika
300g gerookte kipfilet
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
klein bosje verse munt
1kg kruimige aardappel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
325g rundergehakt
3 lente uitjes
optioneel: sesamzaad
1 sjalot
3 rijpe tomaten
2 rijpe avocado's
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes kaas, naar keuze (Morbier volgens recept)
handje sla
Klein flesje Hoisinsaus (toko of AH)
klein bosje bieslook
2 Engelse muffins, geroosterd (of gebruik dik gesneden, geroosterd brood)
2 goeie plakken gerookte zalm
 

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
potje mierikswortel
gedroogde rozemarijn
knoflook
olijfolie
Parmezaanse kaas
3 eieren
Panko
citroen
sesamolie
gemalen gember
Agave siroop (of gebruik honing)
roomboter (ongezouten)
rijstazijn
sojasaus
rietsuiker
wittewijnazijn
 

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.