Menu van de week #5



Variatie, niet zelf hoeven nadenken, kant & klaar boodschappenlijstje, het zijn de gemakken van het Smulpaapje weekmenu. Ik maakte weer een afwissend menu voor je met vis, vlees en vegagerechten waar iedereen van mee kan eten.

En waarom dit weekend niet megalekker je dag beginnen met een van de lekkerste eiergerechten die ik ken. Ik zou het gewoon doen 😉  Heb een smakelijke week!

Maandag            Freekehsalade met bonen & gerookte kip
Maak het jezelf éxtra gemakkelijk door deze salade de avond van te voren al klaar te maken en je zit helemaal razend snel aan tafel.

Dinsdag              Doperwtenpuree met vis in parmaham
Niks mis met groente uit de vriezer, zeker niet als je er deze lekkere puree mee maakt!

Woensdag         Pastasaus met pompoen en tomaat
Pasta in het weekmenu kan eigenlijk gewoon niet ontbreken, en pompoen maakt deze pastasaus nét effe anders.

Donderdag        Oosterse gehaktballetjes met rijst & broccoli
Lekkere gehaktballetjes, maar dan met Oosterse kruiden en specerijen. Voor wat lekkere variatie!

Vrijdag                Portobella burgers
Een gouwe ouwe (de foto zegt genoeg hé…) maar onverminderd lekker. Deze vegaburger met paddenstoelen en focaccia

Ontbijttip             Eggs benedict
Een klassieker in de ontbijtkeuken, die er super fancy uitziet maar makkelijker te maken is dan je denkt!

Boodschappenlijstje

100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
1 paprika
300g gerookte kipfilet
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
klein bosje verse munt
1kg kruimige aardappel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
325g rundergehakt
3 lente uitjes
optioneel: sesamzaad
1 sjalot
3 rijpe tomaten
2 rijpe avocado's
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes kaas, naar keuze (Morbier volgens recept)
handje sla
Klein flesje Hoisinsaus (toko of AH)
klein bosje bieslook
2 Engelse muffins, geroosterd (of gebruik dik gesneden, geroosterd brood)
2 goeie plakken gerookte zalm
 

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
potje mierikswortel
gedroogde rozemarijn
knoflook
olijfolie
Parmezaanse kaas
3 eieren
Panko
citroen
sesamolie
gemalen gember
Agave siroop (of gebruik honing)
roomboter (ongezouten)
rijstazijn
sojasaus
rietsuiker
wittewijnazijn
 

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.