Menu van de week #5



Variatie, niet zelf hoeven nadenken, kant & klaar boodschappenlijstje, het zijn de gemakken van het Smulpaapje weekmenu. Ik maakte weer een afwissend menu voor je met vis, vlees en vegagerechten waar iedereen van mee kan eten.

En waarom dit weekend niet megalekker je dag beginnen met een van de lekkerste eiergerechten die ik ken. Ik zou het gewoon doen 😉  Heb een smakelijke week!

Maandag            Freekehsalade met bonen & gerookte kip
Maak het jezelf éxtra gemakkelijk door deze salade de avond van te voren al klaar te maken en je zit helemaal razend snel aan tafel.

Dinsdag              Doperwtenpuree met vis in parmaham
Niks mis met groente uit de vriezer, zeker niet als je er deze lekkere puree mee maakt!

Woensdag         Pastasaus met pompoen en tomaat
Pasta in het weekmenu kan eigenlijk gewoon niet ontbreken, en pompoen maakt deze pastasaus nét effe anders.

Donderdag        Oosterse gehaktballetjes met rijst & broccoli
Lekkere gehaktballetjes, maar dan met Oosterse kruiden en specerijen. Voor wat lekkere variatie!

Vrijdag                Portobella burgers
Een gouwe ouwe (de foto zegt genoeg hé…) maar onverminderd lekker. Deze vegaburger met paddenstoelen en focaccia

Ontbijttip             Eggs benedict
Een klassieker in de ontbijtkeuken, die er super fancy uitziet maar makkelijker te maken is dan je denkt!

Boodschappenlijstje

100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
1 paprika
300g gerookte kipfilet
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
klein bosje verse munt
1kg kruimige aardappel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)
400g pompoenblokjes
4 grote vleestomaten
1 puntpaprika
1 venkel
325g rundergehakt
3 lente uitjes
optioneel: sesamzaad
1 sjalot
3 rijpe tomaten
2 rijpe avocado's
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes kaas, naar keuze (Morbier volgens recept)
handje sla
Klein flesje Hoisinsaus (toko of AH)
klein bosje bieslook
2 Engelse muffins, geroosterd (of gebruik dik gesneden, geroosterd brood)
2 goeie plakken gerookte zalm
 

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
potje mierikswortel
gedroogde rozemarijn
knoflook
olijfolie
Parmezaanse kaas
3 eieren
Panko
citroen
sesamolie
gemalen gember
Agave siroop (of gebruik honing)
roomboter (ongezouten)
rijstazijn
sojasaus
rietsuiker
wittewijnazijn
 

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.