Smulpaapje kookt! – Oosterse gehaktballetjes



De snelle Oosterse keuken thuis, dat is waar dit recept voor staat. Want in nog geen 20 minuten staat dit gerecht op tafel. En behalve het als maaltijd te maken, kun je ze ook prima serveren als borrelhapje. In dat geval serveer je de saus apart, als dipsaus.

Kortom, een gerecht waar je álle kanten mee op kunt!

Voor ongeveer 16 balletjes

325g rundergehakt
1tl sesamolie
25g Panko
½ tl gemalen gember
1 ei
3 lente uitjes, fijngesneden
optioneel: sesamzaad

Voor de saus

2-3 el Hoisinsaus (toko of AH)
1el rijstazijn
1el sojasaus
½ el sesamolie
1tl gemalen gember
1el Agave siroop (of gebruik honing)

Zelf gehaktballetjes maken

Maak de gehaktballetjes door alle ingredienten (behalve het sesamzaad) goed te mengen. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een golfballetje. Bestrooi de balletjes met wat sesamzaad. Verhit een grote koekenpan met daarin een scheutje neutrale olie en bak de balletje hierin in 10 minuten goudbruin aan.

In de tussentijd maak je de saus door alle ingrediënten te mengen. Als de balletjes gaar zijn giet je de saus erover en warm je die nog even mee. Serveer met (wilde) rijst en kort gekookte broccoli.

Gepubliceerd op 16 februari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.