Menu van de week #4



Het blijft leuk om een weekmenu voor jullie samen te stellen. Een menu waarin voldoende variatie zit, met soms makkelijke soms iets bewerkelijkere gerechten. Met zowel vlees als vis en met grote regelmaat ook vegetarisch.

Ook deze week kiezen we voor afwisselend, met Mexicaans en Italiaans maar ook de vertrouwde Hollandse pot die we dan net even in een ander jasje steken. Eet smakelijk!

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
Een makkelijk, snel en lekker begin van de week met deze ovenschotel bomvol Mexicaanse ingrediënten

Dinsdag              Pasta met tonijn & olijven 
Met slechts 5 ingrediënten, die allemaal uit de voorraadkast komen, maak je deze heerlijke pasta

Woensdag          Bami met kip & groente 
Een milde bami waar iedereen in het gezin blij van wordt.

Donderdag         Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Zelfs de grootste pompoenhater wordt nog blij van deze dampende ovenschotel met pompoenpuree

Vrijdag                 Aardappelschotel met broccoli & kip
Simpele ingrediënten, nét even anders dan anders. Smullen maar!

kruidkoek 2015

Ontbijttip              Kruidkoek
Zelfgebakken kruidkoek, er kan echt niks tegen op!

 

Boodschappenlijstje voor Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
2x zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
1 rode ui
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
1 citroen
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze
1 prei
2 kippendijen + 400g kippendijen
1 doosje champignons (250g)
1 rode paprika
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
handje taugé
8 mienestjes
300g pompoenblokjes (ongeveer 1 middelgrote flespompoen)
500g aardappel (kruimig)
300g verse spinazie
500g vis naar keuze
150g geraspte kaas
300g broccoli, fijngesneden
125ml slagroom
800g voorgekookte krieltjes
 

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Olie
uien
knoflook
olijven
zout en peper
Kikkoman sojasaus
gemalen koriander
sesamolie
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
grove mosterd
zelfrijzend bakmeel
bruine suiker
honing
gemberpoeder
gemalen kaneel

 

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.