Menu van de week #4



Het blijft leuk om een weekmenu voor jullie samen te stellen. Een menu waarin voldoende variatie zit, met soms makkelijke soms iets bewerkelijkere gerechten. Met zowel vlees als vis en met grote regelmaat ook vegetarisch.

Ook deze week kiezen we voor afwisselend, met Mexicaans en Italiaans maar ook de vertrouwde Hollandse pot die we dan net even in een ander jasje steken. Eet smakelijk!

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
Een makkelijk, snel en lekker begin van de week met deze ovenschotel bomvol Mexicaanse ingrediënten

Dinsdag              Pasta met tonijn & olijven 
Met slechts 5 ingrediënten, die allemaal uit de voorraadkast komen, maak je deze heerlijke pasta

Woensdag          Bami met kip & groente 
Een milde bami waar iedereen in het gezin blij van wordt.

Donderdag         Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Zelfs de grootste pompoenhater wordt nog blij van deze dampende ovenschotel met pompoenpuree

Vrijdag                 Aardappelschotel met broccoli & kip
Simpele ingrediënten, nét even anders dan anders. Smullen maar!

kruidkoek 2015

Ontbijttip              Kruidkoek
Zelfgebakken kruidkoek, er kan echt niks tegen op!

 

Boodschappenlijstje voor Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
2x zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
1 rode ui
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
1 citroen
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze
1 prei
2 kippendijen + 400g kippendijen
1 doosje champignons (250g)
1 rode paprika
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
handje taugé
8 mienestjes
300g pompoenblokjes (ongeveer 1 middelgrote flespompoen)
500g aardappel (kruimig)
300g verse spinazie
500g vis naar keuze
150g geraspte kaas
300g broccoli, fijngesneden
125ml slagroom
800g voorgekookte krieltjes
 

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Olie
uien
knoflook
olijven
zout en peper
Kikkoman sojasaus
gemalen koriander
sesamolie
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
grove mosterd
zelfrijzend bakmeel
bruine suiker
honing
gemberpoeder
gemalen kaneel

 

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.