Menu van de week #4



Het blijft leuk om een weekmenu voor jullie samen te stellen. Een menu waarin voldoende variatie zit, met soms makkelijke soms iets bewerkelijkere gerechten. Met zowel vlees als vis en met grote regelmaat ook vegetarisch.

Ook deze week kiezen we voor afwisselend, met Mexicaans en Italiaans maar ook de vertrouwde Hollandse pot die we dan net even in een ander jasje steken. Eet smakelijk!

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
Een makkelijk, snel en lekker begin van de week met deze ovenschotel bomvol Mexicaanse ingrediënten

Dinsdag              Pasta met tonijn & olijven 
Met slechts 5 ingrediënten, die allemaal uit de voorraadkast komen, maak je deze heerlijke pasta

Woensdag          Bami met kip & groente 
Een milde bami waar iedereen in het gezin blij van wordt.

Donderdag         Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Zelfs de grootste pompoenhater wordt nog blij van deze dampende ovenschotel met pompoenpuree

Vrijdag                 Aardappelschotel met broccoli & kip
Simpele ingrediënten, nét even anders dan anders. Smullen maar!

kruidkoek 2015

Ontbijttip              Kruidkoek
Zelfgebakken kruidkoek, er kan echt niks tegen op!

 

Boodschappenlijstje voor Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
2x zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
1 rode ui
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
1 citroen
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze
1 prei
2 kippendijen + 400g kippendijen
1 doosje champignons (250g)
1 rode paprika
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
handje taugé
8 mienestjes
300g pompoenblokjes (ongeveer 1 middelgrote flespompoen)
500g aardappel (kruimig)
300g verse spinazie
500g vis naar keuze
150g geraspte kaas
300g broccoli, fijngesneden
125ml slagroom
800g voorgekookte krieltjes
 

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Olie
uien
knoflook
olijven
zout en peper
Kikkoman sojasaus
gemalen koriander
sesamolie
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
grove mosterd
zelfrijzend bakmeel
bruine suiker
honing
gemberpoeder
gemalen kaneel

 

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.