Menu van de week #4



Het blijft leuk om een weekmenu voor jullie samen te stellen. Een menu waarin voldoende variatie zit, met soms makkelijke soms iets bewerkelijkere gerechten. Met zowel vlees als vis en met grote regelmaat ook vegetarisch.

Ook deze week kiezen we voor afwisselend, met Mexicaans en Italiaans maar ook de vertrouwde Hollandse pot die we dan net even in een ander jasje steken. Eet smakelijk!

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
Een makkelijk, snel en lekker begin van de week met deze ovenschotel bomvol Mexicaanse ingrediënten

Dinsdag              Pasta met tonijn & olijven 
Met slechts 5 ingrediënten, die allemaal uit de voorraadkast komen, maak je deze heerlijke pasta

Woensdag          Bami met kip & groente 
Een milde bami waar iedereen in het gezin blij van wordt.

Donderdag         Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Zelfs de grootste pompoenhater wordt nog blij van deze dampende ovenschotel met pompoenpuree

Vrijdag                 Aardappelschotel met broccoli & kip
Simpele ingrediënten, nét even anders dan anders. Smullen maar!

kruidkoek 2015

Ontbijttip              Kruidkoek
Zelfgebakken kruidkoek, er kan echt niks tegen op!

 

Boodschappenlijstje voor Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
2x zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
1 rode ui
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
1 citroen
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze
1 prei
2 kippendijen + 400g kippendijen
1 doosje champignons (250g)
1 rode paprika
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
handje taugé
8 mienestjes
300g pompoenblokjes (ongeveer 1 middelgrote flespompoen)
500g aardappel (kruimig)
300g verse spinazie
500g vis naar keuze
150g geraspte kaas
300g broccoli, fijngesneden
125ml slagroom
800g voorgekookte krieltjes
 

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Olie
uien
knoflook
olijven
zout en peper
Kikkoman sojasaus
gemalen koriander
sesamolie
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
grove mosterd
zelfrijzend bakmeel
bruine suiker
honing
gemberpoeder
gemalen kaneel

 

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!