Smulpaapje kookt! – Zelfgebakken kruidkoek



Tussendoortjes zijn heel goed zelf te maken en op die manier heb je ook nog eens zelf in de hand wat je kinderen binnen krijgen. Deze kruidkoek, die qua smaak het midden houdt tussen ontbijtkoek en cake, is een mooi voorbeeld daarvan.

Minimale hoeveelheid aan suiker, maar door het gebruik van verschillende specerijen wel maximale smaak. En het mooiste van alles is dat ie zó klaar is. Probeer maar!

Ingrediënten

400g zelfrijzend bakmeel
50g bruine suiker
100g honing
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl kaneel
200 ml melk

Verwarm je oven voor op 150C. Meng alle ingrediënten in een kom, je houdt een deeg over dat wat kleverig en compact blijft door het gebruik van de honing, maar dat hoort zo. Vet een cakeblik in, of bedek ‘goed met bakpapier. Doe daar het deeg in en een strijk het een beetje glad. Je kunt er wat geschaafde amandelen overheen strooien, maar zonder is de koek net zo lekker!

Bak de kruidkoek een uur op 150C. Laat ‘daarna iets afkoelen voor je ‘uit het blik haalt en verder laat afkoelen. Vers en net afgekoeld is ‘ie het allerlekkerst, maar heb je wat plakken over dan kun je die prima invriezen voor later!

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!