Snelle pasta met tonijn en olijven



Dat een lekkere pasta niet te veel fratsen nodig heeft weten we inmiddels wel. Deze pasta laat ook weer zien hoe je met maar 5 ingrediënten een heerlijke en snelle pasta op tafel zet.

Het mooiste? Hij is volledig gemaakt met voorraadkast ingrediënten. Gebruik de lekkerste tonijn uit blik en olijfolie die je hebt, dat maakt écht het verschil!

Pasta tonijn en olijf Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
6el olijven, ik gebruikte Taggiasche olijven
1 blik artisjokken (á 390g), in kwarten
sap en rasp van 1 citroen
2 blikjes tonijn op water (á 185g)
350g pasta, naar keuze (al dente gekookt)
de lekkerste olijfolie die je hebt (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper

Pasta met maar 5 ingrediënten

Terwijl je de pasta kookt verwarm je een drupje olie in een koekenpan. Doe hier de olijven in en laat ze warm worden. Artisjokken en rode ui erbij en mee warmen. Op het moment dat je pasta gaar is en je die afgiet (vang het kookvocht op!) doe je de tonijn in de pan erbij om mee warm te laten worden. Breng op smaak met de rasp en sap van de citroen (begin met een halve en proef dan), zout en versgemalen zwarte peper en doe de uitgelekte pasta erbij.

Snelle pasta met tonijn en artisjokken

Warm alles even door, dit hoeft maar kort omdat de pasta al gekookt is, en proef dan. Wil je het iets minder droog, dan een klein beetje van het kookvocht erbij doen om alles wat losser te maken. Nog iets meer citroen? Tot slot nog wat van je lekkerste olijfolie er door en klaar ben je!

Gepubliceerd op 18 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd