Snelle pasta met tonijn en olijven



Dat een lekkere pasta niet te veel fratsen nodig heeft weten we inmiddels wel. Deze pasta laat ook weer zien hoe je met maar 5 ingrediënten een heerlijke en snelle pasta op tafel zet.

Het mooiste? Hij is volledig gemaakt met voorraadkast ingrediënten. Gebruik de lekkerste tonijn uit blik en olijfolie die je hebt, dat maakt écht het verschil!

Pasta tonijn en olijf Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
6el olijven, ik gebruikte Taggiasche olijven
1 blik artisjokken (á 390g), in kwarten
sap en rasp van 1 citroen
2 blikjes tonijn op water (á 185g)
350g pasta, naar keuze (al dente gekookt)
de lekkerste olijfolie die je hebt (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper

Pasta met maar 5 ingrediënten

Terwijl je de pasta kookt verwarm je een drupje olie in een koekenpan. Doe hier de olijven in en laat ze warm worden. Artisjokken en rode ui erbij en mee warmen. Op het moment dat je pasta gaar is en je die afgiet (vang het kookvocht op!) doe je de tonijn in de pan erbij om mee warm te laten worden. Breng op smaak met de rasp en sap van de citroen (begin met een halve en proef dan), zout en versgemalen zwarte peper en doe de uitgelekte pasta erbij.

Snelle pasta met tonijn en artisjokken

Warm alles even door, dit hoeft maar kort omdat de pasta al gekookt is, en proef dan. Wil je het iets minder droog, dan een klein beetje van het kookvocht erbij doen om alles wat losser te maken. Nog iets meer citroen? Tot slot nog wat van je lekkerste olijfolie er door en klaar ben je!

Gepubliceerd op 18 november 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.