Snelle pasta met tonijn en olijven



Dat een lekkere pasta niet te veel fratsen nodig heeft weten we inmiddels wel. Deze pasta laat ook weer zien hoe je met maar 5 ingrediënten een heerlijke en snelle pasta op tafel zet.

Het mooiste? Hij is volledig gemaakt met voorraadkast ingrediënten. Gebruik de lekkerste tonijn uit blik en olijfolie die je hebt, dat maakt écht het verschil!

Pasta tonijn en olijf Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
6el olijven, ik gebruikte Taggiasche olijven
1 blik artisjokken (á 390g), in kwarten
sap en rasp van 1 citroen
2 blikjes tonijn op water (á 185g)
350g pasta, naar keuze (al dente gekookt)
de lekkerste olijfolie die je hebt (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper

Pasta met maar 5 ingrediënten

Terwijl je de pasta kookt verwarm je een drupje olie in een koekenpan. Doe hier de olijven in en laat ze warm worden. Artisjokken en rode ui erbij en mee warmen. Op het moment dat je pasta gaar is en je die afgiet (vang het kookvocht op!) doe je de tonijn in de pan erbij om mee warm te laten worden. Breng op smaak met de rasp en sap van de citroen (begin met een halve en proef dan), zout en versgemalen zwarte peper en doe de uitgelekte pasta erbij.

Snelle pasta met tonijn en artisjokken

Warm alles even door, dit hoeft maar kort omdat de pasta al gekookt is, en proef dan. Wil je het iets minder droog, dan een klein beetje van het kookvocht erbij doen om alles wat losser te maken. Nog iets meer citroen? Tot slot nog wat van je lekkerste olijfolie er door en klaar ben je!

Gepubliceerd op 18 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.