Snelle pasta met tonijn en olijven



Dat een lekkere pasta niet te veel fratsen nodig heeft weten we inmiddels wel. Deze pasta laat ook weer zien hoe je met maar 5 ingrediënten een heerlijke en snelle pasta op tafel zet.

Het mooiste? Hij is volledig gemaakt met voorraadkast ingrediënten. Gebruik de lekkerste tonijn uit blik en olijfolie die je hebt, dat maakt écht het verschil!

Pasta tonijn en olijf Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
6el olijven, ik gebruikte Taggiasche olijven
1 blik artisjokken (á 390g), in kwarten
sap en rasp van 1 citroen
2 blikjes tonijn op water (á 185g)
350g pasta, naar keuze (al dente gekookt)
de lekkerste olijfolie die je hebt (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper

Pasta met maar 5 ingrediënten

Terwijl je de pasta kookt verwarm je een drupje olie in een koekenpan. Doe hier de olijven in en laat ze warm worden. Artisjokken en rode ui erbij en mee warmen. Op het moment dat je pasta gaar is en je die afgiet (vang het kookvocht op!) doe je de tonijn in de pan erbij om mee warm te laten worden. Breng op smaak met de rasp en sap van de citroen (begin met een halve en proef dan), zout en versgemalen zwarte peper en doe de uitgelekte pasta erbij.

Snelle pasta met tonijn en artisjokken

Warm alles even door, dit hoeft maar kort omdat de pasta al gekookt is, en proef dan. Wil je het iets minder droog, dan een klein beetje van het kookvocht erbij doen om alles wat losser te maken. Nog iets meer citroen? Tot slot nog wat van je lekkerste olijfolie er door en klaar ben je!

Gepubliceerd op 18 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.