Menu van de week #1



Net als afgelopen jaar gaan we komend jaar ook gewoon verder met het Smulpaapje weekmenu. Volop afwisselende gerechten voor het hele gezin. Liefst snel op tafel, soms goed al voor te bereiden. Een week lang lekker eten, zonder gedoe.

Ook dit jaar mét boodschappenlijstje en een check wat je nog in je voorraadkast moet hebben staan. Het wordt weer smullen!

gebakken wintergroente.jpg

Maandag            Gebakken wintergroente met hamburgers
Gebakken aardappeltjes zijn lekker. Twee soorten gebakken aardappeltjes is nóg lekkerder. Maar die aardappeltjes gecombineerd met knolselderij en appel is helemaal je van het.

Dinsdag              mediterrane kipschotel
Super mals word je kip door dit stoofpotje. Je waant je even in Mediterrane sferen. Dat dit ook een heel vriendelijk gerecht is voor je portemonnee komt door de stukken kip die worden gebruikt.

Woensdag          hete bliksem met speklapjes
Vandaag stappen we de Hollandse keuken in. Het resultaat is mijn variant op de klassieke hete bliksem

Donderdag         frittata met bloemkool
Gecombineerd met de spinazie en feta maak je een makkelijke, lekkere en snelle eenpansmaaltijd waar iedereen in het gezin van mee kan genieten!

Vrijdag                 shakshuka
Een eenpansmaaltijd, waar je met knapperig brood in zacht gegaarde groente doopt, met als topper een eitje erin. Ideaal ook om restjes groente op te maken!

Ontbijttip             zwarte rijst met mango
Een ontbijtje dat je van te voren maakt en de dag erna in no time van geniet. Ook heerlijk om in het weekend klaar te maken voor snelle doordeweekse ontbijtjes!

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

2 rode uien
450g knolselderij (netto gewicht)
350g zoete aardappel (netto gewicht)
350g gewone aardappel (netto gewicht)
2 appels
2 grote kippenbouten (800g)
3 uien
5 tenen knoflook
250g (regenboog) wortel
350g kriel in schil
100-150g groene olijven
4 tomaten
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes
1,5kg aardappelen, geschild en in kwarten
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
1 doos eieren (10st)
2 paprika’s (geel en rood), in reepjes
paar sliertjes saffraan
1 blik tomatenblokjes
optioneel; 1el sumak
200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
1 limoen
2 rijpe bananen
amandel/kokosmelk (Alpro)
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog hebt

paprikapoeder
gemberpoeder
zout & peper
neutrale olie
tomatenpuree
2 takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
gedroogde salie
½ liter halfvolle melk
(room) boter
nootmuskaat
Cajunkruiden
creme fraiche
komijnzaad
vanille extract
halfvolle yoghurt
blanke amandelen
kokossnippers
 

Gepubliceerd op 31 december 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!