Smulpaapje kookt! – Gebakken wintergroente



Gebakken aardappeltjes zijn lekker. Twee soorten gebakken aardappeltjes is nóg lekkerder. Maar die aardappeltjes gecombineerd met knolselderij en appel is helemaal je van het.

En zonder dat ze er op bedacht zijn krijgen je kinderen een heleboel goeds binnen. Maak dus een lekker grote hoeveelheid en gooi een deel in de vriezer voor andere drukke dagen.

Voor vier personen als bijgerecht

2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2el neutrale olie
450g knolselderij (netto gewicht)
350g zoete aardappel (netto gewicht)
350g gewone aardappel (netto gewicht)
2 appels
1tl paprikapoeder
1tl gemberpoeder
zout & peper

Gebakken wintergroente en aardappel

Snijd de knolselderij, zoete en gewone aardappel, maar ook de appel in gelijkmatige blokjes van ongeveer een centimeter. Verhit in een grote koekenpan (als je in delen bakt, anders 2 pannen opzetten) de olie en fruit hierin de uien een paar minuten aan. Dan de andere groente erbij (nog niet de appel!) en bak dit alles op medium vuur 20-25. Je wilt dat alle groente mooi aangebakken en gaar zijn. Regelmatig omscheppen dus tussentijds.

Nu de appel erbij, als ook de kruiden en nog even goed een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Wij aten dit met een zelfgemaakte hamburger (dit keer zonder bacon en broodje) maar ook lekker met zelfgemaakte kipnuggets. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.