Makreelpaté



Makreelpaté

Vette vis is goed voor je. En laat het nou net de basis zijn van deze vissalade, die je in een handomdraai op tafel zet. Eet ‘m bij de borrel, of als salade tijdens de lunch. Heerlijk én goed voor je. Perfect!

Voor één bakje

½ gerookte makreel, zonder vel en graatjes
2-3 el naturel roomkaas (Philadelphia)
paar druppeltjes citroen
versgemalen zwarte peper

Makreelpaté

In een keukenmachine (of met een staafmixer) meng je de makreel met de roomkaas, tot een glad geheel. Wil je wat meer structuur, dan niet te glad pureren. Dit breng je op smaak met citroen en goed wat peper. Serveer met toastjes als borrelhapje. Maar ook super lekker op een broodje, bagel of stukje stokbrood als lunch!

 

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.