Linzen van Joke Boon – review



Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!

Want in alle eerlijkheid, dat dacht ik in eerste instantie echt. Ja joh linzen. Boeiend. Maar dat zijn ze dus echt. Wat een veelzijdigheid aan recepten kun je er mee maken zeg. Niet normaal. In het boek van Joke Boon staan er meer dan 75!

Nu ben ik dol op linzen. Ik gebruik ze met regelmaat. Zoals in deze eenpansmaaltijd, of in een dahl. Maar Joke bedacht voor haar boek recepten met linzen waarvan ik nooit had gedacht dat dat a) zou kunnen en b) dat het lekker zou zijn. Denk aan linzen kaaswafels als ontbijt, krokante linzengranola of = zoals ik maakte – een cake met linzen.

uit Linzen van Joke Boon

Naast heel veel recepten krijg je ook nog eens een lesje in linzen. Geschiedenis, soorten en hoe je ze bewaart. Beknopt, het is tenslotte een kookboek, maar wel machtig interessant om te lezen. Het maakt het een compleet boek.

Linzen van Joke Boon

Linzen van Joke Boon is daarnaast ook nog eens voorzien van práchtige foto’s (door Mitchell van Voorbergen) en alle gerechten zien er even smakelijk uit met dank aan de styling van Alexandra Hereijgers. Wat het ook nog eens tot een heel lekker boek maakt om door heen te bladeren.

Na Koken met Kleur, Bonen en de Vega Optie is Linzen van Joke Boon haar 4e boek bij Nieuw Amsterdam. Wéér een verrassend boek. Eigen. Geen 13 in een dozijn. Maar inspirerend in een tijd waarin we bewuster eten en er meer en meer mensen vegan of glutenvrij eten (het grootste deel van de recepten is vegetarisch, veel vegan en/of glutenvrij).

De recepten in Linzen zijn écht verrassend. Het recept voor de cake met sinaasappel lukte fantastisch goed, terwijl ik toch even twijfelde omdat het beslag zo dun was. Hij was heerlijk bovendien. Laat het maar aan Joke over om gewoon te zorgen dat je een degelijk én bijzonder boek in huis haalt.

Een aanrader als je van linzen houdt

Dus, op zoek naar meer inspiratie om te koken met linzen. Wil je vooral veelzijdig, afwisselend en verrassender koken met linzen, dan weet je nu dat het boek Linzen van Joke Boon voor jou is. Het boek kost € 22,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Uiteraard deel ik ook graag het recept van die heerlijke linzencake met sinaasappel met je. Een bijzondere cake vond ik het, want ik had nog nooit een cake gemaakt met linzen. En dat blijkt dus niet alleen heel goed te kunnen, maar ook nog hartstikke lekker te zijn. Het recept van die linzencake vind je nu op de site.

Gepubliceerd op 12 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.