Linzen van Joke Boon – review



Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!

Want in alle eerlijkheid, dat dacht ik in eerste instantie echt. Ja joh linzen. Boeiend. Maar dat zijn ze dus echt. Wat een veelzijdigheid aan recepten kun je er mee maken zeg. Niet normaal. In het boek van Joke Boon staan er meer dan 75!

Nu ben ik dol op linzen. Ik gebruik ze met regelmaat. Zoals in deze eenpansmaaltijd, of in een dahl. Maar Joke bedacht voor haar boek recepten met linzen waarvan ik nooit had gedacht dat dat a) zou kunnen en b) dat het lekker zou zijn. Denk aan linzen kaaswafels als ontbijt, krokante linzengranola of = zoals ik maakte – een cake met linzen.

uit Linzen van Joke Boon

Naast heel veel recepten krijg je ook nog eens een lesje in linzen. Geschiedenis, soorten en hoe je ze bewaart. Beknopt, het is tenslotte een kookboek, maar wel machtig interessant om te lezen. Het maakt het een compleet boek.

Linzen van Joke Boon

Linzen van Joke Boon is daarnaast ook nog eens voorzien van práchtige foto’s (door Mitchell van Voorbergen) en alle gerechten zien er even smakelijk uit met dank aan de styling van Alexandra Hereijgers. Wat het ook nog eens tot een heel lekker boek maakt om door heen te bladeren.

Na Koken met Kleur, Bonen en de Vega Optie is Linzen van Joke Boon haar 4e boek bij Nieuw Amsterdam. Wéér een verrassend boek. Eigen. Geen 13 in een dozijn. Maar inspirerend in een tijd waarin we bewuster eten en er meer en meer mensen vegan of glutenvrij eten (het grootste deel van de recepten is vegetarisch, veel vegan en/of glutenvrij).

De recepten in Linzen zijn écht verrassend. Het recept voor de cake met sinaasappel lukte fantastisch goed, terwijl ik toch even twijfelde omdat het beslag zo dun was. Hij was heerlijk bovendien. Laat het maar aan Joke over om gewoon te zorgen dat je een degelijk én bijzonder boek in huis haalt.

Een aanrader als je van linzen houdt

Dus, op zoek naar meer inspiratie om te koken met linzen. Wil je vooral veelzijdig, afwisselend en verrassender koken met linzen, dan weet je nu dat het boek Linzen van Joke Boon voor jou is. Het boek kost € 22,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Uiteraard deel ik ook graag het recept van die heerlijke linzencake met sinaasappel met je. Een bijzondere cake vond ik het, want ik had nog nooit een cake gemaakt met linzen. En dat blijkt dus niet alleen heel goed te kunnen, maar ook nog hartstikke lekker te zijn. Het recept van die linzencake vind je nu op de site.

Gepubliceerd op 12 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 februari 2021
Wereldwijd Borreltijd
 
Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz

PRIMEUR! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. De titel én cover van mijn vierde boek. De ultieme opvolger voor Borreltijd. We gaan op reis!
24 februari 2021
Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
 
Hoe maak je een kookboek – deel I

Achter de schermen bij het maken van een kookboek. Want hoe maak je een kookboek? Dit is hoe ik mijn 4e boek heb gemaakt.
24 februari 2021
verlies huisdier tips
 
Kinderen en het verlies van een huisdier

Als kinderen hun huisdier verliezen ben je misschien op zoek naar tips hoe je daar mee omgaat.. Dit zijn (helaas) de onze, na het verlies van onze kat.
15 februari 2021
 
Susan pakt uit – editie 7

Nieuw jaar, nieuwe editie van Susan Pakt Uit. Met heerlijke nieuwe producten. Voor groot en klein. Van gezond tot snoepen. Welke wordt jouw favoriet?
15 februari 2021
Paramaribo
 
Paramaribo van Judith Cyrus

Een culinaire smeltkroes is de ondertitel van Paramaribo van Judith Kroes. Een boek dat meer is dan een kookboek trouwens. Een absoluut pluspunt!
31 januari 2021
Susan Aretz
 
De maand van Susan – januari

Januari is de enige maand die wel vier keer langer lijkt te duren dan gemiddeld. Wat bracht de eerste maand van dit nieuwe jaar? Een kleine terugblik.