Koken met kleur van Joke Boon (review)



De cover schittert je tegemoet en geeft je meteen een indruk van wat je van het nieuwe boek van Joke Boon mag verwachten. Na een heel kookboek vol bonengerecht is de focus nu verschoven van het type ingrediënt naar de kleur van de ingrediënten.

Dat levert, je verwacht het niet, een heel kleurrijk boek op. Maar ook een boek met hele afwisselende gerechten.

Koken met kleur.jpg

Kleurrijk eten

Er wordt wel vaker gezegd dat om gezond te eten je zo kleurrijk mogelijk moet eten. Eet de kleuren van de regenboog en je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. Precies dát wil Joke je laten zien met dit boek. Geen ingewikkelde theorieën, diëten of formules. Gewoon, kleurrijk eten. Simpel toch?

Koken met kleur

Joke ontdekte dat de kleur van een voedingsmiddel samenhangt met bepaalde voedingsstoffen en hun directe effect op de gezondheid. De meeste gekleurde groente en fruit bevatten enorme hoeveelheden ziektewerende voedingsstoffen. Dus niet alleen kun je met de recepten in dit boek lekker eten, ze zijn ook nog eens goed voor je. Top!

Alle kleuren van de regenboog

Het boek is ingedeeld op, hoe kan het ook anders, kleur. Rood, oranje, geel, paars, regenbooxmix, goud, roze maar ook bruin, zwart en wit. Per kleur een intro, over welke voedingsmiddelen er zijn in deze kleur maar ook over wat een bepaalde kleur voeding voor je doet. Mooi om te weten.

Kleurrijke recepten

De recepten zijn even kleurrijk, als gevarieerd. Grappig om ook bij mijn dochter te zien wat kleur in je eten doet met de zin erin krijgen. Op alles riep ze bijna, ja lekker!

Alle gerechten zijn op/in een lichte ondergrond/omgeving gefotografeerd. Bewust vertelde Joke me later, zodat het kleurrijke de boventoon voert boven alles. Slim. Ook dit boek werd gefotografeerd door Simone van den Berg en gestyled door Alexandra Schijf.

Regenboog spaghetti

Ik koos voor de groentespaghetti met spinaziepesto die in het boek staat en paste het recept een beetje aan. Het was ook meteen een goed moment om de spiraalsnijder van Magimix te gebruiken. Het resultaat was een heerlijk gezond maaltje, die zelfs bij mijn vent in de smaak viel.

Het boek valt vast en zeker ook bij jou in de smaak als je houdt van gevarieerde, kleurrijke recepten met heel veel inspiratie voor meer groente en fruit in je leven.

Koken met kleur kost € 24,99 – is uitgegeven door Nieuw Amsterdam – en o.a. online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!