Koken met kleur van Joke Boon (review)



De cover schittert je tegemoet en geeft je meteen een indruk van wat je van het nieuwe boek van Joke Boon mag verwachten. Na een heel kookboek vol bonengerecht is de focus nu verschoven van het type ingrediënt naar de kleur van de ingrediënten.

Dat levert, je verwacht het niet, een heel kleurrijk boek op. Maar ook een boek met hele afwisselende gerechten.

Koken met kleur.jpg

Kleurrijk eten

Er wordt wel vaker gezegd dat om gezond te eten je zo kleurrijk mogelijk moet eten. Eet de kleuren van de regenboog en je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. Precies dát wil Joke je laten zien met dit boek. Geen ingewikkelde theorieën, diëten of formules. Gewoon, kleurrijk eten. Simpel toch?

Koken met kleur

Joke ontdekte dat de kleur van een voedingsmiddel samenhangt met bepaalde voedingsstoffen en hun directe effect op de gezondheid. De meeste gekleurde groente en fruit bevatten enorme hoeveelheden ziektewerende voedingsstoffen. Dus niet alleen kun je met de recepten in dit boek lekker eten, ze zijn ook nog eens goed voor je. Top!

Alle kleuren van de regenboog

Het boek is ingedeeld op, hoe kan het ook anders, kleur. Rood, oranje, geel, paars, regenbooxmix, goud, roze maar ook bruin, zwart en wit. Per kleur een intro, over welke voedingsmiddelen er zijn in deze kleur maar ook over wat een bepaalde kleur voeding voor je doet. Mooi om te weten.

Kleurrijke recepten

De recepten zijn even kleurrijk, als gevarieerd. Grappig om ook bij mijn dochter te zien wat kleur in je eten doet met de zin erin krijgen. Op alles riep ze bijna, ja lekker!

Alle gerechten zijn op/in een lichte ondergrond/omgeving gefotografeerd. Bewust vertelde Joke me later, zodat het kleurrijke de boventoon voert boven alles. Slim. Ook dit boek werd gefotografeerd door Simone van den Berg en gestyled door Alexandra Schijf.

Regenboog spaghetti

Ik koos voor de groentespaghetti met spinaziepesto die in het boek staat en paste het recept een beetje aan. Het was ook meteen een goed moment om de spiraalsnijder van Magimix te gebruiken. Het resultaat was een heerlijk gezond maaltje, die zelfs bij mijn vent in de smaak viel.

Het boek valt vast en zeker ook bij jou in de smaak als je houdt van gevarieerde, kleurrijke recepten met heel veel inspiratie voor meer groente en fruit in je leven.

Koken met kleur kost € 24,99 – is uitgegeven door Nieuw Amsterdam – en o.a. online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.