Koken met kleur van Joke Boon (review)



De cover schittert je tegemoet en geeft je meteen een indruk van wat je van het nieuwe boek van Joke Boon mag verwachten. Na een heel kookboek vol bonengerecht is de focus nu verschoven van het type ingrediënt naar de kleur van de ingrediënten.

Dat levert, je verwacht het niet, een heel kleurrijk boek op. Maar ook een boek met hele afwisselende gerechten.

Koken met kleur.jpg

Kleurrijk eten

Er wordt wel vaker gezegd dat om gezond te eten je zo kleurrijk mogelijk moet eten. Eet de kleuren van de regenboog en je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. Precies dát wil Joke je laten zien met dit boek. Geen ingewikkelde theorieën, diëten of formules. Gewoon, kleurrijk eten. Simpel toch?

Koken met kleur

Joke ontdekte dat de kleur van een voedingsmiddel samenhangt met bepaalde voedingsstoffen en hun directe effect op de gezondheid. De meeste gekleurde groente en fruit bevatten enorme hoeveelheden ziektewerende voedingsstoffen. Dus niet alleen kun je met de recepten in dit boek lekker eten, ze zijn ook nog eens goed voor je. Top!

Alle kleuren van de regenboog

Het boek is ingedeeld op, hoe kan het ook anders, kleur. Rood, oranje, geel, paars, regenbooxmix, goud, roze maar ook bruin, zwart en wit. Per kleur een intro, over welke voedingsmiddelen er zijn in deze kleur maar ook over wat een bepaalde kleur voeding voor je doet. Mooi om te weten.

Kleurrijke recepten

De recepten zijn even kleurrijk, als gevarieerd. Grappig om ook bij mijn dochter te zien wat kleur in je eten doet met de zin erin krijgen. Op alles riep ze bijna, ja lekker!

Alle gerechten zijn op/in een lichte ondergrond/omgeving gefotografeerd. Bewust vertelde Joke me later, zodat het kleurrijke de boventoon voert boven alles. Slim. Ook dit boek werd gefotografeerd door Simone van den Berg en gestyled door Alexandra Schijf.

Regenboog spaghetti

Ik koos voor de groentespaghetti met spinaziepesto die in het boek staat en paste het recept een beetje aan. Het was ook meteen een goed moment om de spiraalsnijder van Magimix te gebruiken. Het resultaat was een heerlijk gezond maaltje, die zelfs bij mijn vent in de smaak viel.

Het boek valt vast en zeker ook bij jou in de smaak als je houdt van gevarieerde, kleurrijke recepten met heel veel inspiratie voor meer groente en fruit in je leven.

Koken met kleur kost € 24,99 – is uitgegeven door Nieuw Amsterdam – en o.a. online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.