Het Bananenboek van Kim Waninge (review)
Uitgever Loopvis heeft er inmiddels bijna patent op, mono kookboeken. Eén thema, zoals Pindakaas, Havermout of in dit geval bananen, en daarom heen een super tof en gevarieerd kookboek.
Het Bananenboek van Kim Waninge – zij schreef eerder samen Gezondigen – heeft recepten die allemaal banaan bevatten. Dat kan saai worden, want hoeveel kun je met banaan doen?, maar het wordt het niet. En er is meer mee mogelijk dan je denkt!
Bananenboek
Want los van de voor de hand liggende zoete recepten kun je met banaan ook volop hartigs maken. Daarnaast staan in het boek recepten voor ontbijt, zoet, diner, desserts en ook voor snacks. Kortom, voor welk moment van de dag staat er een recept in. Met banaan.
Toffe vormgeving
Het boek is tof vormgegeven, we zijn eigenlijk niet anders gewend van Loopvis. Ook de fotografie is fijn. )(en door Kim zelf gedaan waar ik altijd erg veel bewondering voor heb.) Met de aankoop van het boek steun je ook het Wereld Natuur Fonds. Hoe kon ik niet lezen, maar ik vertrouw erop dat dat wel goed zit! (NB. Online lees ik dat een euro per boek ten goede komt aan het WNF)
Elk moment van de dag recepten
De recepten in het boek zijn er voor elk moment van de dag. Zijn ze allemaal even verrassend? Nee, op zich niet. Gelukkig staan er wel ook nog volop recepten in die dat wel zijn, zeker de hartige recepten met banaan erin (mmm, pindasoep) klinken heerlijk. Ze zijn overigens wel allemaal lekker eenvoudig en maakbaar.
De recepten die wij maakten waren trouwens stuk voor stuk lekker. We maakten de pancakes – altijd lekker – en ook het bananenijs, dat je maakt zonder ijsmachine, is top. Dat laatste recept deel ik dan ook graag met je.
Leuk als kadootje
Het bananenboek is, zeker ook mede dankzij de prijs, super leuk om als kadootje te geven. Voor wie zich net in de keuken begeeft, voor de ultieme bananenliefhebber, of gewoon zomaar. Het Bananenboek kost € 17,50 en is o.a. online te koop
Gepubliceerd op 23 mei 2018