Het Bananenboek van Kim Waninge (review)



Uitgever Loopvis heeft er inmiddels bijna patent op, mono kookboeken. Eén thema, zoals Pindakaas, Havermout of in dit geval bananen, en daarom heen een super tof en gevarieerd kookboek.

Het Bananenboek van Kim Waninge – zij schreef eerder samen Gezondigen – heeft recepten die allemaal banaan bevatten. Dat kan saai worden, want hoeveel kun je met banaan doen?, maar het wordt het niet. En er is meer mee mogelijk dan je denkt!

Banenenboek.jpg

Bananenboek

Want los van de voor de hand liggende zoete recepten kun je met banaan ook volop hartigs maken. Daarnaast staan in het boek recepten voor ontbijt, zoet, diner, desserts en ook voor snacks. Kortom, voor welk moment van de dag staat er een recept in. Met banaan.

Toffe vormgeving

Het boek is tof vormgegeven, we zijn eigenlijk niet anders gewend van Loopvis. Ook de fotografie is fijn. )(en door Kim zelf gedaan waar ik altijd erg veel bewondering voor heb.) Met de aankoop van het boek steun je ook het Wereld Natuur Fonds. Hoe kon ik niet lezen, maar ik vertrouw erop dat dat wel goed zit! (NB. Online lees ik dat een euro per boek ten goede komt aan het WNF)

Elk moment van de dag recepten

De recepten in het boek zijn er voor elk moment van de dag. Zijn ze allemaal even verrassend? Nee, op zich niet. Gelukkig staan er wel ook nog volop recepten in die dat wel zijn, zeker de hartige recepten met banaan erin (mmm, pindasoep) klinken heerlijk. Ze zijn overigens wel allemaal lekker eenvoudig en maakbaar.

Bananenijs Smulpaapje

De recepten die wij maakten waren trouwens stuk voor stuk lekker. We maakten de pancakes – altijd lekker – en ook het bananenijs, dat je maakt zonder ijsmachine, is top. Dat laatste recept deel ik dan ook graag met je.

Leuk als kadootje

Het bananenboek is, zeker ook mede dankzij de prijs, super leuk om als kadootje te geven. Voor wie zich net in de keuken begeeft, voor de ultieme bananenliefhebber, of gewoon zomaar. Het Bananenboek kost € 17,50 en is o.a. online te koop

Gepubliceerd op 23 mei 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus