Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas



Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst. Je kunt kiezen voor de slow bereiding of de snelle versie, net wat je uitkomt.

Ik koos ervoor om mijn Chioggia bietjes eerst te poffen in de oven, voor ik ze op de Flammkuchen legde. Wil je een snellere versie? Kies dan voor gare bietjes, die je even met een staafmixer pureert met wat balsamico en olijfolie.

Maar met de gepofte bietjes kies je niet alleen voor heel veel smaak, je krijgt ook een mooie schakering van de bietjes op je Flammkuchen, want Chioggia bietjes zijn zó mooi (naast lekker). Dit is wat er verder op de Flammkuchen gaat.

Voor één Flammkuchen
1 rol vers Flammkuchendeeg (tante Fanny)
300g Chioggia bietjes (ongeveer 2 stuks)
2 stronkjes roodlof
50g hazelnoten (zonder vliesje)
stukje blauwe kaas (ik gebruikte de Deense Korenbloem)
olijfolie & balsamico azijn

Verder nodig: kwastje – bakblik – oven voorverwarmen op 200C

Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Begin voor je Flammkuchen met de bietjes. Rol ze  per stuk in aluminiumfolie en pof de bietjes 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang precies is een beetje afhankelijk van de dikte van je bietjes. Je wilt de bietjes beetgaar, niet overgaar. Haal ze dan uit de oven en laat even afkoelen, voor je het velletje van de bietjes verwijdert.

Rol het deeg van de Flammkuchen met papier en al uit en leg op de bakplaat. Smeer met een kwastje dun in met olijfolie en bak dit 5-8 minuten in de oven tot het deeg iets gekleurd is. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen. In die tijd rooster je in een droge pan de hazelnoten, tot ze goudbruin kleuren. Hak ze daarna grof. Snijd de ontvelde bietjes nu in dunne plakjes en leg die gelijkmatig op het Flammkuchen deeg.

Herfst Flammkuchen

Snijd een stronkje roodlof in reepjes en hussel die met een beetje olie en balsamico voordat je ze over de bietjes verdeeld. Daarover heen gaan de grof gehakte hazelnoten. Zet de bakplaat nu terug in de oven en bak alles nog 15 minuten. Haal opnieuw het bakblik uit de oven en leg je Flammkuchen op een houten plank. Snijd het tweede stronkje roodlof nu in de breedte in reepjes en strooi over de bovenkant. Verdeel tot slot de blauwe kaas over de Flammkuchen en serveer meteen.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!