Flammkuchen met bietjes & blauwe kaasEen heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst. Je kunt kiezen voor de slow bereiding of de snelle versie, net wat je uitkomt.

Ik koos ervoor om mijn Chioggia bietjes eerst te poffen in de oven, voor ik ze op de Flammkuchen legde. Wil je een snellere versie? Kies dan voor gare bietjes, die je even met een staafmixer pureert met wat balsamico en olijfolie.

Maar met de gepofte bietjes kies je niet alleen voor heel veel smaak, je krijgt ook een mooie schakering van de bietjes op je Flammkuchen, want Chioggia bietjes zijn zó mooi (naast lekker). Dit is wat er verder op de Flammkuchen gaat.

Voor één Flammkuchen
1 rol vers Flammkuchendeeg (tante Fanny)
300g Chioggia bietjes (ongeveer 2 stuks)
2 stronkjes roodlof
50g hazelnoten (zonder vliesje)
stukje blauwe kaas (ik gebruikte de Deense Korenbloem)
olijfolie & balsamico azijn

Verder nodig: kwastje – bakblik – oven voorverwarmen op 200C

Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Begin voor je Flammkuchen met de bietjes. Rol ze  per stuk in aluminiumfolie en pof de bietjes 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang precies is een beetje afhankelijk van de dikte van je bietjes. Je wilt de bietjes beetgaar, niet overgaar. Haal ze dan uit de oven en laat even afkoelen, voor je het velletje van de bietjes verwijdert.

Rol het deeg van de Flammkuchen met papier en al uit en leg op de bakplaat. Smeer met een kwastje dun in met olijfolie en bak dit 5-8 minuten in de oven tot het deeg iets gekleurd is. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen. In die tijd rooster je in een droge pan de hazelnoten, tot ze goudbruin kleuren. Hak ze daarna grof. Snijd de ontvelde bietjes nu in dunne plakjes en leg die gelijkmatig op het Flammkuchen deeg.

Herfst Flammkuchen

Snijd een stronkje roodlof in reepjes en hussel die met een beetje olie en balsamico voordat je ze over de bietjes verdeeld. Daarover heen gaan de grof gehakte hazelnoten. Zet de bakplaat nu terug in de oven en bak alles nog 15 minuten. Haal opnieuw het bakblik uit de oven en leg je Flammkuchen op een houten plank. Snijd het tweede stronkje roodlof nu in de breedte in reepjes en strooi over de bovenkant. Verdeel tot slot de blauwe kaas over de Flammkuchen en serveer meteen.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.