Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas



Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst. Je kunt kiezen voor de slow bereiding of de snelle versie, net wat je uitkomt.

Ik koos ervoor om mijn Chioggia bietjes eerst te poffen in de oven, voor ik ze op de Flammkuchen legde. Wil je een snellere versie? Kies dan voor gare bietjes, die je even met een staafmixer pureert met wat balsamico en olijfolie.

Maar met de gepofte bietjes kies je niet alleen voor heel veel smaak, je krijgt ook een mooie schakering van de bietjes op je Flammkuchen, want Chioggia bietjes zijn zó mooi (naast lekker). Dit is wat er verder op de Flammkuchen gaat.

Voor één Flammkuchen
1 rol vers Flammkuchendeeg (tante Fanny)
300g Chioggia bietjes (ongeveer 2 stuks)
2 stronkjes roodlof
50g hazelnoten (zonder vliesje)
stukje blauwe kaas (ik gebruikte de Deense Korenbloem)
olijfolie & balsamico azijn

Verder nodig: kwastje – bakblik – oven voorverwarmen op 200C

Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Begin voor je Flammkuchen met de bietjes. Rol ze  per stuk in aluminiumfolie en pof de bietjes 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang precies is een beetje afhankelijk van de dikte van je bietjes. Je wilt de bietjes beetgaar, niet overgaar. Haal ze dan uit de oven en laat even afkoelen, voor je het velletje van de bietjes verwijdert.

Rol het deeg van de Flammkuchen met papier en al uit en leg op de bakplaat. Smeer met een kwastje dun in met olijfolie en bak dit 5-8 minuten in de oven tot het deeg iets gekleurd is. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen. In die tijd rooster je in een droge pan de hazelnoten, tot ze goudbruin kleuren. Hak ze daarna grof. Snijd de ontvelde bietjes nu in dunne plakjes en leg die gelijkmatig op het Flammkuchen deeg.

Herfst Flammkuchen

Snijd een stronkje roodlof in reepjes en hussel die met een beetje olie en balsamico voordat je ze over de bietjes verdeeld. Daarover heen gaan de grof gehakte hazelnoten. Zet de bakplaat nu terug in de oven en bak alles nog 15 minuten. Haal opnieuw het bakblik uit de oven en leg je Flammkuchen op een houten plank. Snijd het tweede stronkje roodlof nu in de breedte in reepjes en strooi over de bovenkant. Verdeel tot slot de blauwe kaas over de Flammkuchen en serveer meteen.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.