Flammkuchen met bietjes & blauwe kaasEen heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst. Je kunt kiezen voor de slow bereiding of de snelle versie, net wat je uitkomt.

Ik koos ervoor om mijn Chioggia bietjes eerst te poffen in de oven, voor ik ze op de Flammkuchen legde. Wil je een snellere versie? Kies dan voor gare bietjes, die je even met een staafmixer pureert met wat balsamico en olijfolie.

Maar met de gepofte bietjes kies je niet alleen voor heel veel smaak, je krijgt ook een mooie schakering van de bietjes op je Flammkuchen, want Chioggia bietjes zijn zó mooi (naast lekker). Dit is wat er verder op de Flammkuchen gaat.

Voor één Flammkuchen
1 rol vers Flammkuchendeeg (tante Fanny)
300g Chioggia bietjes (ongeveer 2 stuks)
2 stronkjes roodlof
50g hazelnoten (zonder vliesje)
stukje blauwe kaas (ik gebruikte de Deense Korenbloem)
olijfolie & balsamico azijn

Verder nodig: kwastje – bakblik – oven voorverwarmen op 200C

Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Begin voor je Flammkuchen met de bietjes. Rol ze  per stuk in aluminiumfolie en pof de bietjes 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang precies is een beetje afhankelijk van de dikte van je bietjes. Je wilt de bietjes beetgaar, niet overgaar. Haal ze dan uit de oven en laat even afkoelen, voor je het velletje van de bietjes verwijdert.

Rol het deeg van de Flammkuchen met papier en al uit en leg op de bakplaat. Smeer met een kwastje dun in met olijfolie en bak dit 5-8 minuten in de oven tot het deeg iets gekleurd is. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen. In die tijd rooster je in een droge pan de hazelnoten, tot ze goudbruin kleuren. Hak ze daarna grof. Snijd de ontvelde bietjes nu in dunne plakjes en leg die gelijkmatig op het Flammkuchen deeg.

Herfst Flammkuchen

Snijd een stronkje roodlof in reepjes en hussel die met een beetje olie en balsamico voordat je ze over de bietjes verdeeld. Daarover heen gaan de grof gehakte hazelnoten. Zet de bakplaat nu terug in de oven en bak alles nog 15 minuten. Haal opnieuw het bakblik uit de oven en leg je Flammkuchen op een houten plank. Snijd het tweede stronkje roodlof nu in de breedte in reepjes en strooi over de bovenkant. Verdeel tot slot de blauwe kaas over de Flammkuchen en serveer meteen.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 oktober 2020
muffins
 
Muffins met citroen & maanzaad

Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.