De ultieme cheesecake van Miljuschka



Als ik aan Miljuschka denk denk ik aan cheesecakes. Koningin van de cheesecake mag je haar inmiddels wel noemen. In alle varianten heb ik ze van haar voorbij zien komen. Dat ze een prominente plek in haar boek Lekker Miljuschka innemen is dan ook niet verwonderlijk.

En eerlijk is eerlijk, nog nooit eerder lukte een cheesecake zó goed, als met haar recept. Ik deed er een klein beetje van mezelf nog bij en daarna ging ‘ie in één keer op. Heerlijk!

Voor Miljuschka’s cheesecake heb je nodig

Voor de bodem
100g zachte boter
100g suiker
1 ei
125g bloem
snuf zout

Voor de vulling
900g roomkaas (ja, echt)
250g suiker
5 eieren + 1 eidooier
50ml slagroom
1el maïzena
1tl vanille-extract
rasp van 1 limoen

Verder nodig:
Springvorm (26cm) – bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (regulier) – nacht geduld

Boterkoekbodem voor je cheesecake

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Ik deed alleen de bodem en vette de randen in met boter. Met een mixer klop je de suiker en boter tot een luchtig geheel. Mix dan het ei erdoor en roer daarna de bloem en zout erdoor tot je een korrelig geheel hebt. Druk dat op de bodem van je springvorm en bak het 20 minuten, in de voorverwarmde oven. Haal de bodem er daarna uit en zet de temperatuur naar 140C. Zet dan ook een bak met water op de bodem. Een magische truc blijkt, zodat je cheesecake niet barst.

Traditionele cheesecake vulling

Mix de roomkaas met de suiker tot een egaal beslag. Dan een voor een de eieren erdoor mixen. Als laatste de eidooier, slagroom, maïzena, vanille en limoenrasp erdoor mengen. Schenk dit op de gebakken bodem en bak ‘dan 2 uur, zonder de oven te openen. Zet dan de oven uit, nog steeds zonder de deur open te maken en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Ik heb hier 4 uur voor genomen.

Ultieme limoencheesecake

Je kunt de cheesecake volgens Miljuschka ook de hele nacht in de oven laten, dan kleurt ‘ie alleen wel iets door. Ik heb ‘na 4 uur uit de oven gehaald en de nacht in de koelkast gezet. Haal ‘m, voor je de cheesecake serveert wel tijdig er weer uit. Op kamertemperatuur is ‘ie het lekkerst!

Gepubliceerd op 21 november 2016


4 reacties

  1. Sandra schreef:

    Heb de nacht geduld gemist. Staat nu net op 140 graden in de oven. Komt dat goed?

  2. Ibtiessem schreef:

    Gebruik je geen zure room of crème fraiche?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
13 januari 2021
spitskool roerbak
 
Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!
12 januari 2021
wafels met kaneelsuiker
 
Churros wafels

Deze wafels doen denken aan churros, die lekkere gefrituurde stengels met kaneelsuiker. Ik maakte er wafels van. Voor een top begin van je dag!