De ultieme cheesecake van Miljuschka



Als ik aan Miljuschka denk denk ik aan cheesecakes. Koningin van de cheesecake mag je haar inmiddels wel noemen. In alle varianten heb ik ze van haar voorbij zien komen. Dat ze een prominente plek in haar boek Lekker Miljuschka innemen is dan ook niet verwonderlijk.

En eerlijk is eerlijk, nog nooit eerder lukte een cheesecake zó goed, als met haar recept. Ik deed er een klein beetje van mezelf nog bij en daarna ging ‘ie in één keer op. Heerlijk!

Voor Miljuschka’s cheesecake heb je nodig

Voor de bodem
100g zachte boter
100g suiker
1 ei
125g bloem
snuf zout

Voor de vulling
900g roomkaas (ja, echt)
250g suiker
5 eieren + 1 eidooier
50ml slagroom
1el maïzena
1tl vanille-extract
rasp van 1 limoen

Verder nodig:
Springvorm (26cm) – bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (regulier) – nacht geduld

Boterkoekbodem voor je cheesecake

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Ik deed alleen de bodem en vette de randen in met boter. Met een mixer klop je de suiker en boter tot een luchtig geheel. Mix dan het ei erdoor en roer daarna de bloem en zout erdoor tot je een korrelig geheel hebt. Druk dat op de bodem van je springvorm en bak het 20 minuten, in de voorverwarmde oven. Haal de bodem er daarna uit en zet de temperatuur naar 140C. Zet dan ook een bak met water op de bodem. Een magische truc blijkt, zodat je cheesecake niet barst.

Traditionele cheesecake vulling

Mix de roomkaas met de suiker tot een egaal beslag. Dan een voor een de eieren erdoor mixen. Als laatste de eidooier, slagroom, maïzena, vanille en limoenrasp erdoor mengen. Schenk dit op de gebakken bodem en bak ‘dan 2 uur, zonder de oven te openen. Zet dan de oven uit, nog steeds zonder de deur open te maken en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Ik heb hier 4 uur voor genomen.

Ultieme limoencheesecake

Je kunt de cheesecake volgens Miljuschka ook de hele nacht in de oven laten, dan kleurt ‘ie alleen wel iets door. Ik heb ‘na 4 uur uit de oven gehaald en de nacht in de koelkast gezet. Haal ‘m, voor je de cheesecake serveert wel tijdig er weer uit. Op kamertemperatuur is ‘ie het lekkerst!

Gepubliceerd op 21 november 2016


9 reacties

  1. Brenda Andriese schreef:

    Gebruik jij om een speciale reden een vorm van 26 cm? In het originele recept wordt namelijk een 24 cm vorm gebruikt. Is er dan wel voldoende deeg voor de bodem?

  2. Anoniem schreef:

    Hoi, werk merk roomkaas raad jij aan?

  3. Pim schreef:

    Is de slagroom er onbewerkt bij gedaan? Of dient deze wel kort te worden geklopt?

  4. Sandra schreef:

    Heb de nacht geduld gemist. Staat nu net op 140 graden in de oven. Komt dat goed?

  5. Ibtiessem schreef:

    Gebruik je geen zure room of crème fraiche?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.