De lekkerste kokosmakronen



Op bezoek bij Karin Luiten, of het nu voor een interview is of een gezellige collegiale lunch op maandag, er staat altijd iets lekkers klaar. Ten tijde van het interview voor In de keuken met… zat Karin volop in de experimenteerfase van het recept voor de lekkerste kokosmakronen.

Ik kan je vertellen, die heeft ze gevonden. Want ik maakte deze, knapperig van buiten, chewy van binnen, koekjes al meerdere malen.Tot grote blijdschap van mijn gezin, die normaliter helemaal niet zo’n fan zijn van kokos. Oh en in nog geen 25 minuten staat een bakblik vol heerlijks al weer op het aanrecht.

Kokosmakronen Karin Luiten

voor ongeveer 10-12 kokosmakronen

2 eiwitten
80g suiker (ik gebruik poedersuiker)
100g geraspte kokos

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 170C (boven- en onderwarmte)

De lekkerste kokosmakronen

Doe het eiwit met de suiker en kokos in een kom. Zet een pannetje met water op het vuur, breng aan de kook. Zet daar de kom op – het water hoeft slechts nog te borrelen, niet meer volop te koken – zodat je ‘au bain marie’ de inhoud verwarmt. Meng alles gedurende twee minuten goed door elkaar. Haal dan van het vuur en schep bolletjes ervan op je bakplaat. Met een ijstang gaat dat super makkelijk.

Vers gebakken kokosmakronen volgens Karin Luiten

Bak dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven. Met een taartschep schep je de makronen van het bakpapier. Laat even afkoelen, zodat ze aan de buitenkant lekker knapperig worden. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 30 november 2017


2 reacties

  1. Jolyna schreef:

    Zojuist je Tarte Rhubarbe gemaakt en tja dan houd je een eiwit over die je natuurlijk niet weg gaat gooien. Dus de helft van dit recept gemaakt en wat zijn die kleine rakkers lekker zeg. Ze waren ietwat droog maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn kleine oventje over het algemeen erg snel heet wordt en de baksels zwart, waardoor ik de temperatuur wat lager zet en de baktijd wat verleng. Kan het zijn dat er dan net iets meer vocht verdampt en ik dat op kan lossen door iets vloeibaars toe te voegen, zoals kokosmelk of gewoon water?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.