De lekkerste kokosmakronen



Op bezoek bij Karin Luiten, of het nu voor een interview is of een gezellige collegiale lunch op maandag, er staat altijd iets lekkers klaar. Ten tijde van het interview voor In de keuken met… zat Karin volop in de experimenteerfase van het recept voor de lekkerste kokosmakronen.

Ik kan je vertellen, die heeft ze gevonden. Want ik maakte deze, knapperig van buiten, chewy van binnen, koekjes al meerdere malen.Tot grote blijdschap van mijn gezin, die normaliter helemaal niet zo’n fan zijn van kokos. Oh en in nog geen 25 minuten staat een bakblik vol heerlijks al weer op het aanrecht.

Kokosmakronen Karin Luiten

voor ongeveer 10-12 kokosmakronen

2 eiwitten
80g suiker (ik gebruik poedersuiker)
100g geraspte kokos

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 170C (boven- en onderwarmte)

De lekkerste kokosmakronen

Doe het eiwit met de suiker en kokos in een kom. Zet een pannetje met water op het vuur, breng aan de kook. Zet daar de kom op – het water hoeft slechts nog te borrelen, niet meer volop te koken – zodat je ‘au bain marie’ de inhoud verwarmt. Meng alles gedurende twee minuten goed door elkaar. Haal dan van het vuur en schep bolletjes ervan op je bakplaat. Met een ijstang gaat dat super makkelijk.

Vers gebakken kokosmakronen volgens Karin Luiten

Bak dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven. Met een taartschep schep je de makronen van het bakpapier. Laat even afkoelen, zodat ze aan de buitenkant lekker knapperig worden. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 30 november 2017


2 reacties

  1. Jolyna schreef:

    Zojuist je Tarte Rhubarbe gemaakt en tja dan houd je een eiwit over die je natuurlijk niet weg gaat gooien. Dus de helft van dit recept gemaakt en wat zijn die kleine rakkers lekker zeg. Ze waren ietwat droog maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn kleine oventje over het algemeen erg snel heet wordt en de baksels zwart, waardoor ik de temperatuur wat lager zet en de baktijd wat verleng. Kan het zijn dat er dan net iets meer vocht verdampt en ik dat op kan lossen door iets vloeibaars toe te voegen, zoals kokosmelk of gewoon water?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!