De lekkerste kokosmakronen



Op bezoek bij Karin Luiten, of het nu voor een interview is of een gezellige collegiale lunch op maandag, er staat altijd iets lekkers klaar. Ten tijde van het interview voor In de keuken met… zat Karin volop in de experimenteerfase van het recept voor de lekkerste kokosmakronen.

Ik kan je vertellen, die heeft ze gevonden. Want ik maakte deze, knapperig van buiten, chewy van binnen, koekjes al meerdere malen.Tot grote blijdschap van mijn gezin, die normaliter helemaal niet zo’n fan zijn van kokos. Oh en in nog geen 25 minuten staat een bakblik vol heerlijks al weer op het aanrecht.

Kokosmakronen Karin Luiten

voor ongeveer 10-12 kokosmakronen

2 eiwitten
80g suiker (ik gebruik poedersuiker)
100g geraspte kokos

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 170C (boven- en onderwarmte)

De lekkerste kokosmakronen

Doe het eiwit met de suiker en kokos in een kom. Zet een pannetje met water op het vuur, breng aan de kook. Zet daar de kom op – het water hoeft slechts nog te borrelen, niet meer volop te koken – zodat je ‘au bain marie’ de inhoud verwarmt. Meng alles gedurende twee minuten goed door elkaar. Haal dan van het vuur en schep bolletjes ervan op je bakplaat. Met een ijstang gaat dat super makkelijk.

Vers gebakken kokosmakronen volgens Karin Luiten

Bak dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven. Met een taartschep schep je de makronen van het bakpapier. Laat even afkoelen, zodat ze aan de buitenkant lekker knapperig worden. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 30 november 2017


2 reacties

  1. Jolyna schreef:

    Zojuist je Tarte Rhubarbe gemaakt en tja dan houd je een eiwit over die je natuurlijk niet weg gaat gooien. Dus de helft van dit recept gemaakt en wat zijn die kleine rakkers lekker zeg. Ze waren ietwat droog maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn kleine oventje over het algemeen erg snel heet wordt en de baksels zwart, waardoor ik de temperatuur wat lager zet en de baktijd wat verleng. Kan het zijn dat er dan net iets meer vocht verdampt en ik dat op kan lossen door iets vloeibaars toe te voegen, zoals kokosmelk of gewoon water?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!