De lekkerste kokosmakronen



Op bezoek bij Karin Luiten, of het nu voor een interview is of een gezellige collegiale lunch op maandag, er staat altijd iets lekkers klaar. Ten tijde van het interview voor In de keuken met… zat Karin volop in de experimenteerfase van het recept voor de lekkerste kokosmakronen.

Ik kan je vertellen, die heeft ze gevonden. Want ik maakte deze, knapperig van buiten, chewy van binnen, koekjes al meerdere malen.Tot grote blijdschap van mijn gezin, die normaliter helemaal niet zo’n fan zijn van kokos. Oh en in nog geen 25 minuten staat een bakblik vol heerlijks al weer op het aanrecht.

Kokosmakronen Karin Luiten

voor ongeveer 10-12 kokosmakronen

2 eiwitten
80g suiker (ik gebruik poedersuiker)
100g geraspte kokos

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 170C (boven- en onderwarmte)

De lekkerste kokosmakronen

Doe het eiwit met de suiker en kokos in een kom. Zet een pannetje met water op het vuur, breng aan de kook. Zet daar de kom op – het water hoeft slechts nog te borrelen, niet meer volop te koken – zodat je ‘au bain marie’ de inhoud verwarmt. Meng alles gedurende twee minuten goed door elkaar. Haal dan van het vuur en schep bolletjes ervan op je bakplaat. Met een ijstang gaat dat super makkelijk.

Vers gebakken kokosmakronen volgens Karin Luiten

Bak dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven. Met een taartschep schep je de makronen van het bakpapier. Laat even afkoelen, zodat ze aan de buitenkant lekker knapperig worden. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 30 november 2017


2 reacties

  1. Jolyna schreef:

    Zojuist je Tarte Rhubarbe gemaakt en tja dan houd je een eiwit over die je natuurlijk niet weg gaat gooien. Dus de helft van dit recept gemaakt en wat zijn die kleine rakkers lekker zeg. Ze waren ietwat droog maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn kleine oventje over het algemeen erg snel heet wordt en de baksels zwart, waardoor ik de temperatuur wat lager zet en de baktijd wat verleng. Kan het zijn dat er dan net iets meer vocht verdampt en ik dat op kan lossen door iets vloeibaars toe te voegen, zoals kokosmelk of gewoon water?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!