De lekkerste kokosmakronen



Op bezoek bij Karin Luiten, of het nu voor een interview is of een gezellige collegiale lunch op maandag, er staat altijd iets lekkers klaar. Ten tijde van het interview voor In de keuken met… zat Karin volop in de experimenteerfase van het recept voor de lekkerste kokosmakronen.

Ik kan je vertellen, die heeft ze gevonden. Want ik maakte deze, knapperig van buiten, chewy van binnen, koekjes al meerdere malen.Tot grote blijdschap van mijn gezin, die normaliter helemaal niet zo’n fan zijn van kokos. Oh en in nog geen 25 minuten staat een bakblik vol heerlijks al weer op het aanrecht.

Kokosmakronen Karin Luiten

voor ongeveer 10-12 kokosmakronen

2 eiwitten
80g suiker (ik gebruik poedersuiker)
100g geraspte kokos

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 170C (boven- en onderwarmte)

De lekkerste kokosmakronen

Doe het eiwit met de suiker en kokos in een kom. Zet een pannetje met water op het vuur, breng aan de kook. Zet daar de kom op – het water hoeft slechts nog te borrelen, niet meer volop te koken – zodat je ‘au bain marie’ de inhoud verwarmt. Meng alles gedurende twee minuten goed door elkaar. Haal dan van het vuur en schep bolletjes ervan op je bakplaat. Met een ijstang gaat dat super makkelijk.

Vers gebakken kokosmakronen volgens Karin Luiten

Bak dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven. Met een taartschep schep je de makronen van het bakpapier. Laat even afkoelen, zodat ze aan de buitenkant lekker knapperig worden. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 30 november 2017


2 reacties

  1. Jolyna schreef:

    Zojuist je Tarte Rhubarbe gemaakt en tja dan houd je een eiwit over die je natuurlijk niet weg gaat gooien. Dus de helft van dit recept gemaakt en wat zijn die kleine rakkers lekker zeg. Ze waren ietwat droog maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn kleine oventje over het algemeen erg snel heet wordt en de baksels zwart, waardoor ik de temperatuur wat lager zet en de baktijd wat verleng. Kan het zijn dat er dan net iets meer vocht verdampt en ik dat op kan lossen door iets vloeibaars toe te voegen, zoals kokosmelk of gewoon water?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!