Citrus roerbak met kalkoen & voorjaarsgroente



Héél langzaam begin ik de Aziatische keuken een beetje in de vingers te krijgen en durf ik wat meer te experimenteren. Zo ontstond dan ook dit gerecht, dat ongetwijfeld totaal niet écht Aziatisch is maar ik kan je wel beloven dat het mega lekker is!

Het stond in no time op tafel en de borden gingen schoon op. Daar word ik, en jullie vast ook, heel blij van!

Citrus roerkbak kalkoenfilet

Voor 4 personen

50ml sojasaus (ik gebruik Kikkoman, minder zout)
1el oestersaus
2-3el citroensap
rasp van 1 citroen
2tl maïzena
150ml water
1tl geraspte gember
½ tl honing
1el zonnebloemolie
100g kastanje champignons, in kwarten
200g peultjes (niet koken!)
350g groene asperges, in grove stukken gesneden – kopjes apart bewaren
350g kalkoenfilet, in blokjes
½ – 1tl sesamolie

Maak je eigen roerbaksaus

Voor de roerbaksaus meng je de sojasaus, oestersaus, citroensap, -rasp, maïzena, gember, honing in een kommetje. Het water voeg je later toe! Verhit nu een grote koekenpan of wok met de zonnebloemolie en roerbak hierin de asperges 3 minuten op medium hoog vuur.

Voeg de champignons toe en bak die een minuutje mee aan. Dan de peultjes erbij en nog 3 minuten roerbakken. Haal de groente er dan uit en zet even apart. Zet ook een pan met water op om de rijst te koken, volgens gebruiksaanwijzing. Ik serveerde er Pandanrijst bij.

Roerbak met kalkoenfilet

Bak in dezelfde pan, met eventueel nog een klein drupje zonnebloemolie, de kalkoenfilet 4 minuutjes op hoog vuur aan. Dan vuur iets lager, roerbaksaus erbij en voeg dan meteen ook het water en de kopjes van de asperges toe. De saus bindt door de maïzena, maar als ‘ie te dik bindt kun je hem met wat water verdunnen. Laat 3 minuutjes pruttelen, breng verder op smaak met de sesamolie (begin eerst met een halve theelepel) en voeg dan de groente toe aan de rest.

Als alles goed warm is serveer je de roerbak met de pandanrijst en bestrooi je het geheel nog met wat geroosterd sesamzaad.
 

Gepubliceerd op 26 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.