Biscotti met cranberry & pistache



Ik vergeet nooit meer de keer dat we in een afgelegen dorpje in Italië verse biscotti, rechtstreeks uit de oven aten. De knapperige buitenkant, nog iets zachte binnenkant. Het water loopt me alweer in de mond als ik er aan denk.

Met mijn versie van die verse biscotti zit het ook wel snor. En afhankelijk van hoe lang je ze na de eerste keer bakken nogmaals bakt eet je biscotti óf cantuccini. Genieten wordt het hoe dan ook!

Voor 2 bakplaten vol

275g bloem
200g kristalsuiker
1tl bakpoeder
¼ tl zout
3 eieren
100g pistache
150g gedroogde cranberries
100g witte chocolatechips

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C

Koekje van eigen deeg

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en eieren met een mixer. De nootjes rooster je even in een droge koekenpan en hak je daarna grof. Hak de cranberries ook iets fijner. Meng beiden en de chocola door het deeg. Dat deeg is overigens nog wat plakkerig, geen zorgen dat hoort zo.

Italiaanse koekjes

Doe het deeg op een bebloemd werkvlak en verdeel in twee stukken. Rol die langgerekt uit en leg ze op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Leg beide rollen met ruimte ertussen erop en bak deze 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, de je in temperatuur terugbrengt naar 150C

Biscotti

Haal de bakplaat uit de oven en leg de koeken op een rooster om 10 minuutjes af te koelen. Snijd ze daarna in dunne reepjes. Persoonlijk vind ik ze nu al súper lekker. Knapperig van buiten, nog lekker zacht van binnen. Maar je kunt ze ook nog een keer dubbelbakken. Hoe lang je dat doet hangt van je persoonlijke voorkeur af. Leg alle reepjes op de bakplaat (dit zal in twee keer gaan) en bak ze 15 minuten per kant. Je krijgt dan hele knapperige koekjes, die het meest weg hebben van cantuccini. Hoe korter je ze bakt per kant, hoe zachter de binnenkant blijft. Kies wat jij lekker vindt.

Koekje bij de thee

Laat de koekjes na het bakken op een rooster afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Dit is overigens ook een super leuk culinair kadootje voor een verjaardag of met bijvoorbeeld kerst. Vers zijn ze natuurlijk het aller-lekkerst, maar in de trommel houd je ze met gemak een paar dagen goed.

Gepubliceerd op 10 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!