Biscotti met cranberry & pistache



Ik vergeet nooit meer de keer dat we in een afgelegen dorpje in Italië verse biscotti, rechtstreeks uit de oven aten. De knapperige buitenkant, nog iets zachte binnenkant. Het water loopt me alweer in de mond als ik er aan denk.

Met mijn versie van die verse biscotti zit het ook wel snor. En afhankelijk van hoe lang je ze na de eerste keer bakken nogmaals bakt eet je biscotti óf cantuccini. Genieten wordt het hoe dan ook!

Voor 2 bakplaten vol

275g bloem
200g kristalsuiker
1tl bakpoeder
¼ tl zout
3 eieren
100g pistache
150g gedroogde cranberries
100g witte chocolatechips

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C

Koekje van eigen deeg

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en eieren met een mixer. De nootjes rooster je even in een droge koekenpan en hak je daarna grof. Hak de cranberries ook iets fijner. Meng beiden en de chocola door het deeg. Dat deeg is overigens nog wat plakkerig, geen zorgen dat hoort zo.

Italiaanse koekjes

Doe het deeg op een bebloemd werkvlak en verdeel in twee stukken. Rol die langgerekt uit en leg ze op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Leg beide rollen met ruimte ertussen erop en bak deze 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, de je in temperatuur terugbrengt naar 150C

Biscotti

Haal de bakplaat uit de oven en leg de koeken op een rooster om 10 minuutjes af te koelen. Snijd ze daarna in dunne reepjes. Persoonlijk vind ik ze nu al súper lekker. Knapperig van buiten, nog lekker zacht van binnen. Maar je kunt ze ook nog een keer dubbelbakken. Hoe lang je dat doet hangt van je persoonlijke voorkeur af. Leg alle reepjes op de bakplaat (dit zal in twee keer gaan) en bak ze 15 minuten per kant. Je krijgt dan hele knapperige koekjes, die het meest weg hebben van cantuccini. Hoe korter je ze bakt per kant, hoe zachter de binnenkant blijft. Kies wat jij lekker vindt.

Koekje bij de thee

Laat de koekjes na het bakken op een rooster afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Dit is overigens ook een super leuk culinair kadootje voor een verjaardag of met bijvoorbeeld kerst. Vers zijn ze natuurlijk het aller-lekkerst, maar in de trommel houd je ze met gemak een paar dagen goed.

Gepubliceerd op 10 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.