Beach Food Festival Texel



Vrijdag 20 juli t/m zondag 22 juli vindt inmiddels alweer de derde editie van het Beach Food Festival (BFF) plaats op haar vaste stek: de Waddenhaven van Oudeschild op Texel.

Het festival heeft ondertussen een vaste plek verovert op de landelijke festivalagenda en is uitgegroeid tot het grootste en groenste culinaire evenement van de Wadden.

 

Texel BFF.jpg

Beach Food Festival Texel

Ook deze editie kunnen bezoekers genieten bij de twintig outdoor keukens, is het terrein gratis toegankelijk en is er een divers programma. Deze editie staat naast een sterke food line-up in het teken van de duurzame ambities.

In het weekend van 20 t/m 22 juli biedt dit outdoor-cooking festival ruimte aan ruim 22 deelnemers die in een ontspannen festivalsfeer aan de rand van de Waddenhaven van Oudeschild staan opgesteld. Het open grasveld, het strand en de dijk achter de haven van Oudeschild maken het geheel tot een echt festivalterrein waar jong en oud eten, drinken, spelen en genieten.

Tijdens het festival staat betaalbaar en verantwoord genieten voor iedereen centraal. Op vrijdag en zaterdag duur het evenement van 12.00 – 22.00 uur, op zondag eindigt het evenement om 20.00 uur. De maximale prijs voor gerecht bedraagt € 6,50.

Duurzaam en groen

Duurzaamheid is een belangrijk thema tijdens het BFF, maar – zoals de organisatie zegt – nooit met een geitenwollensokken karakter. Wel wordt er gelet op recycling van materialen, upcycling en zijn er volop vega gerechten.

Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor grote en kleine Smulpapen. Volgens mij is er – naast Texel culinair – weer een smakelijke reden om de boot naar Texel te pakken!

Gepubliceerd op 21 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.