Kidsproof sinaasappel-chocolademousse



Bérelekkere kidsproof sinaasappel-chocolademousse (zonder rauwe eieren!) als dat geen lekker dessert voor je kerstmenu is. Ook voor grote Smulpaapjes!

Een absolute kerstklassieker is toch wel de chocolademousse, daarvoor heeft iedereen na afloop van het kerstdiner nog wel een plekje over. En omdat Smulpaapje gelooft in genieten voor iedereen maakte ik er op hun verzoek een kidsproof versie van. Dus zónder rauwe eieren, maar mét het allerliefste én lekkerste berensnoetje.

De chocolademousse is in een handomdraai gemaakt en wacht daarna rustig in de koelkast op het berengezichtje. Dus geen gestress na een diner, maar gewoon lekker met z’n allen genieten van tijd met elkaar. Maak het nóg gezelliger door de kids zelf de ‘final touches’ aan hun toetje te doen

chocolademousse

Voor 4-6 toetjes

  • 100g slagroom
  • 150g pure chocola (72%)
  • 4gram gelatineblaadjes
  • rasp van 1 sinaasappel (boen die eerst goed schoon)
  • 250g slagroom
  • 4-6 mini oreo koekjes
  • 8-12 mini smarties, kleur naar keuze
  • 4el vanillekwark met 1el cacao gemengd

Verder nodig: spuitzak met een klein glad mondje – 4 tot 6 dessertglaasjes (afhankelijk van de grootte van het glas)

Bereiding: 15-25 minuten
Wachttijd: 3 uur (of maak ze de dag ervoor al klaar)

Kidsproof sinaasappel-chocolademousse

Week de gelatine in ruim koud water. In de tussentijd breng je de 100g slagroom langzaam aan de kook. In een grote kom breek je de chocolade in kleine stukjes, hier gaat ook de sinaasappelrasp bij. Giet dan de warme slagroom erbij en meng goed tot alle chocolade is gesmolten. Knijp de gelatine goed uit en doe die bij het slagroom/ chocolademengsel en roer met een garde goed door, tot de gelatine helemaal is opgelost.

Chocolademousse zonder rauwe eieren

Klop daarna de resterende 250g slagroom tot ‘ie bijna stijf is (lobbig) en meng dit door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glaasjes en zet nu minstens drie uur weg in de koelkast. Meng alvast de kwark met de cacao, doe dat in een spuitzak en zet in de koelkast tot gebruik

Beren chocomousse

Haal de helften oreokoekje voorzichtig van elkaar en schraap de vulling eruit (opsnoepen mag!). Zet deze, als oortjes bovenin de chocomousse. De smarties fungeren als oogjes. Spuit van de vanille/cacaokwark een snoetje onder de oogjes. Zet terug in de koelkast, tot je klaar bent om de desserts te serveren. Ze zijn het lekkerst als je ze een kwartiertje voor serveren uit de koelkast haalt.

In het glas

Weten welke wijn je (voor de grote Smulpaapjes!) goed bij dit gerecht kunt schenken? Sommelier Aukje Wouters heeft suggesties voor je. Die lees je hier

Smulpaapje & COOP

Dit recept werd in 2018 gemaakt i.s.m. COOP.

Gepubliceerd op 19 december 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!