Kidsproof sinaasappel-chocolademousse



Bérelekkere kidsproof sinaasappel-chocolademousse (zonder rauwe eieren!) als dat geen lekker dessert voor je kerstmenu is. Ook voor grote Smulpaapjes!

Een absolute kerstklassieker is toch wel de chocolademousse, daarvoor heeft iedereen na afloop van het kerstdiner nog wel een plekje over. En omdat Smulpaapje gelooft in genieten voor iedereen maakte ik er op hun verzoek een kidsproof versie van. Dus zónder rauwe eieren, maar mét het allerliefste én lekkerste berensnoetje.

De chocolademousse is in een handomdraai gemaakt en wacht daarna rustig in de koelkast op het berengezichtje. Dus geen gestress na een diner, maar gewoon lekker met z’n allen genieten van tijd met elkaar. Maak het nóg gezelliger door de kids zelf de ‘final touches’ aan hun toetje te doen

chocolademousse

Voor 4-6 toetjes

  • 100g slagroom
  • 150g pure chocola (72%)
  • 4gram gelatineblaadjes
  • rasp van 1 sinaasappel (boen die eerst goed schoon)
  • 250g slagroom
  • 4-6 mini oreo koekjes
  • 8-12 mini smarties, kleur naar keuze
  • 4el vanillekwark met 1el cacao gemengd

Verder nodig: spuitzak met een klein glad mondje – 4 tot 6 dessertglaasjes (afhankelijk van de grootte van het glas)

Bereiding: 15-25 minuten
Wachttijd: 3 uur (of maak ze de dag ervoor al klaar)

Kidsproof sinaasappel-chocolademousse

Week de gelatine in ruim koud water. In de tussentijd breng je de 100g slagroom langzaam aan de kook. In een grote kom breek je de chocolade in kleine stukjes, hier gaat ook de sinaasappelrasp bij. Giet dan de warme slagroom erbij en meng goed tot alle chocolade is gesmolten. Knijp de gelatine goed uit en doe die bij het slagroom/ chocolademengsel en roer met een garde goed door, tot de gelatine helemaal is opgelost.

Chocolademousse zonder rauwe eieren

Klop daarna de resterende 250g slagroom tot ‘ie bijna stijf is (lobbig) en meng dit door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glaasjes en zet nu minstens drie uur weg in de koelkast. Meng alvast de kwark met de cacao, doe dat in een spuitzak en zet in de koelkast tot gebruik

Beren chocomousse

Haal de helften oreokoekje voorzichtig van elkaar en schraap de vulling eruit (opsnoepen mag!). Zet deze, als oortjes bovenin de chocomousse. De smarties fungeren als oogjes. Spuit van de vanille/cacaokwark een snoetje onder de oogjes. Zet terug in de koelkast, tot je klaar bent om de desserts te serveren. Ze zijn het lekkerst als je ze een kwartiertje voor serveren uit de koelkast haalt.

In het glas

Weten welke wijn je (voor de grote Smulpaapjes!) goed bij dit gerecht kunt schenken? Sommelier Aukje Wouters heeft suggesties voor je. Die lees je hier

Smulpaapje & COOP

Dit recept werd in 2018 gemaakt i.s.m. COOP.

Gepubliceerd op 19 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!