Kidsproof sinaasappel-chocolademousse



Bérelekkere kidsproof sinaasappel-chocolademousse (zonder rauwe eieren!) als dat geen lekker dessert voor je kerstmenu is. Ook voor grote Smulpaapjes!

Een absolute kerstklassieker is toch wel de chocolademousse, daarvoor heeft iedereen na afloop van het kerstdiner nog wel een plekje over. En omdat Smulpaapje gelooft in genieten voor iedereen maakte ik er op hun verzoek een kidsproof versie van. Dus zónder rauwe eieren, maar mét het allerliefste én lekkerste berensnoetje.

De chocolademousse is in een handomdraai gemaakt en wacht daarna rustig in de koelkast op het berengezichtje. Dus geen gestress na een diner, maar gewoon lekker met z’n allen genieten van tijd met elkaar. Maak het nóg gezelliger door de kids zelf de ‘final touches’ aan hun toetje te doen

chocolademousse

Voor 4-6 toetjes

  • 100g slagroom
  • 150g pure chocola (72%)
  • 4gram gelatineblaadjes
  • rasp van 1 sinaasappel (boen die eerst goed schoon)
  • 250g slagroom
  • 4-6 mini oreo koekjes
  • 8-12 mini smarties, kleur naar keuze
  • 4el vanillekwark met 1el cacao gemengd

Verder nodig: spuitzak met een klein glad mondje – 4 tot 6 dessertglaasjes (afhankelijk van de grootte van het glas)

Bereiding: 15-25 minuten
Wachttijd: 3 uur (of maak ze de dag ervoor al klaar)

Kidsproof sinaasappel-chocolademousse

Week de gelatine in ruim koud water. In de tussentijd breng je de 100g slagroom langzaam aan de kook. In een grote kom breek je de chocolade in kleine stukjes, hier gaat ook de sinaasappelrasp bij. Giet dan de warme slagroom erbij en meng goed tot alle chocolade is gesmolten. Knijp de gelatine goed uit en doe die bij het slagroom/ chocolademengsel en roer met een garde goed door, tot de gelatine helemaal is opgelost.

Chocolademousse zonder rauwe eieren

Klop daarna de resterende 250g slagroom tot ‘ie bijna stijf is (lobbig) en meng dit door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glaasjes en zet nu minstens drie uur weg in de koelkast. Meng alvast de kwark met de cacao, doe dat in een spuitzak en zet in de koelkast tot gebruik

Beren chocomousse

Haal de helften oreokoekje voorzichtig van elkaar en schraap de vulling eruit (opsnoepen mag!). Zet deze, als oortjes bovenin de chocomousse. De smarties fungeren als oogjes. Spuit van de vanille/cacaokwark een snoetje onder de oogjes. Zet terug in de koelkast, tot je klaar bent om de desserts te serveren. Ze zijn het lekkerst als je ze een kwartiertje voor serveren uit de koelkast haalt.

In het glas

Weten welke wijn je (voor de grote Smulpaapjes!) goed bij dit gerecht kunt schenken? Sommelier Aukje Wouters heeft suggesties voor je. Die lees je hier

Smulpaapje & COOP

Dit recept werd in 2018 gemaakt i.s.m. COOP.

Gepubliceerd op 19 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!