Kidsproof sinaasappel-chocolademousse



Bérelekkere kidsproof sinaasappel-chocolademousse (zonder rauwe eieren!) als dat geen lekker dessert voor je kerstmenu is. Ook voor grote Smulpaapjes!

Een absolute kerstklassieker is toch wel de chocolademousse, daarvoor heeft iedereen na afloop van het kerstdiner nog wel een plekje over. En omdat Smulpaapje gelooft in genieten voor iedereen maakte ik er op hun verzoek een kidsproof versie van. Dus zónder rauwe eieren, maar mét het allerliefste én lekkerste berensnoetje.

De chocolademousse is in een handomdraai gemaakt en wacht daarna rustig in de koelkast op het berengezichtje. Dus geen gestress na een diner, maar gewoon lekker met z’n allen genieten van tijd met elkaar. Maak het nóg gezelliger door de kids zelf de ‘final touches’ aan hun toetje te doen

chocolademousse

Voor 4-6 toetjes

  • 100g slagroom
  • 150g pure chocola (72%)
  • 4gram gelatineblaadjes
  • rasp van 1 sinaasappel (boen die eerst goed schoon)
  • 250g slagroom
  • 4-6 mini oreo koekjes
  • 8-12 mini smarties, kleur naar keuze
  • 4el vanillekwark met 1el cacao gemengd

Verder nodig: spuitzak met een klein glad mondje – 4 tot 6 dessertglaasjes (afhankelijk van de grootte van het glas)

Bereiding: 15-25 minuten
Wachttijd: 3 uur (of maak ze de dag ervoor al klaar)

Kidsproof sinaasappel-chocolademousse

Week de gelatine in ruim koud water. In de tussentijd breng je de 100g slagroom langzaam aan de kook. In een grote kom breek je de chocolade in kleine stukjes, hier gaat ook de sinaasappelrasp bij. Giet dan de warme slagroom erbij en meng goed tot alle chocolade is gesmolten. Knijp de gelatine goed uit en doe die bij het slagroom/ chocolademengsel en roer met een garde goed door, tot de gelatine helemaal is opgelost.

Chocolademousse zonder rauwe eieren

Klop daarna de resterende 250g slagroom tot ‘ie bijna stijf is (lobbig) en meng dit door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glaasjes en zet nu minstens drie uur weg in de koelkast. Meng alvast de kwark met de cacao, doe dat in een spuitzak en zet in de koelkast tot gebruik

Beren chocomousse

Haal de helften oreokoekje voorzichtig van elkaar en schraap de vulling eruit (opsnoepen mag!). Zet deze, als oortjes bovenin de chocomousse. De smarties fungeren als oogjes. Spuit van de vanille/cacaokwark een snoetje onder de oogjes. Zet terug in de koelkast, tot je klaar bent om de desserts te serveren. Ze zijn het lekkerst als je ze een kwartiertje voor serveren uit de koelkast haalt.

In het glas

Weten welke wijn je (voor de grote Smulpaapjes!) goed bij dit gerecht kunt schenken? Sommelier Aukje Wouters heeft suggesties voor je. Die lees je hier

Smulpaapje & COOP

Dit recept werd in 2018 gemaakt i.s.m. COOP.

Gepubliceerd op 19 december 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!