Menu van de week #4



Het blijft leuk om een weekmenu voor jullie samen te stellen. Een menu waarin voldoende variatie zit, met soms makkelijke soms iets bewerkelijkere gerechten. Met zowel vlees als vis en met grote regelmaat ook vegetarisch.

Ook deze week kiezen we voor afwisselend, met Mexicaans en Italiaans maar ook de vertrouwde Hollandse pot die we dan net even in een ander jasje steken. Eet smakelijk!

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
Een makkelijk, snel en lekker begin van de week met deze ovenschotel bomvol Mexicaanse ingrediënten

Dinsdag              Pasta met tonijn & olijven 
Met slechts 5 ingrediënten, die allemaal uit de voorraadkast komen, maak je deze heerlijke pasta

Woensdag          Bami met kip & groente 
Een milde bami waar iedereen in het gezin blij van wordt.

Donderdag         Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Zelfs de grootste pompoenhater wordt nog blij van deze dampende ovenschotel met pompoenpuree

Vrijdag                 Aardappelschotel met broccoli & kip
Simpele ingrediënten, nét even anders dan anders. Smullen maar!

kruidkoek 2015

Ontbijttip              Kruidkoek
Zelfgebakken kruidkoek, er kan echt niks tegen op!

 

Boodschappenlijstje voor Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
2x zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
1 rode ui
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
1 citroen
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze
1 prei
2 kippendijen + 400g kippendijen
1 doosje champignons (250g)
1 rode paprika
100g hamreepjes
100g doperwtjes (diepvries)
handje taugé
8 mienestjes
300g pompoenblokjes (ongeveer 1 middelgrote flespompoen)
500g aardappel (kruimig)
300g verse spinazie
500g vis naar keuze
150g geraspte kaas
300g broccoli, fijngesneden
125ml slagroom
800g voorgekookte krieltjes
 

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Olie
uien
knoflook
olijven
zout en peper
Kikkoman sojasaus
gemalen koriander
sesamolie
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
grove mosterd
zelfrijzend bakmeel
bruine suiker
honing
gemberpoeder
gemalen kaneel

 

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.