Weekmenu #19



Met het weekmenu van Smulpaapje hoef je alleen nog maar boodschappen te doen: de gerechten én de boodschappenlijst staan al voor je klaar.

Van een Marokkaanse maaltijdsoep tot een Vietnamees broodje, een snelle pasta of een salade met Quinoa: dit weekmenu – voor het eerst samengesteld door Emma! – heeft het allemaal!

Maandag          Stamppot bloemkool
Een lekker snel en makkelijk begin van de week!

Dinsdag           Quinoasalade met amandel
Deze salade is heel veelzijdig: voeg nog meer groente toe en je hebt een maaltijdsalade. Serveer je hem echter met een stukje vlees of bijvoorbeeld köfte, dan is het een perfect bijgerecht!

Woensdag        Marokaanse harira maaltijdsoep
Deze heerlijke Marokkaanse maaltijdsoep kun je rustig een tijdje laten pruttelen terwijl jij iets anders doet. Perfect dus voor de woensdagmiddag.

Donderdag       Pasta pesto
Zelfgemaakte pesto is en blijft het allerlekkerst! Met pasta en bijvoorbeeld tomaten heb je bovendien een supersnelle maaltijd.

Vrijdag             Vietnamese bahn mi
Een heel fijn broodje om het weekend mee te beginnen: stokbrood met entrecote op Vietnamese wijze.

Weekendtip      Bruschetta met erwtjes
Heerlijk om in het weekend mee te borrelen, deze bruschetta met verse doperwten. Als je de doperwtjes samen dopt, ben je bovendien zo klaar.

Boodschappenlijst

1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
100g roquefort
1 prei
150g Italiaanse salami
3 stengels bleekselderij
1 prei
2 bosjes peterselie à 15g
2 citroenen
1 kilo tomaten
1 rode paprika
harissa (Midden-Oosten winkel)
Raselhanout kruiden (Midden-Oosten winkel)
2cm verse gember
1 plantje basilicum
1 zakje julienne wortel (zakje à 150g)
8 radijsjes
1 limoen
500g verse doperwten
100g feta
15g verse munt
2x entrecote à 200g ongeveer per stuk
125 ml crème fraiche
50g Parmezaanse kaas
275g driekleuren Quinoa (Lassie)
125g rozijnen
100ml Merlot druivensap (AH) – of gebruik sherry of Marsala
100g hele amandelen met vlies
100g pijnboompitten
1 blikje edemame boontjes (Bonduelle)
2 blikken kikkererwten (à 310g)
1 vers Frans stokbrood, het lekkerste dat je kunt vinden
vers Turks brood, ciabatta of stokbrood
Optioneel: verse koriander en 500g lams- of rundvlees

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt

melk
roomboter
olijfolie
uien
kaneel
2 laurierblaadjes
kurkuma
paprikapoeder
gemalen komijn
groentebouillonblokjes
mayonaise
zeezout
peper
vissaus
knoflook
suiker
rijstazijn
ansjovispuree (of ansjovisfilets)

 

Gepubliceerd op 3 mei 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!