Vietnamese bahn mi (steak sandwich)



Op onze laatste dag in New York at ik ‘, de Vietnamese versie van de steak sandwich. Platgezegd, een stokbroodje rundvlees. Maar niet zomaar een broodje vlees.

Deze entrecote laat je op smaak komen in een Vietnamese marinade en beleg je daarna met Vietnamese zoetzuur. Een ideale snelle vrijdagmaaltijd*) of weekendlunch!

Bahn mi Smulpaapje

Voor 4 personen

1 vers frans stokbrood, de lekkerste die je kunt vinden
2x entrecote á 200g ongeveer per stuk

Voor de zoetzuur

250ml rijstazijn
1 zakje julienne wortel (zakje á 150g)
8 radijsje, flinterdun gesneden

Voor de marinade

1 teen knoflook, geraspt
1el suiker
1el rijstazijn
1el water
1el Kikkoman sojasaus
1tl limoensap (ongeveer ½ limoen)
1tl vissaus
1 ½ el mayonaise

Optioneel: verse koriander

Vietnamese vleesmarinade

Meng alles (met uitzondering van de mayonaise!) tot de suiker is opgelost. Proef of het zo lekker is en pas waar nodig aan, met of meer zuur (limoensap/vissaus) of meer zout (sojasaus). Leg hier de entrecote in en marineer minstens een half uur (langer mag altijd!)

Vietnamese zoetzure wortel

Breng de rijstazijn aan de kook, haal van het vuur af en doe hier de wortel en radijs in tot alles helemaal is afgekoeld. Dit kun je eventueel ook ’s ochtends al doen en dan afgedekt in de koelkast wegzetten.

Bahn mi met rundvlees

Als je wilt gaan eten zet je een koekenpan op middelhoog vuur, ½ el zonnebloemolie erin en bak de entrecote (laat even uitlekken) in 6-7 minuten, om en om, goudbruin aan. In de tussentijd meng je de marinade die is overgebleven met de mayonaise.

Vietnamse steak sandwich

Snijd het stokbrood in 4 stukken, besmeer met de mayonaise die je net maakte en beleg met wat van het zoetzuur. Zodra de entrecote is gebakken halveer je die en iedere helft snijd je in reepjes. Leg die op het zoetzuur en garneer eventueel met nog wat verse koriander. Meteen serveren!

*) zowel de marinade als het zoetzuur is op voorhand klaar te maken. Als je dit ’s ochtends al doet (max 5 minuten werk) dan zit je ’s avonds in nog geen 10 minuten aan tafel!

Gepubliceerd op 6 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!