Vietnamese bahn mi (steak sandwich)



Op onze laatste dag in New York at ik ‘, de Vietnamese versie van de steak sandwich. Platgezegd, een stokbroodje rundvlees. Maar niet zomaar een broodje vlees.

Deze entrecote laat je op smaak komen in een Vietnamese marinade en beleg je daarna met Vietnamese zoetzuur. Een ideale snelle vrijdagmaaltijd*) of weekendlunch!

Bahn mi Smulpaapje

Voor 4 personen

1 vers frans stokbrood, de lekkerste die je kunt vinden
2x entrecote á 200g ongeveer per stuk

Voor de zoetzuur

250ml rijstazijn
1 zakje julienne wortel (zakje á 150g)
8 radijsje, flinterdun gesneden

Voor de marinade

1 teen knoflook, geraspt
1el suiker
1el rijstazijn
1el water
1el Kikkoman sojasaus
1tl limoensap (ongeveer ½ limoen)
1tl vissaus
1 ½ el mayonaise

Optioneel: verse koriander

Vietnamese vleesmarinade

Meng alles (met uitzondering van de mayonaise!) tot de suiker is opgelost. Proef of het zo lekker is en pas waar nodig aan, met of meer zuur (limoensap/vissaus) of meer zout (sojasaus). Leg hier de entrecote in en marineer minstens een half uur (langer mag altijd!)

Vietnamese zoetzure wortel

Breng de rijstazijn aan de kook, haal van het vuur af en doe hier de wortel en radijs in tot alles helemaal is afgekoeld. Dit kun je eventueel ook ’s ochtends al doen en dan afgedekt in de koelkast wegzetten.

Bahn mi met rundvlees

Als je wilt gaan eten zet je een koekenpan op middelhoog vuur, ½ el zonnebloemolie erin en bak de entrecote (laat even uitlekken) in 6-7 minuten, om en om, goudbruin aan. In de tussentijd meng je de marinade die is overgebleven met de mayonaise.

Vietnamse steak sandwich

Snijd het stokbrood in 4 stukken, besmeer met de mayonaise die je net maakte en beleg met wat van het zoetzuur. Zodra de entrecote is gebakken halveer je die en iedere helft snijd je in reepjes. Leg die op het zoetzuur en garneer eventueel met nog wat verse koriander. Meteen serveren!

*) zowel de marinade als het zoetzuur is op voorhand klaar te maken. Als je dit ’s ochtends al doet (max 5 minuten werk) dan zit je ’s avonds in nog geen 10 minuten aan tafel!

Gepubliceerd op 6 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.