Vietnamese bahn mi (steak sandwich)



Op onze laatste dag in New York at ik ‘, de Vietnamese versie van de steak sandwich. Platgezegd, een stokbroodje rundvlees. Maar niet zomaar een broodje vlees.

Deze entrecote laat je op smaak komen in een Vietnamese marinade en beleg je daarna met Vietnamese zoetzuur. Een ideale snelle vrijdagmaaltijd*) of weekendlunch!

Bahn mi Smulpaapje

Voor 4 personen

1 vers frans stokbrood, de lekkerste die je kunt vinden
2x entrecote á 200g ongeveer per stuk

Voor de zoetzuur

250ml rijstazijn
1 zakje julienne wortel (zakje á 150g)
8 radijsje, flinterdun gesneden

Voor de marinade

1 teen knoflook, geraspt
1el suiker
1el rijstazijn
1el water
1el Kikkoman sojasaus
1tl limoensap (ongeveer ½ limoen)
1tl vissaus
1 ½ el mayonaise

Optioneel: verse koriander

Vietnamese vleesmarinade

Meng alles (met uitzondering van de mayonaise!) tot de suiker is opgelost. Proef of het zo lekker is en pas waar nodig aan, met of meer zuur (limoensap/vissaus) of meer zout (sojasaus). Leg hier de entrecote in en marineer minstens een half uur (langer mag altijd!)

Vietnamese zoetzure wortel

Breng de rijstazijn aan de kook, haal van het vuur af en doe hier de wortel en radijs in tot alles helemaal is afgekoeld. Dit kun je eventueel ook ’s ochtends al doen en dan afgedekt in de koelkast wegzetten.

Bahn mi met rundvlees

Als je wilt gaan eten zet je een koekenpan op middelhoog vuur, ½ el zonnebloemolie erin en bak de entrecote (laat even uitlekken) in 6-7 minuten, om en om, goudbruin aan. In de tussentijd meng je de marinade die is overgebleven met de mayonaise.

Vietnamse steak sandwich

Snijd het stokbrood in 4 stukken, besmeer met de mayonaise die je net maakte en beleg met wat van het zoetzuur. Zodra de entrecote is gebakken halveer je die en iedere helft snijd je in reepjes. Leg die op het zoetzuur en garneer eventueel met nog wat verse koriander. Meteen serveren!

*) zowel de marinade als het zoetzuur is op voorhand klaar te maken. Als je dit ’s ochtends al doet (max 5 minuten werk) dan zit je ’s avonds in nog geen 10 minuten aan tafel!

Gepubliceerd op 6 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!