Vietnamese bahn mi (steak sandwich)



Op onze laatste dag in New York at ik ‘, de Vietnamese versie van de steak sandwich. Platgezegd, een stokbroodje rundvlees. Maar niet zomaar een broodje vlees.

Deze entrecote laat je op smaak komen in een Vietnamese marinade en beleg je daarna met Vietnamese zoetzuur. Een ideale snelle vrijdagmaaltijd*) of weekendlunch!

Bahn mi Smulpaapje

Voor 4 personen

1 vers frans stokbrood, de lekkerste die je kunt vinden
2x entrecote á 200g ongeveer per stuk

Voor de zoetzuur

250ml rijstazijn
1 zakje julienne wortel (zakje á 150g)
8 radijsje, flinterdun gesneden

Voor de marinade

1 teen knoflook, geraspt
1el suiker
1el rijstazijn
1el water
1el Kikkoman sojasaus
1tl limoensap (ongeveer ½ limoen)
1tl vissaus
1 ½ el mayonaise

Optioneel: verse koriander

Vietnamese vleesmarinade

Meng alles (met uitzondering van de mayonaise!) tot de suiker is opgelost. Proef of het zo lekker is en pas waar nodig aan, met of meer zuur (limoensap/vissaus) of meer zout (sojasaus). Leg hier de entrecote in en marineer minstens een half uur (langer mag altijd!)

Vietnamese zoetzure wortel

Breng de rijstazijn aan de kook, haal van het vuur af en doe hier de wortel en radijs in tot alles helemaal is afgekoeld. Dit kun je eventueel ook ’s ochtends al doen en dan afgedekt in de koelkast wegzetten.

Bahn mi met rundvlees

Als je wilt gaan eten zet je een koekenpan op middelhoog vuur, ½ el zonnebloemolie erin en bak de entrecote (laat even uitlekken) in 6-7 minuten, om en om, goudbruin aan. In de tussentijd meng je de marinade die is overgebleven met de mayonaise.

Vietnamse steak sandwich

Snijd het stokbrood in 4 stukken, besmeer met de mayonaise die je net maakte en beleg met wat van het zoetzuur. Zodra de entrecote is gebakken halveer je die en iedere helft snijd je in reepjes. Leg die op het zoetzuur en garneer eventueel met nog wat verse koriander. Meteen serveren!

*) zowel de marinade als het zoetzuur is op voorhand klaar te maken. Als je dit ’s ochtends al doet (max 5 minuten werk) dan zit je ’s avonds in nog geen 10 minuten aan tafel!

Gepubliceerd op 6 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.