Quinoasalade met amandel en edemameboontjes



We aten het origineel van deze salade tijdens onze BBQ kookclub lunch. Ik geloof dat de salade sneller opging dan wat er op dat moment van de barbecue kwam. Het zegt volgens mij alles. Het originele recept vind je in het Big Green Egg kookboek. Ik maakte er, uiteraard, mijn eigen (alcoholvrije) versie van.

quinoametAmandel Smulpaapje

Voor 6 personen (als bijgerecht)

275g driekleuren Quinoa (Lassie)
125 rozijnen, geweekt in 100ml Merlot druivensap (AH) – of gebruik sherry of Marsala
100g hele amandelen, gehalveerd (met vlies)
60g pijnboompitten
1 blikje edemame boontjes (Bonduelle) á 155g, afgespoeld en uitgelekt
– of gebruik tuinbonen, dubbel gedopt en geblancheerd
1 bosje peterselie, grofgehakt á 15g
1el ansjovispuree (of 4 fijngehakte ansjovisfilets)
rasp van 1 citroen en het sap van de helft
½ – 1 tl kaneel
3el goede extra vierge olijfolie
zout en peper

Quinoasalade met amandel en edemameboontjes

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Wel in de tussentijd de rozijnen. Verhit een pan en rooster hierin, zonder olie, de amandelen en pijnboompitten in tot de pijnboompitten verkleurd zijn. Regelmatig omschudden. Haal ze uit de pan en hak dan grof. Doe in een kommetje en zet apart.

Vegetarische Quinoasalade

In een grote kom/schaal gaat de gehakte peterselie, citroenrasp, ansjovis, citroensap en kaneel. Roer dat goed los. Dan de olie erbij en nogmaals doorroeren. De gekookte quinoa kan er nu bij, schep die goed om. Tot slot de edemameboontjes er voorzichtig doorscheppen. Tot hier kun je de salade ook de dag ervoor voorbereiden.

Serveren

Vlak voor het serveren op smaak brengen met zout en peper en de noten erdoor, zo blijven ze lekker knapperig. Kan als maaltijdsalade worden geserveerd, met nog wat extra groente erbij. Maar ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Köfteburger uit Sirocco.

Gepubliceerd op 26 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.