Quinoasalade met amandel en edemameboontjes



We aten het origineel van deze salade tijdens onze BBQ kookclub lunch. Ik geloof dat de salade sneller opging dan wat er op dat moment van de barbecue kwam. Het zegt volgens mij alles. Het originele recept vind je in het Big Green Egg kookboek. Ik maakte er, uiteraard, mijn eigen (alcoholvrije) versie van.

quinoametAmandel Smulpaapje

Voor 6 personen (als bijgerecht)

275g driekleuren Quinoa (Lassie)
125 rozijnen, geweekt in 100ml Merlot druivensap (AH) – of gebruik sherry of Marsala
100g hele amandelen, gehalveerd (met vlies)
60g pijnboompitten
1 blikje edemame boontjes (Bonduelle) á 155g, afgespoeld en uitgelekt
– of gebruik tuinbonen, dubbel gedopt en geblancheerd
1 bosje peterselie, grofgehakt á 15g
1el ansjovispuree (of 4 fijngehakte ansjovisfilets)
rasp van 1 citroen en het sap van de helft
½ – 1 tl kaneel
3el goede extra vierge olijfolie
zout en peper

Quinoasalade met amandel en edemameboontjes

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Wel in de tussentijd de rozijnen. Verhit een pan en rooster hierin, zonder olie, de amandelen en pijnboompitten in tot de pijnboompitten verkleurd zijn. Regelmatig omschudden. Haal ze uit de pan en hak dan grof. Doe in een kommetje en zet apart.

Vegetarische Quinoasalade

In een grote kom/schaal gaat de gehakte peterselie, citroenrasp, ansjovis, citroensap en kaneel. Roer dat goed los. Dan de olie erbij en nogmaals doorroeren. De gekookte quinoa kan er nu bij, schep die goed om. Tot slot de edemameboontjes er voorzichtig doorscheppen. Tot hier kun je de salade ook de dag ervoor voorbereiden.

Serveren

Vlak voor het serveren op smaak brengen met zout en peper en de noten erdoor, zo blijven ze lekker knapperig. Kan als maaltijdsalade worden geserveerd, met nog wat extra groente erbij. Maar ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Köfteburger uit Sirocco.

Gepubliceerd op 26 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!