Quinoasalade met amandel en edemameboontjes



We aten het origineel van deze salade tijdens onze BBQ kookclub lunch. Ik geloof dat de salade sneller opging dan wat er op dat moment van de barbecue kwam. Het zegt volgens mij alles. Het originele recept vind je in het Big Green Egg kookboek. Ik maakte er, uiteraard, mijn eigen (alcoholvrije) versie van.

quinoametAmandel Smulpaapje

Voor 6 personen (als bijgerecht)

275g driekleuren Quinoa (Lassie)
125 rozijnen, geweekt in 100ml Merlot druivensap (AH) – of gebruik sherry of Marsala
100g hele amandelen, gehalveerd (met vlies)
60g pijnboompitten
1 blikje edemame boontjes (Bonduelle) á 155g, afgespoeld en uitgelekt
– of gebruik tuinbonen, dubbel gedopt en geblancheerd
1 bosje peterselie, grofgehakt á 15g
1el ansjovispuree (of 4 fijngehakte ansjovisfilets)
rasp van 1 citroen en het sap van de helft
½ – 1 tl kaneel
3el goede extra vierge olijfolie
zout en peper

Quinoasalade met amandel en edemameboontjes

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Wel in de tussentijd de rozijnen. Verhit een pan en rooster hierin, zonder olie, de amandelen en pijnboompitten in tot de pijnboompitten verkleurd zijn. Regelmatig omschudden. Haal ze uit de pan en hak dan grof. Doe in een kommetje en zet apart.

Vegetarische Quinoasalade

In een grote kom/schaal gaat de gehakte peterselie, citroenrasp, ansjovis, citroensap en kaneel. Roer dat goed los. Dan de olie erbij en nogmaals doorroeren. De gekookte quinoa kan er nu bij, schep die goed om. Tot slot de edemameboontjes er voorzichtig doorscheppen. Tot hier kun je de salade ook de dag ervoor voorbereiden.

Serveren

Vlak voor het serveren op smaak brengen met zout en peper en de noten erdoor, zo blijven ze lekker knapperig. Kan als maaltijdsalade worden geserveerd, met nog wat extra groente erbij. Maar ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Köfteburger uit Sirocco.

Gepubliceerd op 26 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.