Weekmenu #35



Lekker veel makkelijke maaltijden in dit weekmenu, aangezien half Nederland inmiddels weer naar school en werk is teruggekeerd. Geen gedoe gerechten dus, waar iedereen lekker van mee eet!

We maken in het weekmenu gewoon weer een rondje over de wereld, om nog even dat vakantiegevoel vast te houden!

Maandag          Pasta met tomatenpaprikasaus
Maak ‘m in het weekend alvast klaar en je zit vandaag in nog geen 10 minuten aan tafel!

Dinsdag            Arabisch stoofpotje
In nog geen half uur waan je je in het Midden Oosten met dit heerlijke stoofpotje

Woensdag        Italiaans stamppotje
Dit stamppotje is zó gemaakt en levert gegarandeerd lege borden op

Donderdag       Snelle roerbak met broccoli
Kies voor het soort vlees dat bij je eigen budget past, en geniet van je zelfgemaakte woksaus

Vrijdag              Mexicaanse rijstsalade
Wist je dat je ook met rijst een geweldige maaltijdsalade kunt maken? Probeer maar!

Weekendtip      Portobello Caprese
Als het mooi weer is maak je ze op de BBQ, en anders gewoon lekker in de oven. Net zo makkelijk

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

2kg rijpe tomaten
1el olie
1ui
1 grote teen knoflook
1 rode paprika
1 oranje paprika
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Dinsdag

250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta
2tenen knoflook
1 ui
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen
1 aubergine
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels
4 kardemompeulen
½ tl gemberpoeder
½ – 1 el Za' atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena

Woensdag

1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
verse basilicum, naar smaak

Donderdag

450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus, ik gebruikte Kikkoman minder zout
1tl sesamolie
1el ketjap manis

Vrijdag

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
½ citroen
extra vierge olijfolie
gemalen chipotle (AH)

Weekendtip

8 portobello’s
1 bol buffelmozzarella
16 cherrytomaatjes
verse basilicum
basilicumolie (via Foodelicious)
zout & peper

Gepubliceerd op 30 augustus 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.