Weekmenu #4



Koken zonder pakjes & zakjes, niet iedereen vindt het even makkelijk. Daarom probeer ik je in de weekmenu's te laten zien dat vers koken niet moeilijk hoeft te zijn. Het is vaak een kwestie van op tijd over nadenken en wanneer je wat extra tijd hebt – zoals in het weekend – alvast wat dingen voorbereiden.

Dus maak je de soep voor maandag gewoon lekker zondag al klaar. Eten we de dag erna een snelle stamppot, Italiaanse stijl. Maar ook gewone Hollandse kost. En ik laat je zien hoe lekker vegetarisch kan zijn. Geniet ervan!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Pompoensoep
Een van mijn favoriete manieren voor veel groente, zonder dat je doorhebt hoeveel groente je eet. Soep! Een mooi begin van de week.

Dinsdag              Italiaans stamppotje
Snel aan tafel vandaag? Dat doen we vandaag zo!

Woensdag         Bloemkoolpuree met paddenstoelen
Vegetarisch eten kan zó lekker en zo makkelijk zijn. Kijk maar.

Donderdag        Karbonade met mosterdsaus
Ouderwets lekker, liefst – wat mij betreft dan – met puree. Hollandse pot zoals wij ‘m graag hebben.

Chili tortilla

Vrijdag                Tortilla’s met chili
Met je handen eten, voor een lekker begin van het weekend!

Weekendtip      Verse gnocchi met salieboter
Heb je dit weekend tijd, gun jezelf dan een uurtje om deze verse gnocchi te maken. Je weet niet wat je proeft!

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

1 pompoen, naar keuze (ongeveer 1kg)
1 rode paprika
2 tenen knoflook
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
knoflookpoeder
1 ui
1 volle eetlepel Tikka curry pasta
1Liter groentebouillon
100ml kokosmelk
 

Dinsdag

750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

Woensdag

750g bloemkool
2 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
1 sjalotje
500g paddenstoelen, naar keuze
3 takjes verse tijm
½ el olie
½ tl knoflookpoeder
60ml slagroom
60ml halfvolle melk
1el kruidenroomkaas

Donderdag – recept voor 2 personen maar makkelijk te verdubbelen

2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui, in partjes
2  appels, zoals Elstar
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom

Voor erbij (4personen) groente naar keuze (bijvoorbeeld rode kool) en 1kg aardappels voor puree

Vrijdag

1 rode ui
1teen knoflook
1 gele paprika, in reepjes
350g rundergehakt
1 blik chilibonen (420g)
100g mais
200g sperzieboontjes (diepvries)
1 zakje geraspte kaas
1 bekertje zure room (125ml)
4 tomaten
8 wrap tortilla’s,

Weekendtip

1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 ei
300g bloem
50g roomboter
3 -6 blaadjes verse salie

 

Gepubliceerd op 24 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!