Weekmenu #6



Volgende week bestaat Smulpaapje officieel 5 jaar. Ik vond dat een mooie gelegenheid om eens in de oudste recepten op de site te duiken en daar een weekmenu uit samen te stellen. Recepten deel ik overigens eigenlijk pas écht sinds 2013.

Voor dit weekmenu betekent dat makkelijke recepten, héle lelijke foto’s en dus een heerlijk retro 2013 menu. Maar ook toen al was het principe toegankelijke en lekkere recepten voor het hele gezin. Ga je mee terug in de tijd?!

Maandag            Ovenschotel met bloemkool & pasta
Ovenschotels zijn ideaal om in het weekend al klaar te maken, zodat de eerste dag van de week 's avonds geen gestress oplevert (oh help die foto…)

Dinsdag               Indiase gehaktballetjes
Destijds al vond ik dat je met kinderen prima een smaakavontuur aan kon gaan. Het recept is nog altijd heerlijk.

Woensdag          Pasta Carbonara met Makreel
Het allereerste recept van Jamie Oliver ooit op Smulpaapje en ook nu nog steeds mateloos populair (een wonder, als je de foto ziet ;-))

Donderdag          Japanse Yakisoba
Uit het boek Wereldeters kwam dit recept, dat alleen al geweldig is door de filosofie van Wereldeters dat je samen de tafel in stijl aankleedt.

Vrijdag                 Groente pannenkoeken
Een geweldige manier om restjes groente op te maken en een van de allereerste recepten op de site. Super ook om in de lunchtrommel mee te geven!

Boodschappenlijstje

1 bloemkool, in roosjes (evt uit de vriezer)
1 zak pasta naar keuze
100g geraspte kaas naar keuze4 grote aubergines, in vier stukken gesneden
4 uien
duimgroot stuk verse gember
1 citroen
verse koriander
1 blik tomatenblokjes
500g gehakt (rund of lams)
verse bladpeterselie
1 pak Naan
1 zak penne
2 courgettes
verse rozemarijn
1 gerookte makreel
400 gram varkensvlees (of kip)
1 spitskool
300g wortel
1 stronk broccoli
150 gram taugé
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
Yakisoba-saus (toko)

Controleer je voorraad- en/of koelkast op de volgende ingrediënten

Restjes groente (voor de groentepannenkoekjes)
1L melk
minstens 6 eieren
bloem
ongezouten roomboter
knoflook
honing
arachideolie (of gebruik zonnebloemolie)
sojasaus
kaneel,
gemalen komijn
gemalen koriander
gemalen kardemom
suiker
2 el kurkuma
zilvervliesrijst
parmezaanse kaas
 

 

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!