Weekmenu #9



Hoewel ik achter de schermen al volop bezig ben met nieuwe gerechten voor het voorjaar, is het juist nu de tijd om een aantal winterfavorieten nog eens terug te laten komen in het weekmenu.

Want dampende ovenschotels, gerechten met pompoen, pasta met boerenkool. Wie wil daar niet nog even van genieten?!

Maandag            Pompoencouscous met halloumi
Het is er nog even, pompoen. Goed excuus dus om deze maaltijdcouscous te maken.

Dinsdag               Pasta met boerenkool
Een typische winterpasta, bomvol lekkers en ook nog eens lekker snel klaar

Woensdag          Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Alles wat in de winter lekker is – voor het voorjaar straks écht uitbreekt – in één ovenschotel!

Donderdag         Kip met halloumi
Een super manier om restjes groente op te maken! (ingrediënten in het boodschappenlijstje voor 4 personen)

Vrijdag                 Tortilla pizza met courgette
Wil je een snellere en iets gezondere versie van de reguliere pizza, maak dan eens deze!

Ontbijttip            Bananenhavermoutmuffins
Heerlijk als start van de dag, maar eigenlijk de hele dag lekker 😉

Boodschappenlijstje

1 pompoen, soort maakt niet uit  ( +/- 800g brutogewicht)
1 flespompoen (+/- 300g nettogewicht, in blokjes)
rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
2 stuks Halloumikaas
verse munt
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
250g boerenkool
roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
2 citroenen
65g pijnboompitten
500g aardappel
300g verse spinazie
500g vis naar keuze (ik deed kabeljauw, zalm en gerookte schelvis door elkaar), in blokjes
150g geraspte kaas
4 drumsticks
verse tijm
1 rode ui
250g kastanjechampignons
200g cherrytomaatjes
1 prei
1 kuipje ricotta (Galbani)
verse platte peterselie
1 courgette
4 kleine tomaatjes
1 pakje roomboter
200g zelfrijzend bakmeel
150g bosbessen

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten nog in huis hebt

kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
knoflook
olijfolie
zwarte peper
zeezout
200g couscous
paprikapoeder
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
balsamico
maple syrup
honing
2 eieren
2 rijpe bananen
halfvolle yoghurt
vanille extract
kaneel
nootmuskaat
havermout

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!